Nu ik steeds minder denk aan hoe leuk het was in mijn voormalige relatie, begin ik steeds meer te denken aan de tijden die leuk waren in mijn voormalige relatie. Nu het verdriet weg ebt, ontstaat er ruimte voor oude behoeften aan nieuwe gevoelens. En natuurlijk begint dat heel banaal. Ik las het op soggen.nl. Op deze site staan leuke nieuwtjes over studenten en het leven dat door hen geleden wordt. Soggen is een werkwoord. Het komt van sog, wat staat voor studie ontwijkend gedrag. Dat gedrag vertoon je dus door te soggen. Het is overigens niet alleen voor studenten, want ik denk dat iedereen de momenten kent dat hij even iets anders moet doen om de sleur van arbeid te doorbreken. Dan zou het gaan om het ontwijken van werk, maar woggen ligt minder lekker in het gehoor of ik ben al te veel gewend geraakt aan soggen. Gekscherend noem ik het wel eens soa. Je raad het goed, studie ontwijkende activiteiten.

Het was banaal, want ik zat aan mijn scrotum te krabben. Een tweede symptoom van mijn soa was dus het lezen van de nieuwe publicaties op soggen.nl. Daar stond ze. Een kleine foto met grote titel: “Ontmaagding, niet goedkoper wel gemakkelijker”. Het is niet zo dat ik terug verlang naar mijn eigen ontmaagding, maar toch kreeg ik enigszins last van iets dat het meeste lijkt op nostalgie. ‘Ja, dat zou mooi zijn’, hoorde ik mijzelf hardop denken. Want och, wat ging het moeizaam. Eerst krijg je hem niet hoog, dan is het zo voorbij en met veel gepruts lukt het wel de knoop te leggen, maar niet zonder je vingers er helemaal onder te krijgen. Een gemakkelijke ontmaagding is toch een natte droom voor iedereen. Helaas kost de ontknaapservice toch al snel driehonderd euro.

Ik ben blij dat ik het reeds achter de rug heb en tevens niet in de situatie verkeer er voor te moeten betalen. Echter ga je zo’n stukje toch lezen, vervolgens even kijken wèlke studentes zich hoereren en uiteindelijk buste-udeer ik directrice Zoë Vialet nog even. Waar ik tot de schokkende ontdekking kom dat zij sociologe aan het worden is. En allejezus wat is ze lekker. Niet dat het iets met elkaar te maken heeft, want dat heeft het namelijk niet. De studentes sociologie aan de Rijksuniversiteit zijn drastisch minder aantrekkelijk. Zelf de wulpse psychologen, die in dezelfde kantine hun thee drinken waar ik mijn koffie koop, kunnen niet aan haar tippen. En wanneer je dat dan ziet, ga je toch een beetje verlangen naar het moment dat ze naast je komt zitten in de Gardourekzaal of desnoods in de collegezalen van Rotterdam.

Op dat moment betrap ik mijzelf erop dat ik mij op zit te geilen bij een foto van een willekeurige mooie vrouw die ik niet eens ken. Er veel meer leuke sociologie meisjes zijn, die er dan misschien iets minder centerfold uit zien, maar er niet minder aantrekkelijk om zijn. Mijn ex-vriendin bijvoorbeeld. Wellicht komt het door haar of gewoon door mijn eigen wens socioloog te worden, maar ik hoef even geen sociologe meer. Wat dan dus ook jammer is voor meisje Vialet.

Kijken naar de foto’s realiseer ik me dat ik mijn energie volledig verkeerd kanaliseer. Wat mij betreft hoeven ze eigenlijk helemaal niet in Groningen te zijn. Ten eerste, omdat ik er slechts één nodig heb. En ten tweede woont die ene al in hier. ‘Co, wat ben je eigenlijk een enorme sukkel.’ Door drank denk ik vaak hardop. ‘Nu ga je slapen en morgen met haar bellen.’

[i]Cor Jan van Zwol[/i]

([url=http://soggen.nl/?p=336]soggen.nl: “Ontmaagding, niet goedkoper wel gemakkelijker” – http://soggen.nl/?p=336[/url])

Categorieën: Liefde

2 reacties

Mup · 26 april 2007 op 15:55

Ik zou met drank op de cursus ingaan, niet dat je er dan meer lol aan hebt, maar dan duurt het wat langer:-)

groet Mup.

Yannick · 2 mei 2007 op 14:13

Leuk geschreven, delen zijn ook zeker herkenbaar.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder