Hoera! Er staat weer een dagje shoppen voor de deur. Vrolijk stap ik met mijn shopoutfit en de perfecte schoenen de deur uit. Mijn vrije dag kan nu al niet meer stuk. Ik druk op het knopje van de automatische deurvergrendeling en de koplampen van mijn auto knipperen me vrolijk tegemoet. Ik stap in de auto en rij richting het huis van mijn vriendin Karin, die ook niet vies is van een dagje flink geld over de balk smijten voor een primaire behoefte genaamd kleding. Toch vraag ik me stiekem af wat deze dag me gaat brengen. Een flinke miskoop zoals mijn rode schoenen die nu op marktplaats staan? Of een geweldig jurkje voor mijn verjaardag? Als ik voor het huis van Karin stopt, staat ze zo te zien te popelen om te gaan Zoals het echte vrouwen betaamt is het geen moment stil in de auto. We praten over de afgelopen week en ditjes en datjes
Als we bijna in de binnenstad zijn aangekomen is de enige blokkade tot het slagveld genaamd uitverkoop, een enorm lange rij voor een stoplicht. Maar dat kan de pret nog niet drukken. We bespreken wat we graag willen kopen vandaag. Ik een paar schoenen en een jurkje, zij wat vrolijke accesoires.
Het stoplicht is al een aantal keer op groen gesprongen, maar wij staan nog steeds in de lange rij voor de stad. Op dat moment komt er een dikke zwarte BMW over de invoegstrook om linksaf te gaan gesjeesd. Maar niet om daar door het groene licht linksaf te slaan. Nee hij besluit dat hij rechtdoor gaat, en wel voor de neus van mijn auto langs. Dat ik niet zo genereus ben om hem voor te laten gaan, laat ik zien door flink op de bumper van de auto voor me te kleven
. Maar dit maakt helaas niet al te veel indruk op meneer “mijn BMW is toch sterker dan jou citroënnetje” . Zonder enig pardon gooit duwt hij de neus van zijn – zeker te weten gehuurde- BMW voor de neus van mijn liefelijk autootje. Ik word voor de keuze gesteld: Doorduwen, schadeformulieren invullen en minder lang kunnen vertoeven in het walhalla voor shopaholics, of de man voorlaten. Natuurlijk kies ik voor het laatste, maar ik laat deze brute daad niet zomaar voorbijgaan. Als het licht op groen springt maak ik een handgebaar. Laat dit nu wel indruk maken. Hij vind het een gepaste straf om flink op de rem te stampen als ik optrek. Mijn minder vrouwelijke, maar gepaste straf daarop is het opsteken van mijn middelvinger. Het stoplicht springt weer op rood, en de man stapt uit. Karin zet het op een gillen als ze de omvang van de man ziet. Ik zet mijn liefste gezichtje op, voeg uit naar rechts en ga er gillend als een haas vandoor. En het enige wat ik wilde was een dagje shoppen….


9 reacties

LouisP · 13 april 2009 op 15:12

M.
de titel roept bij mij vragen op dus dat is al één punt.
De jeugdige, en zoals jezelf schrijft typisch jongvrouwelijke, manier van beschrijven heeft iets van grappig spontaan.
De gebeurtenissen op de weg vind ik vrij saai. Wat wel leuk is dat je zaken uit een eerder verhaal van jouw weer aanhaalt.Dus twee punten.

groet,

L.

SIMBA · 13 april 2009 op 15:46

Wat is in hemelsnaam een SHOPOUTFIT????? :eh:

arta · 13 april 2009 op 18:38

Het kan er aan liggen dat ik niet zo’n shoppert ben, maar ik vond het een beetje een ‘en toen’, ‘en toen’-verhaal. Dat had véél smeuïger, pakkender gekund.
Die middelvinger: Helemaal goed, ik doe de hele dag niet anders dan dat ding opsteken…

@ Sim: Nouja, je weet toch wel wat een shopoutfit is?? Khaki korte broek, rieten hoedje en een shirt met felgekleurde prints… Toch??

champagne · 13 april 2009 op 20:36

Ik ben heel benieuwd hoe het afgelopen zou zijn als je niet had kunnen uitvoegen…maar jouw scenario is waarschijnlijk veel veiliger. Maar toch, ik vind je stoer! Nog iets gekocht by the way? 😉

Je hebt een lekkere manier van schrijven vind ik, maar ik ben het wel met mijn voorgangster eens over dat toen en toen verhaaltje. Dat kan vast beter, pakkender, een volgende keer.

pally · 13 april 2009 op 22:39

Nog niet erg sterk geschreven, maar er zitten wel elementen in van een vlotte pen. Succes met de volgende,

groet van Pally

KawaSutra · 13 april 2009 op 23:48

[quote]…voeg uit naar rechts en ga er gillend als een haas vandoor.[/quote]
Met gillende banden bedoel je toch? Kijk, dat vind ik nou stoer. Go girl, go! 😀

@Arta:
[quote]Die middelvinger: Helemaal goed, ik doe de hele dag niet anders dan dat ding opsteken…[/quote]
Dat was mij al opgevallen tijdens de meeting Arta! 😀

doemaar88 · 14 april 2009 op 01:33

Ietwat slordig, bloggerig geschreven. Ik mis bijv. op een aantal plekken een puntje. Ik had liever meer witregels gezien, dat leest prettiger. Het stukje zelf vind ik niet heel spannend, maar je kunt wel leuk schrijven. Probeer de zinnen eens anders op te bouwen, speel met woorden en zinnen. Je zult zien dat je volgende stuk dan een mindere ‘en toen’ factor heeft. Succes.

WritersBlocq · 14 april 2009 op 16:08

Prima stukje, maar dan voor in je dagboe(k)

Mien · 23 april 2009 op 16:13

Welkom op CX Mya,

Leuke column.
Je pen is net zo vlot als dat citroentje van jou.
Ben benieuwd naar je volgende column.

Mien (shopt altijd in drie kwartier)

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder