Het was een vreselijke dag in de geschiedenis van de mensheid. Ik was op die bewuste dag thuis en keek toevallig tv, om 3 uur in de middag. Ik zapte wat rond en kwam op dat moment langs een van de publieke omroepen. De Journalisten hadden het over dat er een vliegtuig was neergestort in het toenmalige WTC gebouw, in NY. Zo dacht ik al op dat moment gelijk, toevallig dat ze een van de grootste torens hebben geraakt. Naarmate het nieuws kwam dat het geen ongeluk was maar een mogelijke aanslag, ging ik met meer spanning en met een brok in me keel tv kijken.

Toen dacht ik laten we eens CNN kijken. Toen ik daar naartoe zapte en slechts twee minuten later, zag ik het tweede toestel live, misschien 3 minuten vertraagd in het tweede gebouw van het WTC stortte. Toen werd het voor mij al duidelijk! Amerika werd aangevallen maar door wie?

De wereld zat massaal tv te kijken op het moment of hoorde het via via. Toen was het half vijf in de middag, de torens stonden op het punt van instorten en ik ook. Ik had zo medelijden met de mensen die nog in het gebouw zaten. Toen gebeurde wat ik al verwacht had, de gebouwen stortte in vlak na elkaar. In een woord vreselijk.

Deze dag is onvergetelijk, misschien wel net zo onvergetelijk als je huwelijksdag. Aan alle slachtoffers van dit drama, jullie waren net zoals ik niet bewust dat dit ging gebeuren, zo is het leven onverwacht!

Video: 9/11 Tribute

[img align=right]http://www.borealisdesign.com/0911_001.jpg[/img]

Categorieën: Maatschappij

2 reacties

Scepsis · 30 april 2007 op 11:03

Ik heb er even over moeten nadenken of ik een reactie zou plaatsen. Kwalitatief gezien had het beter gekund qua schrijven en dan heb ik het over de vorm, toon en woordkeus. Waar ik mij aan heb gestoord, is dat wij de mensheid live beelden nodig hebben om te beseffen hoe vreselijk iets is. Na de aanslagen van 11 september 2001 zijn het veelvoudige aan burgerslachtoffers gevallen in Irak en Afghanistan, maar daar we staan we niet zo bij stil en de schrijver dus ook niet. We leven in een moderne manipulatieve massaconsumptiemaatschappij. We worden gevoed met eendimensionale beelden, die dus niet altijd even eerlijk en objectief zijn. Het is vaak niet dan wel een weergave van de feitelijke situatie. Oorlogen worden altijd op twee fronten gevoerd. Altijd fysiek op het slachtveld en in de media om de beeldvorming, de steun van de publieke opinie te winnen. Wat mensen niet beseffen is dat 9/11 een lange (voor)geschiedenis kent. Het is zonder meer een vreselijke gebeurtenis, maar geheel onverwacht is het niet.

SIMBA · 30 april 2007 op 15:29

Wat er in Darfur gebeurd is vele malen erger dan wat er die ene dag in Amerika is gebeurd.
Maar aangezien Darfur het arrogante Westen niet betreft, wordt er geen aandacht aan besteedt en lijkt het alsof het niet bestaat.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder