Al enkele weken had ik een gevoel van leegte in mij.
Ik voelde me verlaten, eenzaam, in de steek gelaten, kortom, zware depressie!
Zwaar peinzend viel het me op dat ik die aaneenschakeling van negatieve emoties eigenlijk alleen maar kreeg als ik tv zat te kijken.
In eerste instantie dacht ik dat de oersaaie berichtgeving van het nieuws mij parten speelde.
Maar dat kon het gewoonweg niet zijn, dus zocht ik verder naar het hoe en waarom achter mijn tv depressie. Foute programma’s zoals “Barend en van Dorp” of “het lagerhuis” met (gatver) Paul Witteman en (bleergh) Marcel van Dam waren ondanks hun discutabele inhoud toch ook niet schuldig aan mijn neerslachtigheid.
Verder zoekend kwam ik erachter dat we overspoeld worden met komedieseries en mens onterende programma’s zodat ik mijn dagelijkse aanbevolen portie leedvermaak toch binnen kreeg en dat het daar toch ook niet aan kon liggen.
Maar waar lag het dan aan? Waar kwam mijn moedeloze gedachtegang dan vandaan? Wat was er toch gebeurd dat mij zo’n groot gevoel van leegte bezorgde?
Maar gisteren wist ik het opeens! De oplossing had zich aan mij opgediend als een warm broodje shoarma bij de Turk op de hoek.
LOEKIE DE LEEUW was van de buis gehaald! Het boegbeeld van de Nederlandse cultuur was gewoonweg preventief geruimd! Afgedaan!
Ik had het gevoel dat “de leeuw” nu wel degelijk in zijn hempie stond en dat de oh zo rijke Nederlandse cultuur die subtiel in zijn spotjes verwerkt was, op de achtergrond geschoven was en plaats moest maken voor schreeuwende en misselijkmakende reclames over waspoeders, maandverband en leningen!
Loekie was zoo grappig! Hij was de zucht tussen de reclames door, hij hielp je er weer bovenop, samen met zijn maatjes; de muis, olifant en zijn vrouwelijke wederhelft zorgde loekie ervoor dat mijn en ook uw leven weer zin had.
Maar nu is hij weg, gewoonweg verdwenen en plots schijnt alles met mij en de maatschappij mis te gaan!
Wat moeten wij Nederlanders nu? En het gaat al zo slecht! Ach en wee!
Overal gedwongen ontslagen, een vakbond die dreigt met stakingen(wat natuurlijk weer op rellen en vechtpartijen uit gaat draaien) een reserve koningin die in haar verleden inwendige stokslagen van een topcrimineel heeft ontvangen, een wereldvreemde minister-president en een Argentijnse prinses die op knappen staat, omdat ene prins bier zijn gekroonde leverworst weer eens niet bij zich kon houden, waar gaat dit toch heen?
Ik zit er echt mee in mijn maag, heb er slapeloze nachten van, zit met mijn handen in mijn haren en eet erg slecht.
Beste televisie en reclame mensen! Ik heb er geen goed woord voor over wat jullie het Nederlandse volk hebben aangedaan! Ik spreek van grote schande!
Ik zoek woorden die mijn gevoel van onmacht kracht bij kunnen zetten! Die verwoorden wat ik en met mij, meer dan de helft van de Nederlandse populatie voelt!
Zet u schrap, want hier heb ik maar een ding op te zeggen! : “ASJEMENOU ?!“

Sarcasme


3 reacties

viking · 22 oktober 2003 op 08:41

Mmmm, dan ben ik wellicht die andere helft van de Ned Bev.
Good riddens!

Martijn · 22 oktober 2003 op 09:36

En dan te bedenken dat de enige reden dat Loeki off stage is, is dat zelfs de snelle boys van ‘de publieke’ gezwicht zijn voor het grote geld. Waarom 30 seconden Loeki in beeld als het scherm gevuld kan worden met Edward N. of de [i]Clairol herbal essences shampoo[/i] beleving?

Nee Sarcasme, in tegenstelling tot Wiki ben ik het geheel met je eens, een pop wiens statement duizend maal meer zegt dan de oneliners van Governator Arnie S. verdiend een prijs. Of in ieder geval zendtijd.
[img]http://members.ams.chello.nl/m.van.ketel/Mediapict/loeki.gif[/img] [i][b][size=medium]I’ll be back..[/size][/b][/i]

Groet Martijn 😀

MBB · 22 oktober 2003 op 13:54

🙁
Helemaal mee eens,. het is een schande!
Mogen ze al reclame maken -wat niet de bedoeling is van publieke omroep- worden ze zelfs te vrekkerig om Loeki’s uit ze zenden.

Bovendien hadden ze beloofd dat Loeki zou blijven:
[url=http://www.nrc.nl/internet/rtv/1005631756377.html]Peter Boots, hoofd marketing bij de Ster in NRC:[/url]
[quote]Te midden van alle veranderingen blijft één gezichtsbepalend aspect van de Ster sinds 2 januari 1972 onveranderd: Loekie de Leeuw. ,,Hij is er om de reclame leuker te maken”[/quote]

Je zat er trouwens nogal onder met je “helft van de Nederlandse bevolking”:
[quote]De mascotte is onverminderd populair. Volgens de laatste cijfers vindt 90 procent van de kijkers hem leuk.[/quote]

En wat spaart dat nou, misschien 5 minuten per dag? Dan kunnen ze toch gewoon het rooster wat opschuiven? (Na 12.30 toch alleen maar herhalingen!)

Misschien moeten we een eigen omroep gaan oprichten voor die 5 minuten per dag? Moet niet moeilijk zijn, want als BNN genoeg stemmen kan krijgen, moet Loeki dat [i]zeker[/i] kunnen!

De [url=http://info.omroep.nl/ster?nav=pmsnEsHCjEtCqE]Gouden Loeki[/url] bestaat nog wel, maar wat dat nou nog inhoud?
😕

De noodzakelijk dagelijkse dosis Loeki is aan te aanvullen:

-Met een [url=http://www.funnygames.nl/spelletjes/170.html]spelletje[/url]

-Loeki in het niews:
http://www.werktitel.nl/lijstloekie/lijstloekie.htm

-plaatjes http://home.planet.nl/~ppmc/loekie.htm

Geef een reactie

Avatar plaatshouder