Net wanneer ik dacht dat het nooit erger kon dan die 17-0 gaat het helemaal verkeerd.

Na die wedstrijd, waarbij we 17-0 hebben verloren, heb ik nog twee andere wedstrijden gespeeld. De ene werd 1-0 en de andere was 3-0. Uiteraard allebei verloren. Dit maal moesten wij tegen FC Horst en ik begon met plezier aan de wedstrijd. Sterk hopend dat we dit keer wel zouden winnen. Weer speelde ik links-voor wat nu mijn vaste plek is geworden (kennelijk zijn er toch nog wel een paar mensen een voetbalwonder in mij zien). Mijn vader, die mij en mijn team naar de wedstrijd moest brengen, kwam dus voor het eerst kijken. Ik dacht ‘Ik ga er eens lekker tegen aan, om mijn vader te bewijzen dat ik toch nog wel iéts kan!’. Maar weer zonder enkel resultaat.

We hadden onze oude keeper weer terug, maar die leed aan een (nog al vreemde) “ziekte”? De naam van de ziekte weet ik niet, maar ikzelf noem het de Nikseritus. Soms zat ze opeens nutteloos voor het goal te niksen, terwijl er net een bal met volle snelheid op het doel afkomt. Wie staat er dan nog verbaast te kijken dat hij erin zit? Heel goed, de keeper.

Na de tweede helft, en mensen schrik niet, stond het 11-0. Nadat we allemaal door onze coach zijn aangesproken begeven we ons weer naar het veld. Ik ging vol goede moed de tweede helft in, maar kennelijk had de rest van mijn team er niet zo’n zin in. De verdediging bakte er niks van, en ik schreeuwde over het hele veld heen met aanwijzingen. Waarna één van mijn teamgenoten naar mij schreeuwde “Ga er zelf anders maar eens achterna,”. Ik geef toe, die voelde ik wel. Maar ik probeerde er tenminste nog iets van te maken?

Toen ik thuis kwam kreeg ik opeens een sms van mijn stiefmoeder. Ik stond er een beetje raar van te kijken, want ze stuurt nooit zomaar een sms. Ik open de sms en lees: “Gefeliciteerd! Nog gescoord?” Ik kijk mijn vader verbaast aan en vraag waarom ik zo’n sms van haar krijg. Mijn vader zegt: “Ja, ik had haar verteld dat het 19-0 is geworden, maar niet of je had verloren of gewonnen,” Toen moest ik natuurlijk, heel lullig, terugsturen: “Ik heb 19-0 verloren, niet gewonnen.”

FC Horst MB1 (19) – (0) Sparta Nijkerk MB1.

Categorieën: Sport

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder