Wagelijk vind ik het, echt walgelijk.
Niet om het feit dat het zielig of dier-onterend zou zijn, nee gewoon vanwege het feit dat ik er het nut niet van inzie.
Vissen! het schijnt een van de grootste hobby’s van voornamelijk mannen in ons land te zijn.
Vrienden van mij gaan met grote regelmaat diep in de nacht naar hun favoriete “stekkie” om vervolgens vroeg in de ochtend naar huis terug te keren. Ik snap dat niet! Gaan die vijvers alleen s’nachts open? Is er om die tijd een speciale bonusaanbieding? Vreemd, erg vreemd vind ik het.
Er zijn zelfs speciale “visdagen” georganiseerd door verenigingen of kroegen waarbij dik 150 man, zondags in alle vroegte langs het kanaal zitten met hun “vis-camouflage-tenue” aan.
Alsof dat helpt, alsof die vissen dan denken : “huh? wat zijn dat? 150 bomen met elk een hengel?”
Nee, je kan gerust stellen dat ik geen fan of bewonderaar ben van het fenomeen vissen.
Ik mag en kan er trouwens over oordelen, eens was er een tijd dat ik mij liet overhalen tot deze zielige bezigheid.
Het zou, aldus een kennis, ontspannend en geestverruimend werken.
Zittend aan het kanaal met een simpele goedkope (ik ben en blijf een Groninger) 3 meter hengel, dacht ik bij mezelf: “ wat doe ik hier?” , “geestverruimend? Mijn kont!” Ik werd er bloednerveus van en hoopte stilletjes dat ik een werphengel had, zodat ik hem weg kon gooien.
Geen succes dus.
Nu is er sinds kort(misschien langer) een programma op discovery channel wat helemaal in het teken staat van vissen.
“Rex Hunt fishing” heet het! Het word gepresenteerd door een veel te vrolijke,dikke,ongeschoren Australiër die de naam, u raad het al, Rex Hunt draagt.
Deze man komt op het eerste gezicht vriendelijk over en er lijkt niks mis met deze man.
Totdat het punt komt dat deze man een vis gevangen heeft! Dan word het afschuwelijk mensen! Deze “skippy” heeft de vreselijke gewoonte om alvorens de vis terug gooien, deze te ZOENEN!
En lijkt hier zelfs nog van te genieten!
Wat in de wereld drijft iemand ertoe om een vis te zoenen? Een vieze stinkende glibberige vis! Kan deze man geen vrouw krijgen? Zit er bij hem een steekje los? Mijn vermoeden werd werkelijkheid. Niks ontspannend! Niks geestverruimend! Het werk juist tegenovergesteld!
Je wordt er compleet gestoord van! Een vis kussen!! gatverdamme!
Toch vroeg ik mij af wat deze man bewoog om deze vieze handeling te verrichten.
Na lang denken kwam er bij mij maar een mogelijkheid op.
Deze Rex Hunt is vast en zeker getrouwd met een Viswijf!

Sarcasme

Categorieën: Algemeen

3 reacties

Martijn · 7 oktober 2003 op 09:51

Beste Sarcasme,

Ik leef met je mee, echt!!
Elke ochtend als ‘Sweet Hunting Lips’ op Discovery te zien is zit ik naar die ‘mate’ te kijken.
Niet zozeer omdat ik ook een visfetish heb, maar omdat een niet nader te noemen huisbewoner daar wakker mee wil worden.

Natuurlijk worden niet alle vissen terug gegooid maar krijgen enkele de kus der dood van Rex om vervolgens professioneel in de pan gemikt te worden door de man die verdacht veel lijkt op die van de Quik N’ Brite commercial..

Toch geloof ik wel dat vissen rustgevend kan werken. Een beetje roerloos naar zo’n dobber staren. Man versus Nature.
Jaaa, het heeft wel wat dat vissen. Met name op de bank, thuis met een kop koffie en een sigaret.
Maar blijf in het vervolg effe hangen op dat kanaal want daarna volgt Globetrekker, een van de betere reisprogramma’s.

Ga nu boodschappen halen voor het avondeten……We eten vis.

Herkenbare column Sarcasme..

Groet Martijn 😀

Godspeed · 7 oktober 2003 op 15:35

Voor het geval je dan toch een vis zou moeten eten, hier wat recepten.
[url=http://www.tijdvoorvis.nl/tijdvoorvis.asp]tijd voor vis[/url]

Godspeed:pint:

viking · 7 oktober 2003 op 16:01

Je doet de vis in jouw column wel erg tekort. Een vis, geloof het of niet, stinkt niet als hij vers is. Als hij dood is heb je meer kans op onwelriekendheid. Maar dan moet hij of zij al iets langer dood zijn en meestal zijn de oogjes dan ook al verdroogt. Je zou toch je vis eens ergens anders moeten halen.

Heb je die vissers wel eens goed bekeken? Wat voor kneuzen dat dat vaak zijn? Ik denk dat jouw viswijftheorie wel klopt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder