Ik zit sinds kort op voetbal, ik denk net vier of vijf weken. Toen ik mijn eerste wedstrijd mocht spelen speelde we gelijk tegen de nummer één. Wij staan als FC Knuppel op de negende plek van de tien, en het zweet begon me dus aardig uit te breken. “Kelly, jij speelt achter samen met Lisa. Jody, jij bent voorstopper,” legde de coach uit. “Romy, Sylvana en Mariska en Aniek, jullie staan middenveld,” Ik staarde de coach verwachtend aan. Wanneer kwam ik toch in het spel? “Mandy, ik zet jou in de aanval samen met Cynthia.” Pardon? Zet hij mij nou in de aanval? Als deze wedstrijd niet wordt gescoord, is het dus mijn schuld. En wat als ik nou een keer naast trap terwijl het open goal is? Hoe wordt daar op gereageerd? Talloze vragen denderden door mijn arme hoofdje, die al een kater van hier tot Tokyo en weer terug had opgelopen. De coach sprak nog een aantal bemoedigden woorden toe en we moesten ons naar het veld begeven.

Ik stond op het moment om de aftrap te nemen toen ik opeens niet meer wist hoe het moest. Na het oorverdovende fluitje van de scheidsrechter schiet ik roekeloos het veld in. Mijn hele team joelt van boosheid en de scheidsrechter fluit af. Vrije trap voor de tegenpartij. Daar ben je, als beginneling, heel erg zuur van. Vooral omdat het zo’n belangrijke wedstrijd is. De tegenpartij neemt de vrije trap als of het hun is aangeboren, en met hun perfecte samenspel rennen ze als een stel wilde paarden op het doel af. In de eerste twee minuten van de wedstrijd is het al 1-0. Dit kan nog een verrassende wedstrijd worden…

Onze keeper, die voor de komende drie weken is uitgeschakeld werd vervangen door de keeper van de MC1. Ik zeg, petje af voor deze keeper, want na de eerste helft is het 9-0. Wij hebben toen met ons team maar besloten de keeper te vervangen door een middenvelder. En we gingen vol goede moed de tweede helft in.

Maar tevergeefs. Ik heb het uitgerekend hoe vaak er is gescoord per zoveel minuten. We spelen 80 minuten, is er ruim iedere 4,5 minuut één keer gescoord. De nieuwe FC Barcelona zijn we in ieder geval niet.

(Sparta Nijkerk MB1) 0 – 17 (SKV Wageningen MB1)

Categorieën: Sport

5 reacties

Ontwikkeling · 11 april 2010 op 14:45

[quote]Wij staan als FC Knuppel op de negende plek van de tien, [/quote]
Leuk!

Het zijn bemoedigende woorden…..
Beetje letten op tegenwoordige tijd en verleden tijd, anders is het niet meer te volgen.
(gewoon doooooooorschrijven! komt vanzelf)

Avalanche · 11 april 2010 op 17:04

Ach….. oefening baart kunst, toch? Er zit vooruitgang in je schrijven en met dat voetballen komt het ook vast goed. 😉

Emiliever · 11 april 2010 op 19:30

Ha Kokoskoekje…ik sluit me aan bij Ontwikkeling en Avalanche. Het komt wel, de spirit zit er tenminste in (net als bij voetbal?) Maar inderdaad, je moet wel een beetje zorgvuldiger worden, niet alleen met tegenwoordige en verleden tijd, maar ook met meervoudsvormen. Of was “we speelde” een typfout?

Kokoskoekje · 12 april 2010 op 13:52

Dankjewel! Ik ben hier natuurlijk meer om te leren van jullie tips dan te horen wat jullie advies is over mijn levenswijze. Dit is namelijk iets wat ik graag wil doen als ik klaar ben met de middelbare school.

Kokoskoekje · 12 april 2010 op 13:54

En dat van “we speelde” was trouwens een heel slordige fout van me. :oeps:

Geef een antwoord