Ik heb een stukje natuur in huis gehaald. Best bijzonder, al was het niet de bedoeling.

De egalinevloer is niet goed gelukt, ondanks de strakke planning en de verdeling van de werkzaamheden. Twee betonmixmannen, een betonverdeelman en een prikrolbediener om klontjes en andere oneffenheden uit het beton te rollen. In het begin ging het prachtig. Het was alsof er gesmolten chocolade over de vloer werd uitgegoten. Al vrij snel lag het zo strak als een biljartlaken. Met mijn prikrolletje kreeg ik de bubbels en de klonten er vrij gemakkelijk uit. Halverwege de eerste kamerhelft werd er geroepen dat er te weinig zakken smeerspul waren, dus moesten we binnen de zaak uitsmeren. Tip één: nooit doen. Het -opnieuw- uitsmeren van een perfecte laag beton geeft namelijk de special effects van een zandstrand.

We probeerden de gaten en de bulten te negeren, hoopten dat het goed zou komen bij het drogen. Want toen we in de uiterste hoek van de kamer aan het uitwaaieren waren, bleek dat de eerste laag beton al aan het drogen was. Het zag er redelijk goed uit. Het drogen van het eerste stuk vloer betekende wel, dat we het smeertempo moesten opvoeren. Dat was fout nummer twee. Wanneer je in een lekker tempo aan het smeren bent, moet je daar geen verandering in aanbrengen. Ofwel: never change a winning team.

Het ging niet meer, het spul wilde niet. Elke betonveeg bleef zichtbaar en van vloeiende lagen in elkaar laten overlopen was geen sprake meer. Toch bleven we hoopvol, aangezien de stukjes opgedroogde vloer aan de andere kant van huis huis niet veel beschadigingen lieten zien.

Vanochtend, in het volle zonlicht, blijkt het tegendeel. Op sommige plaatsen is de vloer een gatenkaas geworden. Op andere plekken lijkt het alsof er een botsing tussen twee zandplaten is geweest.

Wanneer ik de tuinslag naar binnen hang en wat emmertjes zand neerzet, kan ik zo een indoorstrand beginnen. Ik hoef alleen nog maar een verdwaalde zeehond te zoeken; dan is het waddenlandschap compleet.

Categorieën: Vervolg verhalen

Odette

Overtuigd twijfelaar. Boetseert woordjes tot sprekende beelden.

9 reacties

Mien · 31 augustus 2011 op 14:02

Geinige column, al kan ik me de frustratie voorstellen.
Een vak apart betongieten en -smeren.
Maar je kunt natuurlijk altijd de ruimte nog inrichten met Piet Hein Eek.
Die kijkt ook niet op een gaatje of plaatje.

Mien

DreamOn · 31 augustus 2011 op 20:52

O, wat verschrikkelijk! En nu?

Even een kleine opmerking: als je zegt: tip 1, dan verwacht ik verderop in het stuk wel een tip 2. Want wie a zegt, moet ook b zeggen!

Verder vind ik jouw zelfspot wel leuk, ondanks alle ellende toch nog een creatieve oplossing bedenken! 😆
Houd ons op de hoogte! 😉

sylvia1 · 31 augustus 2011 op 20:55

Ik heb een stukje natuur in huis gehaald.

Mooie openingszin, zeker nadat ik de column al een keer gelezen had. Leuke titel ook! Misschien hoogpolig tapijt erover? 😀

pluisvndkkr · 31 augustus 2011 op 22:30

Beide tips visueel ’tastbaar’ beschreven, maar het is vooral het indoorstrand waardoor mijn fantasie de vrije loop neemt. Geweldig en vol humor geschreven en mocht ik binnenkort een van de Waddeneilanden bezoeken dan breng ik een zeehond voor je mee!

pally · 31 augustus 2011 op 22:36

Niet leuk voor jou, Ont, dit onbedoelde strand! Maar wel een heel geinige column. En zal ik je eens wat zeggen, morgen ga ik naar Texel, dus die zeehond komt goed. Wat voor kleur wil je? Blauw? 😆

groet van Pally

Meralixe · 1 september 2011 op 07:50

Zowel in de column als in de reacties zitten er Hollands klinkende uitdrukkingen waar ik als Vlaming niet zo goed mee overweg kan.
Het is wel “geinig” natuurlijk. :hammer:

dokterblues · 1 september 2011 op 16:17

Ik zal je dan toch maar een tip geven, het komt je wel toe.

Je zou pure portland met water kunnen mengen, zodat er een papje ontstaat. Deze over de vloer gieten en egaliseren met een oude vloertrekker aan een lange stok. Wel laarzen aan doen.

Succes!

arta · 2 september 2011 op 12:35

Superleuk om te lezen, maar oh, wat rot voor je!

gast · 20 februari 2012 op 05:43

heavier compared to fake. Actual Cartier watches have scratchproof glass. The fakes do not. Request the vendor in the event you can check this and you will commonly learn if it is a fake from their reply. Appear for your cabochon stone that really should be around the winder [url=http://www.minewatches.org/product/omega-seamaster-13157.html]international watch company[/url] [url=http://www.minewatches.org]replica watch[/url] . A genuine Cartier may have 1, a fake won’t. So when obtain new or employed luxurious watches, be warned and get wisely. In no way be rushed right into a buy and get your time to utilize the sources readily available and do your study. If it appears also excellent to become accurate, it in all probability is. [url=http://www.minewatches.org/rolex-watches.html]fake rolex[/url] “If I mentioned see Anthony Mundine vs Ryan Waters around the internet reside September 15th at watchboxing.internet, what would you say [url=http://www.minewatches.org/product/rolex-datejust-14207.html]fashionable watches[/url] ?” “I’d Nicely Which is to say Truly, [url=http://www.minewatches.org/rolex-watches.html]rolex classic women fake[/url] I would not understand what to say.” “And why would that be?” “Possibly because I do not know who Mundine and Waters are. Nor do I am aware what they’re heading to become undertaking around the 15th of September. Nor why I

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder