Op een dag zit nicht Wilma te kijken naar de vissekom bij neef Joop. Ze vindt dat een mooie tank. “Nee,”spreekt neef Joop,” ze blijven zo grauw en ze blijven maar oranje!” “Ja,” zegt Wilma, “Dat is logisch. Je moet ze ook het goede voer geven!!” De nu volgende conversatie is gedeeltelijk op waarheid gebaseert en anders lieg ik in commissie, want Wilma heeft het mijzelf vertelt….

“Ja, Joop wat geef je ze dan voor voer?”, vraagt Wilma met haar uitgestreken ponem. “Nou gewoon vissevoer, wat moet ik ze anders geven dan, maar ze blijven maar grauw en ik heb ze echt als goudvissen gekocht!”, antwoord neef Joop verontwaardigd. Wilma begint aan haar comedia del arte en geloof mij nou maar: Daar is ze goed in.
“Nee Joop, je haalt het verkeerde voer. Je moet goudvissenvoer halen, daar zit speciaal spul in en dan krijg je die mooie gouden kleur. Hoe denk je dat een parkiet geel wordt en hoe denk je dat een pappegaai groen blijft?”

Joop knikt dat ze daar een punt heeft, loopt naar de tank en ziet de grauwe goudvissen meelullen natuurlijk, die vallen Wilma niet af of ze scholden haar verrot dat vertelt het verhaal niet. Ik spreek geen goudvissentaal.
“Dus ik moet speciaal voer voor goudvissen kopen en dan krijgen ze die gouden kleur?”‘, vraagt Joop nog voor de zekerheid. “Ja”, beaamt Wilma met haar droog smoelwerk, ondertussen seint ze naar vrouwlief om haar toeter te houden. Zij was op dat moment de enige slimme van de familie die doorhad dat Wilma haar neef weer te pakken wilde nemen, of toch niet?

Daarnet kreeg ik een mailtje van zus Wilma die vertelde dat Joop naar de dierenzaak was geweest om speciaal voer voor zijn goudvissen te kopen, maar die krengen werden maar niet goud! Je kon het vissevoer horen vallen en ik denk dat de chef vanavond onder het avondeten het verhaal van zijn leven zal vertellen over de man die alweer door zijn nicht in de maling is genomen. Haal er gewoon een gele parkiet bij en het verhaal wordt een waarheid als een koe.

Wilma, jij zal nooit veranderen en ik heb inderdaad vreselijk moeten lachen om het verhaal, had nooit gedacht dat Joop erin zou tuinen…..Enne, Joop zijn je vissen al wat bijgekleurd??

Met dank aan Arta voor haar hulp in deze, mijn dank…

Categorieën: Gein & Ongein

klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

15 reacties

Neuskleuter · 11 maart 2008 op 13:16

Hmm… Ik kan nog maar net een flauw glimlachje optrekken. Waarom? Bij “op een dag” denk ik gelijk aan een mop of een sprookje. Maar je titel en ook wat daarna proberen mij heel hard te overtuigen dat dat niet zo is. Maar toch ga ik er al in met het idee: er komt een hele goede clou. En die komt er niet. Enerzijds verklap je teveel en anderzijds geef je teveel je eigen mening erin.

Het zou beter hebben gewerkt, als je één stijl aanhoudt. Maak een keuze voor de mop, of een verhaal vanuit het perspectief van de onwetende Joop, of Wilma. Maar niet van alles een beetje.

Want eigenlijk is de situatie best grappig, natuurlijk.

SIMBA · 11 maart 2008 op 13:30

[quote]nicht Wilma [/quote]
[quote]zus Wilma [/quote]
Heb je een zus én een nicht die Wilma heet of hoe zit het :eh:

En deze zin, daar snap ik niks van:
[quote]ze blijven zo grauw en ze blijven maar oranje!” [/quote]

Wel geinig dat je sommige mensen overal gek voor krijgt 😀

Dees · 11 maart 2008 op 13:43

Ayy doos,

Een anekdote ombouwen tot een leuk stukje is lastig. Maar dit is wel heel erg rommelig. Ook denk ik dat je het verhaal ook actief had kunnen vertellen met eventueel een voettekstje waarin grapdoos (die familiegenen ook :-D) zou worden aangehaald als de aandrager van het stuk.

Ik houd wel van de manier waarop je brein chaotisch springt (in andere verhalen), maar dit mist echt teveel structuur en skelet.

Teunis · 11 maart 2008 op 14:14

SPELLING! :toeter: : is….gebaseert, heeft….vertelt, …antwoord neef Joop…

[quote]Wilma, jij zal nooit veranderen en ik heb inderdaad vreselijk moeten lachen om het verhaal, had nooit gedacht dat Joop erin zou tuinen…..Enne, Joop zijn je vissen al wat bijgekleurd??[/quote]

Dit hoeft van mij niet zo.

Mosje · 11 maart 2008 op 15:45

Wist jij dat er voer is waar de haringen zout van worden?

arta · 11 maart 2008 op 15:52

Uhm…volgens mij is er hier iets misgegaan met de inzending…Dit is de allereerste versie die ik gelezen heb. Daarna heeft Klapdoos heel het stuk herschreven, en die was echt veel beter!
Vanuit 1 invalshoek en betere conversaties.
Kan gebeuren, natuurlijk!
Heb ik ook weleens gehad.
Normaal zou ik dit niet onder een column zetten, maar omdat mijn naam toch al genoemd is, vond ik het wél op zijn plaats! 🙂

SIMBA · 11 maart 2008 op 16:04

Nou, op naar de goede inzendig dan maar!!!

lisa-marie · 11 maart 2008 op 16:57

Ik zou graag de goede versie lezen want er zit genoeg humor in.
Trouwens ik geef mijn goudvissen echt goudvissenvoer om oranje te blijven.
En dat doen ze ook echt, alleen leven ze niet zo lang 😀 of ligt dat aan mij?

Fem · 11 maart 2008 op 17:13

@Lisa-Marie: Waar haal je dat voer? ik heb nog een Killervis waar ik passieve euthanasie op zou willen plegen :hammer: .

SIMBA · 11 maart 2008 op 19:04

@Fem: elke dag een korreltje rattengif doet wonderen!! 💡 :naughty: :eureka:

DreamOn · 11 maart 2008 op 19:06

Eten varkens dan suikerspinnen om roze te blijven?
En wat eten zebra’s en giraffes dan?
😀

Ik moest (ondanks foutjes en kromme zinnen) wel lachen om dit verhaaltje!

DO.

SIMBA · 11 maart 2008 op 19:44

Nou DO…heel gewoon een zebra eet lekker de hele dag Zwart-Wit 😀 en een giraffe eet Paula-toetjes…. :hammer:

DreamOn · 11 maart 2008 op 19:48

Paula toetjes? Nooit van gehoord! :eh:

Een koe eet ook Zwart-Wit! 😀

lisa-marie · 12 maart 2008 op 09:07

@Fem : helaas killervissen zijn inmuun voor dit voer 😀 😀

Fem · 12 maart 2008 op 12:06

🙁

Geef een reactie

Avatar plaatshouder