Ik vraag mezelf oprecht af waarom mensen als Albert West nog werk hebben. Tv-optredens nog wel. Ik hoor jullie denken: waarom kijkt Suus naar Albert West? Ik heb uiteraard een goed excuus. Drie van de vijf breedbeeldtelevisies in de sportschool waren vandaag binnen oogbereik. Het was òf Albert, òf een man van middelbare leeftijd die vrijwillig zeeleeuwen aflebberde, òf een EO-er op piano, die kennelijk betaald krijgt om doodzieke kinderen aan het huilen te maken. Ik hou niet van huilende zieke kinderen, zeker niet in combinatie met EO-ers: dat is gewoon meer dan ik aankan. En bij de zeeleeuwenman ging ik mij onwillekeurig afvragen of het mij ook zo zou vergaan als ik nog lang vrijgezel zou blijven, dus Albert bleef over. En maar klagen dat er nooit iets leuks is op tv.

Albert West. Eigenlijk schaam ik me er een beetje voor dat ik überhaupt weet wie het is. Ik wijt het maar aan het feit dat ik bij mijn moeder af en toe uit pure verveling een Privé oppak en die ook lees, maar ik weet wel beter: ik ben gewoon op de valreep nog een product van de ‘Op volle toeren’-generatie. Het is groot onrecht dat Chiel Montagne ons heeft aangedaan, maar ik heb het een plaatsje gegeven. We hebben het er niet meer over.

Albert leeft tegenwoordig kennelijk van de schnabbels, tenzij ik een recente top 40-hit van hem heb gemist. Dat zou best kunnen, aangezien ik alleen naar goede muziek luister, maar dat terzijde. Aan Alberts pafferige kop te zien, kun je van schnabbels trouwens best goed eten.

Vroeger, toen de gemiddelde artiest nog ouder was dan ik, vond ik dat je na je veertigste eigenlijk geen muziek meer zou moeten mogen maken. Vol afgrijzen keek ik wel eens naar de Rolling Stones: in mijn ogen (slecht) musicerende en nauwelijks nog ademende fossielen. Maar de realiteit haalt ook Suus in. Madonna, Prince en Michael Jackson zijn allemaal veertigers geworden en tegenwoordig worden de hitlijsten gedomineerd door schaarsgeklede, slecht zingende en hitsige tieners (m/v). Het zal slechts een kwestie van tijd zijn, voordat ook mijn mond de woorden ‘vroeger was alles beter’ zal spreken.

Opeens begrijp ik waarom de generatie van mijn ouders nog geniet van de Stones. Want vroeger wàs alles beter. Hoe zou het toch met de jongens van Duran Duran zijn?

Categorieën: Algemeen

8 reacties

Hans · 19 augustus 2004 op 10:17

Ik ben een fossiel van 50 en ik maak muziek in een band van 8 fossielen. Het antwoord op je vraag:
Muziek maken is leuk, er blijven mensen opaf komen en waarom zou je putjes gaan scheppen terwijl er nog steeds mensen van je muziek genieten.
Ik moet er helaas nog altijd, bij wijze van spreken, putjes bij blijven scheppen om financieel rond te komen. aar de kick krijg je toch op het podium. Seks doe je toch ook gewoon nog als fossiel omdat je het lekker vind? of wilde je er al mee stoppen. Of toch nog een jaartje er bij pakken. In die sfeer ligt het denk ik Suus.
Maar begrijpen doe ik je column zeker. Ook ik zit met gekrulde tenen naar Albert West te kijken. Ik vraag me dan toch af waarom hij wel op tv en ik niet. Getsie zou hij zelfs dan nog beter als mijn hele band zijn. Je hebt gruwelijke gedachten in me los gemaakt 😕 😛

Ma3anne · 19 augustus 2004 op 11:48

Albert West? Wie is dat? 😉

Dat sappige taalgebruik van je is puur genieten, Suus. Wanneer komt de volgende column?

Hans: Niks mis met jullie hoor. Ik ben nog steeds fan van jullie Fred Flintstone en de Fostiband. :laugh:

Hans · 19 augustus 2004 op 13:17

WILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLMA…………… 😮

Bakema_NL · 19 augustus 2004 op 14:44

Ik zit er inderdaad ook wel eens met verbazing naar te kijken. Je hebt ook zo’n meezing-programma met als vaste panelleden Joke Bruys en ene Cobus…….Bruys heb ik wel vaker gezien, maar wtf is Cobus? Het word gepresenteerd door volgens mij de dochter van Tineke, blond, druk, gezet en irritant. Maar goed, er zal wel markt voor zijn. Het is dus zo te zien zeer goed mogelijk om goed te kunnen leven van schnabbels als b of c-“artiest”, getuige ook al die soapies die op een blauwe maandag op tv waren……..vaag wereldje.

Ik ben ook een Op volle toeren slachtoffer, moeders zat aan de buis gekluisterd, dat mocht niet gemist worden………the horror.

Duran duran is nog steeds bezig met muziek maken trouwens, er komt een bijzonder projectje aan las ik laatst ergens, het fijne weet ik er niet meer van echter.

Kees Schilder · 20 augustus 2004 op 00:11

Die Albert West zong toch iets over Shalala I need You? Kei van een column, maar kom niet aan de Stones! 😀

ignatius · 20 augustus 2004 op 11:59

[quote]Vol afgrijzen keek ik wel eens naar de Rolling Stones: in mijn ogen (slecht) musicerende en nauwelijks nog ademende fossielen.[/quote]
Ik ben ontzet, ontgoocheld en heb er niet van kunnen slapen. Als Stones-fan teken ik bij deze ernstig bezwaar aan tegen deze zinsnede.
Goeie en leuke column!

ReporterL · 20 augustus 2004 op 20:32

Op zo’n moment denk ik met weemoed terug aan Gert en Hermien, of tellen die plotseling niet meer mee na Gert’s escapades :-)…

p.s. het is EO’er, geen streepje.

Leuke column!

Louise · 21 augustus 2004 op 08:53

[quote]Opeens begrijp ik waarom de generatie van mijn ouders nog geniet van de Stones. Want vroeger wàs alles beter. Hoe zou het toch met de jongens van Duran Duran zijn? [/quote]

Niet relevant, Suus. Jij moet in ieder geval gewoon blijven schrijven. Maakt me niet eens zoveel uit waarover 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder