Mijn oudste dochter was gisteren in een dierentuin, waar voor haar ogen een wolf werd verscheurd door een paar beren en stuurde een filmpje door.

“ Mams. zo erg”, schreef ze. Als ik niet had gekeken, dan had ik tot mijn dood gedacht dat dit een natuurlijke vorm van overleven was. De een eet de ander op. 

Had ik maar niet gekeken. Ze was met kleine kinderen daar,  die ik hoorde schreeuwen dat ze bang waren en ze zegt letterlijk tijdens de opname: “ik denk dat ze spelen” en blijft stoïcijns filmen.

Op dit moment is ze bezig met Brabant TV auteursrechten die de eerste waren, goed voor een VVV bon , maar daarna kwam RTL die het bedrag willen verdriedubbelen. “Mams, wat denk jij?  Papa zegt: “pakken wat je pakken kan.

Ik verlies haar.


Suus

Huis, tuin en keuken typiste. Meer een blogster dan columniste, schrijf graag over dagelijkse sores in Jip en Janneke taal. Regelmatig met een kat op mijn toetsenbord die hfgrts;s;saa;llal;kk sas typt.

2 reacties

Nummer 22 · 31 oktober 2018 op 18:35

Ik denk aan Roidkapjeen de Wolf

    Suus · 1 november 2018 op 12:05

    Ben ik Roodkapje of de wolf? Ik heb even gegoogeld naar de symboliek van het rode mutsje: het onschuldige is niet van toepassing, het reine wel want ik douche dagelijks, perfectie streef ik niet na, veel te veel moeite. Ben ik dan de wolf? Jeetje, onvolmaakt, klopt. Onzedelijk? Nee. Bruinharig: ja.
    In the end heeft ze 100 euro van 2 TV maatschappijen ontvangen. En toen dacht ik ineens: “Ach, wat had ik gedaan in haar situatie?” en stuurde een Appje: “you go girl”. En kreeg een smilie met kusjes.

Geef een antwoord