Waarschijnlijk ben ik een van de velen die over dit onderwerp schrijven. Maar het roept dan ook grote collectieve verontwaardiging op, dus ik neem dat voor lief.
Homofielen- ik bedoel dan uiteraard ook lesbiennes- worden uitgesloten van de communie, omdat ze de seksualiteit bedrijven op een manier zoals de kerk het niet heeft bedoeld. Wat bedoeld? Hoezo bedoeld? Of heeft zij daar wel heel speciale ideeën over? Priesters van de Katholieke kerk moeten celibatair blijven. Ze mogen niet trouwen of met een man of vrouw naar bed gaan. Prent het in je hoofd, priesters, bisschoppen, pausen en meer van dat ongeregeld. In je hoofd, ja, maar seksualiteit laat zich niet alleen maar leiden door regels en verboden in het hoofd. Het lichaam, de natuur gaat haar eigen weg.

Een pater is leraar op een jongensinternaat. Hij kent zijn wetten. Maar ziet zulke schattige jongetjes binnen handbereik. En gaat zijn gang. Hij, of de natuur. Ook alle superieuren in die internaten horen het roepen van de natuur bij zichzelf en anderen en kennen het misbruik. Maar als je er niet over praat is het er niet, blijkt het adagium decennia lang bij de katholieke kerk. De misbruikte kinderen durven er niet over te praten of worden niet geloofd of zelfs gestraft omdat ze zulke vreselijke dingen over die goede paters zeggen.

De goede paters blijken niet bezig met de trauma’s waar ze heel jonge mensen mee opzadelen. Ze blijven God uit de hemel bidden. En worden steeds strenger in de leer. Veroordelen homoseksuelen. Zo heeft god de seksualiteit niet bedoeld. Ze gaan gewoon te communie en delen communie uit aan brave mensen die alles volgens de regels doen.

En weigeren dat natuurlijk aan die ‘viezeriken’. Hoe durven ze?

Categorieën: Actualiteiten

pally

Genieten van leven en mensen en natuur om mij heen. Schrijven als belangrijke drijfveer om te ordenen, te relativeren en te communiceren.

12 reacties

SIMBA · 3 maart 2010 op 12:18

Ja, vreselijk die dubbele moraal. Toch ben ik blij dat de discussie (lees beerput) geopend is nadat de homofiele prins carnaval de hostie geweigerd is.

klapdoos · 3 maart 2010 op 12:58

Ze blijven toch aan de gang, leve het geloof. Arme jongens die nu mannen zijn en al jaren met een trauma hebben gelopen. Logisch dat de kerken leeglopen…Goed gevat in een kort statement,
groet van leny

Ontwikkeling · 3 maart 2010 op 13:54

Goed gesteld! Kort en krachtig. En maar bidden, en maar waarschuwen tegen het Kwaad…
Kerkse Jurkmutsen.

arta · 3 maart 2010 op 14:09

@ Klapdoos: De kerken lopen leeg? Ze lopen juist vol. De komende zeven weken voeren homosexuelen uit de regio Den Bosch een ludieke actie: Ze gaan massaal naar de kerk. Afgelopen zondag was de eerste keer en uit verwarring heeft niemand in de kerk een hostie ontvangen… Triest.

Je hebt dit toch maar even scherp en correct neergezet, Pally! En logisch, dat een onderwerp als dit de gemoederen bezig houdt!

Trukie · 3 maart 2010 op 18:02

[quote]En gaat zijn gang. Hij, of de natuur. Ook alle superieuren in die internaten horen het roepen van de natuur [/quote]

Ik vind jouw zin veel en veel mooier dan de daad die je er mee vertelt.

[quote]Maar als je er niet over praat is het er niet, blijkt het adagium decennia lang bij de katholieke kerk.[/quote]

Dit klopt niet. De hele wijde omgeving wist dat de tekst Gouden Handen niet alleen sloeg op de exposities van kunstenaars en huisvlijt. Het begrip huisvlijt werd breed breed besproken in de omgeving. Maar niemand deed iets.

Pally kort en krachtig, luid en duidelijk.

LouisP · 4 maart 2010 op 00:01

Pally,

Viezeriken zijn het….erg triestig voor de slachtoffertjes, en andere betrokkene….

een heel andere Pally……..

Louis

Avalanche · 4 maart 2010 op 10:29

Leuk om eens iets heel anders van je te lezen, Pally. Hoewel ik beslist niet kerkelijk (in welke richting dan ook) ben, moet me wel van het hart, dat ik het jammer vind, dat in de media soms de indruk gewekt wordt, dat in iedere priester een pedofiel en homohater schuilt. Dat proef ik ook een heel klein beetje in dit stukje.

Prlwytskovsky · 4 maart 2010 op 17:13

Goed stuk Pally.

Altijd al gevonden dat die kerk-gasten gelovig zijn, maar aan de andere kant geloven ze het ook wel.

pally · 4 maart 2010 op 21:56

Bedankt allemaal voor de reacties op deze zeer impulsieve column. Die heeft misschien als voordeel dat hij recht uit het hart komt en elke mooischrijverij mist, als nadeel(ja,Avalanche) ook bepaald niet genuanceerd is.
Trukie)ja, het was wel in de omgeving bekend, maar er werd niks mee gedaan, wat bewust onbekend, bekend is. Dat vind ik nog erger, eigenlijk

groet van Pally

Dees · 5 maart 2010 op 11:38

Je openingszinnen vind ik niet zo goed. Typisch ook zinnen die jij er bij een ander moeiteloos weet uit te filteren. Maar het is nieuw om jou zo te lezen, en dus voor jou misschien om zo te schrijven? Ik vind je stukjes de laatste tijd heerlijk fris, ook dit exemplaar. Misschien minder ‘goed’, maar eigenlijk ook niet. CX is ook een taallab, of ik zou willen dat het dat was misschien. En binnen zo’n taallab vind ik het altijd het leukste en het mooiste als mensen ook zaken doen die afwijken van ‘anders’.

Inhoudelijk: ik heb nooit begrepen dat je lid zou willen zijn van een club die moeite heeft jou te accepteren zoals je bent. Maar goed, ik begrijp geloof sowieso al niet, laat staan dit…

wamackaij · 5 maart 2010 op 18:36

Alsof je de woorden uitspuugt. Puur en eerlijk en recht uit je hart geschreven, zoals je zelf ook zegt. Over dit onderwerp kan niet genoeg geschreven worden, zolang de kerk deze misdaden nog binnenskamers ‘onderzoekt’, waarna alles met god’s gratie in de doofpot wordt gestopt en de slachtoffers afgekocht.

Mien · 8 maart 2010 op 10:17

A hard issue, nice written from the other Pally.
I say: Pally for pope! Yes we can!

Er past maar één aflaat in deze:
De cleris vanwege celibataire wanprestaties en selectieve voorkeuren zichzelf ongenoeglijk laten kastijen. Bij voorkeur door zichzelf eens flink met het hete hostie(hang)ijzer om de oren slaan, de koekebakkers!

Mien (cut(e) from the string of the tongue)

Geef een antwoord