Floris is een goede vriend van mij, een uitstekend visser en een leuke vent. Vol liefde en respect praat deze vakkundige visser over zijn grote hobby, hij heeft er waanzinnig veel verstand van. Ook gebruikt Floris de juiste materialen en draagt hij de goede outfits om succes te verkrijgen als eersteklas visser. Om even een voorbeeld te geven; Floris heeft wel vier verschillende karpersets om zich de karpers van Nederland toe te eigenen. Zijn kleding wordt afgestemd op het soort vis en hij heeft zelf verschillende vistenten. Maar er bestaat één watertje waaruit Floris niet in staat is om succesvol te hengelen. Ondanks zijn capaciteiten als visser, kan hij deze talenten niet toepassen op het versieren van een leuke vrouw. Ik weet wel waar dat aan ligt. Sterker nog, Floris is niet de enige man in Nederland die zo onvermogend is.

Bevredigend vissen op vrouwen valt of staat met het kiezen van de juiste zee, vijver of moddersloot. Mannen denken dat als ze kleding, gereedschap, vissersvaardigheden en een bepaalde leeftijd hebben, ze overal kunnen vissen. Maar, dat is absoluut niet waar. Ze hebben geen idee wat waar op toepasbaar is. Kan ik vissen uit een waterval? Of uit een gedempte put? Het zal de mannen een heel stuk helpen als ze zich dat eens afvragen.

De vrouw daarentegen vraagt zichzelf wel af welke visvijver de juiste voor haar is. Ze bekijkt haar materialen en talenten kritisch. Pas als ze tevreden is en goed heeft nagedacht over de juiste plek om haar vaardigheden uit te proberen, gaat ze van start. Een vrouw, namelijk, moet eerst een goed gevoel over haarzelf hebben voordat ze tot actie over gaat. Mannen kijken alleen maar naar het aantrekkelijkste watertje voordat ze hun hengel uitslaan. En daarin zit hem nu net het probleem. Vol verbazing over zoveel arrogantie van de ‘niet gevangen willen worden vis’ keren ze weekend na weekend teleurgesteld naar huis. Weer niks gevangen. Kerels let op!

Het kiezen van de juiste vijver vereist van jullie een eerlijk zelfbeeld. En dat is moeilijk, erg moeilijk. Laten we beginnen met het makkelijkste. Je leeftijd. En dat is niet; ‘Je bent zo oud als je je voelt’. Als je vijftig bent, dan ben je gewoon vijftig en als je dertig bent dan ben je ook gewoon dertig. Geld trekt trouwens geen tientallen jaren meer van je leeftijd af. De vrouw is al een aantal decennia geëmancipeerd. Dit verfijnt de vijver al een heel stuk. Naast je leeftijd valt er ook wat te specificeren op de mogelijkheden tot het ontmoeten van een vrouw. Wordt dit het internet? De kroeg, café of disco? Of misschien de supermarkt of klaverjasclub. Bedenk als man even zelf waar je leeftijdtechnisch het beste tot je recht komt.

Weten mannen ook wel tot wat voor type kerel ze behoren? Ben je echt een goddelijk mooie man waar een goddelijk mooie vrouw bij past? Of ben je echt zo intelligent dat de kinderarts op jou valt? Heb je genoeg humor om je tekortkomingen te verbloemen? Kortom bekijk jezelf eens kritisch. Het gevaar is groot om, al kijkende naar jezelf in een depressie te raken, maar dat is nergens voor nodig. Wees voor de verandering eens eerlijk en je zult zien hoeveel raakvlakken je hebt met jouw uitgekozen sardientje in plaats van met de Chinese karper.


7 reacties

arta · 3 december 2008 op 12:14

Leuke metafoor, maar wat mij betreft, is het vrij eenzijdig uitgewerkt. Regelmatig zie ik goudvissen met baarzen of karpers met sardientjes, hoe kan dat dan??
Bewust op zoek gaan naar een partner heeft overigens vaak het tegengestelde effect. Vis dus lekker in willekeurige vijvers en kijk of en wat er aan je haak blijft hangen.:-D

pally · 3 december 2008 op 12:55

Wat ik wel grappig vind, is dat je dit onderwerp een soort technisch-wetenschappelijk benaderd.
Ha, ha, alsof zo het leven is! Gewoon op zijn hondjes in alle soorten water zwemmen en dan maar kijken wat er in je handen komt, zou ik zeggen. Leuk geschreven!

groet van Pally

Bitchy · 3 december 2008 op 18:04

Goffer, zit ik toch in de verkeerde vijver, had mijm pruik er om kunnen verwedden dat ik een diamantgoerami was! Begreep al niet wat die lekkerbek naast me deed 😆

KawaSutra · 3 december 2008 op 23:27

Vrouwen vangen draait meestal uit in visserslatijn. 😀

Mup · 4 december 2008 op 11:19

:pint: Bij een biertje en ‘kip ik heb je’ was ik al om, geen water gezien.

Leuke invalshoek, welkom op cx,

Groet Mup.

Mien · 5 december 2008 op 09:55

Leuke column en welkom op CX.

Ik heb het even voor je uitgevist.

Is [b][url=http://www.webkast.nl/log/images/sindala.jpg]Sindala[/url][/b] niks voor [b][url=http://amazingpr.web-log.nl/photos/uncategorized/cinema_floris_de_serie.jpg]Floris[/url][/b]?

Mien

peet167 · 16 december 2008 op 17:29

Allemaal bedankt voor het commentaar! Echt onwijs leuk. Ik ben helemaal totaal nieuw op deze site en verwachtte eigenlijk niks.
Veel groetjes,
Petra

Geef een reactie

Avatar plaatshouder