“Jomanda heeft haar zwijgen gestaakt, ze praat weer!” Wat? Dat mens kraamt altijd toch al onzin uit? “Nee, ze had een hele tijd gezwegen omdat…nou ja, je hebt de krant toch wel gelezen?” Op dat moment realiseerde ik me dat ik eigenlijk nooit de krant lees, behalve dan zo af en toe de Metro in de trein. Om toch maar een beetje op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurd in dit land, pakte ik de eerste krant die ik zag en stak me neus erin. Dat rook weer heerlijk naar oorlog, moord, sport en roddelfabrieken. Ik snap nog steeds niet waarom mensen dat zo leuk vinden om te lezen. Steeds weer hetzelfde geblaat en het meeste is allemaal om te janken. M’n voorkeur gaat nog steeds uit naar de strips die erin staan, daar kun je tenminste nog een beetje om lachen.

Niks is veilig meer tegenwoordig. Auto’s, sieraden, kostbare schilderijen, sinterklaas kostuums. Sinterklaaskostuums? Ja je leest het goed, sinterklaas kostuums. Dus als sinterklaas je vraagt of je op z’n schoot wilt zitten, niet doen! Want het is gewoon een dief die z’n bivakmuts verruild heeft voor een mijter en het op je geld gemunt heeft.
Het rustige leven op het boerenland is ook niet meer wat het geweest is. Al die boeren jongeren vervelen zich dood daar tussen de koeien. En komt er eens een keer een koe, bedoel zangeres, voor hen zingen, gaan ze haar bekogelen met bierflesjes. Nou ik moet toegeven, het is wel origineel bedacht. Weer eens wat anders dan confetti, knuffels of boxershorts.

De jeugd van tegenwoordig is ook weer bezig. Een 18-jarige jongen die net zijn rijbewijs had gehaald, reed tegen 5 auto’s. Die kan z’n rijbewijs meteen weer vaarwel zeggen. Een 13-jarige jongen wurgt een 51-jarige man. En waarom? Omdat die man per ongeluk tegen hem aanstootte. Heel normaal, zou iedereen doen. Gelukkig had die man niks gezegd, anders had ie meteen een mes tussen zijn ribben gehad.
Een 8-jarige jongen bedolven onder een hooiberg. Langzaam gestikt. Die was vast op zoek naar een naald in een hooiberg. Die naald had hij niet gevonden, maar zijn ouders wel zijn dode lichaam.

Even een citaat tussendoor van een of andere BNN-er: “Schoonheid komt van binnenuit. Zonder die fratsen zie ik er ook goed uit.” Maar sinds wanneer komt die plamuurlaag van make up van binnenuit? Groeit er dan lippenstift uit haar neus? En zonder die fratsen ziet ze er ook goed uit. Dat is alleen moeilijk te geloven als je haar nooit heb gezien zonder kleding, sieraden of make up.
De doodsoorzaak van haar ex-man is nu ook wel te raden. Die is waarschijnlijk overleden aan een hartaanval, doordat hij haar innerlijke schoonheid zonder fratsen ’s had gezien toen hij ’s morgens wakker werd.


5 reacties

pepe · 25 augustus 2004 op 21:01

Gelukkig staan er deze tijd ook nog wel leukere gebeurtenissen in de krant. Een plakje hier of daar (olympische spelen-tijd).

Maar je hebt gelijk, vaak is het slecht en triest nieuws. Doe mij maar het Kinderen voor Kinderen-journaal.
Er wordt toch al te weinig gelachen in deze tijd.

Louise · 25 augustus 2004 op 21:48

Er zit maar één ding op, Shito: krant negeren en stripboeken lezen 😀

Kees Schilder · 25 augustus 2004 op 22:37

Weer een goeie, Shitonya.Ik lees het erg graag.

Mosje · 26 augustus 2004 op 19:06

Jomanda praat weer? Ik doe er het zwijgen toe…..

ignatius · 27 augustus 2004 op 00:06

Ideetje: Begin een krant in stripvorm. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder