Als ik de tijdschriften lees die er zoal in mijn huis rondslingeren blijkt dat de trend, vreemdgaan bijna normaal begint te worden.
Vraag me niet naar percentages maar als ik goed om mij heen kijk zijn er nog weinig relaties monogaam.
Nu zijn er altijd stellen waarvan je zoiets wel verwacht maar het merendeel zijn juist de koppels waar je het totaal niet achter gezocht had. Graag wil ik meteen recht zetten dat het hier niet alleen over de mannen gaat!!
Ook veel vrouwen zoeken naast hun huidige partner een uitdaging oftewel spanning!
Nu wordt het ook wel steeds gemakkelijker, iedereen heeft tegenwoordig een druk sociaal leven, soms los van hun partner dus hoeven er nog maar weinig leugentjes ingedekt te worden.
Het rare is, dat deze personen zo gemakkelijk hun woordje klaar hebben en juist niet willen weten dat ze liegen.
Daarnaast hebben we mobiele telefoon, sturen we sms-jes en e-mailen wij een end heen.
Mobiel op trilstand, piepje van sms-melding uit, e-mail heeft wachtwoord en dat wissel je gewoon iedere maand. Kortom, kind kan de was doen.
Daarnaast kun je nog chatten onder een nick-name, een raadsel voor een ander om te weten te komen wie die andere chatter is.
Omdat vreemdgaan zo spannend is, verliezen sommigen toch wel alle vormen van realiteit.
Geef toe, als je vreemd gaat word je behandeld als een adonis en dat willen we eigenlijk allemaal, als we eerlijk zijn.
Natuurlijk, als je al 10 jaar een vaste relatie hebt slaat het wel eens om in sleur.
Je weet dan alle vervelende, zelfs nare eigenschappen van een persoon, waar je met vreemdgaan geen tijd voor hebt om achter te komen.
We zijn het op dit punt dus wel eens, vreemdgaan gaat vooral om lust dus SEX!!
Maar als je nu weet dat het om lust gaat, wil jij je daar dan voor laten gebruiken? Als je weet dat hij/zij, zijn of haar partner niet voor jou opgeeft, ondanks alle negatieve verhalen die je gehoord hebt, wil je dat dan?
Of heeft iedereen de instelling: ik gebruik jou net zo hard, geen gevoel, pure lust!

Helaas zijn deze vormen van extase van korte duur want zodra het nieuwtje eraf is volgt er voor jou ook weer een ander (soms is deze al gelijktijdig aanwezig)
SMS-jes worden minder, telefoon wordt minder vaak opgenomen en e-mail al helemaal niet meer beantwoord.
Natuurlijk willen jullie vrienden blijven, de gesprekkenwaren altijd geweldig…..de bekende teksten alom.
Zal je nu helpen ontnuchteren, je bent gedumpt en het liefst wil hij/zij nu zo min mogelijk of liever helemaal niets meer met je te maken hebben. Er is alweer groener gras, zelfs een nieuw bloempje maar weet dat het hem/haar ooit hetzelfde zal overkomen.

Nu denk je ineens, jeetje wat heb ik gedaan? Ben ik nu echt zo dom? Waar waren mijn hersenen?
Troost je met de gedachte dat er iemand is die er (nog) niets vanaf weet en zich veel beroerder zal voelen.
Maar ja, wie ben ik om te oordelen….


5 reacties

Kobus · 21 mei 2003 op 19:51

Ik heb over dit onderwerp eens een liedje/versje geschreven:

[url=http://www.leukegedichten.nl/bekijkgedicht.php?cat=11&gedichtid=10031]Versje Overspel[/url]

Wil er nog wel het volgende aan toevoegen:
Vreemd gaan wordt in een relatie altijd als bedreigend gezien als er seks in het spel is.
Terwijl de (geestelijke) verbondenheid tussen mensen , gebaseerd op wederzijds begrip en respect, eigenlijk veel meer van betekenis is.
Want dat zit in je hoofd en je hart, en niet tussen je benen. En dat gevoel kun je toch niet zo maar even wegpoetsen.

archangel · 21 mei 2003 op 20:17

Ik ben het met Kobus eens, maar ik wil er wel aan toevoegen dat het vooral opgaat wanneer je het het hebt over lust-sex versus zielsverwantschap, en minder wanneer je intimiteitssex versus zielsverwantschap bekijkt. Hmm… column-voer, wat ik je brom… 😉

MBB · 21 mei 2003 op 22:56

het schijnt dat 1 op de 3 mannen vreemd gaat, vaker dan vrouwen =>houd dus in dat vrouwen met meerdere mannen vreemd gaan.

Inderdaad columnvoer, Kees Krick heeft er een serie aan gewijd (niet meer teruggezien sindsdien=>de PC kwijtgeraak tijdens de scheiding? 😕

wat betreft lichamelijk vs geestelijk intiem
1) Als lustobject gebruikt worden is denk ik geen probleem, zolang maar gerealiseert word dat je zelf net zo makkelik bedrogen kan worden.
Wat betreft l

2) Als je denkt dat je partner ermee moet kunnen leven, ben er dan open over, of word officieel polygaam (Mormoon, oosterse en midden-oosterse geloven, mogelijk ook Germaanse of Keltische natuurgodsdiensten )

3)het gevaar van lust-vreemdgaan van de partner zijn de ziektes die hij/zij kan thuisbezorgen

Kees Schilder · 22 mei 2003 op 11:55

Ben het wel met jou eens Kobus.
Het probleemis,dat de meeste mensen seks en geestelijke verbondenheid niet los vanelkaar kunnen zien.Alsje partner seksueel vreemdgaat ondanks de geestelijke verbondenheid met jou, ervaar je dat toch als een klap in je gezicht.
Omdat je het ervaart als een afwijzing. En als je afwijzing voelt dan zit je zelfbeeld niet goed in elkaar.Zo werkt het, tot mijn afgrijzen, bij mij tenmiste, ondanks mijn filosofie:”Liefde zonder voorwaarden”

Reyn_Eaglestorm · 22 mei 2003 op 17:13

[quote]het schijnt dat 1 op de 3 mannen vreemd gaat, vaker dan vrouwen =>houd dus in dat vrouwen met meerdere mannen vreemd gaan.[/quote]

Uh, nee… Dat houdt in dat mannen inderdaad vaker vreemd gaan dan vrouwen. Je maitresse (v/m) kan immers gewoon vrijgezel zijn… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder