De lente is vroeg dit jaar. Nee, ik zeg het verkeerd natuurlijk: de zomer is vroeg. Want een thermometer die in april de dertig graden Celsius nadert hoort niet bij het voorjaar. Dat zijn zomerse temperaturen. Alle records op het gebied van temperatuur tot op heden, verdwijnen nu definitief uit de boeken. Tot volgend jaar natuurlijk, want dan is er een nieuwe kans voor een record. Hoe warm kan het worden in Nederland? Het lekkere weer heeft ook als gevolg dat de natuur ontploft en zich in vol ornaat begint te tooien. De paardenbloem bijvoorbeeld. Hele weilanden zijn in april altijd geel gekleurd door deze enigszins vreemde bloem. Vreemd in die zin dat de plant zich niet voortplant, maar kloont. Ook in de natuur zijn het niet altijd de bloemetjes en bijtjes die de klok slaan. Ik vergelijk dat klonen maar met masturberen en toch een baby krijgen. Dat kan voor sommige mensen een oplossing zijn. Anderen zou je snel ‘helpen’. Overigens kan de paardenbloem zich ook laten bevruchten: het beruchte eten van twee walletjes. Die overbekende gele bloem is al zover dat de wind de zaadjes kan blazen naar een nieuw plekje, voor weer een nieuwe bloem. En dat al zo vroeg in april.

Normaliter maak ik me deze maand nog niet druk om mijn voortuin. Deze is ingericht als vlindertuin en komt pas eind april uit de winterslaap. Normaal wel ja. Het onkruid tiert op dit moment al weer welig en de planten klimmen uit de zwarte aarde en begroeten de warme zon van harte. De eerste knoppen zijn een feit. Dat onkruid heeft trouwens de hele winter doorgegroeid. Dat seksuele leven ging gewoon door. In de winter is mijn tuin altijd onkruidvrij, dankzij de vele vorstdagen. Die tijd is goed voorbij. Wat eens voorspelbaar was aan de natuur in Nederland ligt helemaal op de schop. Jonge eendjes zwemmen al een paar weken vrolijk rond en hetzelfde geld voor andere gevleugelde dieren. Alle andere dieren krijgen ook ‘zin’. Vroeger dan normaal. Overigens passen de dieren zich bijna naadloos aan, aan de veranderende omstandigheden.

Wie eens goed naar de natuur kijkt moet tot de conclusie komen dat alles in het teken staat van de voortplanting. De bijen vliegen weer en bevruchten de diverse bloemen. Papa eend bespringt mama eend openlijk met veel zin. Mama laat het gelaten toe. Want zo hoort het nu eenmaal. Zonder een gedegen voortplanting geen leven. Dat weet elke dier, en ze doen er niet moeilijk over. Seks is de enige mogelijkheid om leven voort te brengen. En ik? Tja, ook ik krijg meer zin aan de gedachte aan voortplanting. Het lijkt wel of het warme weer de aderen en zwellichamen ten goede komt. Alsof het net allemaal wat makkelijker werkt als in de winter. Misschien is dat ook wel zo. Maar wij mensen hebben ons natuurlijk enigszins buiten de natuur geplaatst. Niet meer het natuurlijke in ons bepaald het leven, maar de wil of wij ons willen voortplanten. Er zijn niet veel dieren die neuken voor de lol.

Die natuurlijke voortplantingdrang – zeg maar gerust driften – moeten natuurlijk wel opgewekt worden. Zo ziet een mannetjesfuut er met zijn kraag wonderschoon uit. Vaak zijn het de mannetjes die de schoonheid hebben, en zijn de vrouwtjes maar gewoon. De man moet indruk maken op het vrouwtje en zo haar hart voor de zomer veroveren. Niet alle beesten zijn monogaam. Na de winter is er dan weer vaak een nieuw meisje te bevruchten. Alles in het teken van het eeuwige voortbestaan. Bij ons mensen – het opperbeest – is dat net even anders. Natuurlijk verovert de man ook nog steeds de vrouw, maar ook de vrouw geeft tegenwoordig blijk van enige veroveringdrang. Soms meer als ons mannen lief is. Het kan ons ego kwetsen.

Wat wel verschilt, is dat bij de mens de vrouw zich opdoft voor de man. Enige halsstarrige uitzonderingen daargelaten. Dat opdoffen doen we niet met ons naakte lichaam, mooie veren zit er niet op de menselijke vrouw. Nee, kleren dagen hier de man uit. Korte rokjes, doorkijkbloesjes, naveltruitjes en noem maar op. Allemaal om mooi te zijn en zeker niet bedoeld om de man te verleiden. Zeggen de vrouwen dan. Ik wil geen feminist tegen de kop stoten, maar alles in ons leven draait om maar één ding: voortplanting. Seks dus, wat platter gezegd. Want dat oerinstinct zit diep ingebakken in de menselijke genen. Daar helpt geen evolutie tegen. Neuken moeten we, want anders sterven we uit. En dat zou zonde. Zeker nu de aarde opwarmt en Nederland bijna subtropisch is. En dus de te korte rokjes ook in de periode gedragen kunnen worden die we winter noemen. Met als gevolg dat die voortplantingsdrang ook in de winter vrij spel heeft. Heeft die opwarming toch nog een voordeeltje.


7 reacties

Mup · 27 april 2007 op 15:57

Waarom denk je dat ik verhuisd ben, Fred? 😉
Leuk hier weer eens wat van je te lezen,

Groet Mup.

Mosje · 27 april 2007 op 20:35

Begrijp ik nou goed dat je een alibi zoekt om te neuken?
Man, neuk toch gewoon en maak er niet zo veel woorden aan vuil.
😉

pepe · 28 april 2007 op 10:24

Sorry Fred, geen tijd voor een reactie, ik hijs mij in een kort rokje :lach: en vlieg zo uit.

Trukie · 28 april 2007 op 10:59

Leuke theorie hou jij er op na Fred. In de 60ger jaren hadden we ook zo´n mini-periode met kort daarna de sexuele revolutie. Uit jouw verhaal begrijp ik dat de sexuele overdracht na iedere generatie stagneert. 😆
Maar goed dat we die de ouwe trouwe natuur nog hebben.
Die oerdrift, die geen kledingstukken nodig heeft.

Leuk dat je er weer bent.

Li · 28 april 2007 op 11:33

[quote]En ik? Tja, ook ik krijg meer zin aan de gedachte aan voortplanting.[/quote]

We zullen vast gaan breien Fred.
Naaien kan ook 😀

Li

WritersBlocq · 28 april 2007 op 12:34

Gaaf verhaal, leest zoals seks moet zijn: lekker. Kleine missers ook daar best bij zijn 😉

KawaSutra · 29 april 2007 op 01:53

Nou ik ben inmiddels ook opgewarmd Fred, dus jouw theorie klopt wel denk ik. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder