Laatste tijd lees ik veel over het einde van de wereld. Ook wel de totale ondergang van deze aarde genoemd. Toch merkwaardig dat het einde van de wereld al een paar keer is geweest. Denk aan de ijstijd etc. Toch zijn er mensen die geloven dat in het jaar 2012, de ondergang van de mens aan bod komt. Nou gezellig idee weer, maar er zijn er genoeg die er websites mee vol knallen. Beetje mensen chaotisch maken, waarom? We leven nu toch in het heden! Met oplossingen om het tegen te houden, komen ze niet. Toch kan het einde van de wereld eerder gebeuren. Denk aan kometen die een dergelijk kracht hebben als een atoombom. Dit kan morgen gebeuren maar ook vandaag. Denk als bijvoorbeeld wetenschappers, onderzoekers die het heelal bestuderen, al(s) zoiets op het spoor zouden hebben, dat ze hun mondje niet voorbij zouden praten. Er zou complete chaos ontstaan, de economie stort compleet in, leningen zullen niets meer waard zijn en plunderingen zijn niet te vermijden meer. In het ergste geval zullen er complete oorlogen ontstaan, waar kernwapens eventueel aan te pas moeten komen.

Bij het idee een gruwelijk iets. Het is een plaatje die ik geef wat ook echt zou kunnen gebeuren. Dat is precies wat die mensen je ook willen laten geloven, dat het kan gebeuren! Er bestaan misschien ook aliens, geesten etc.. maar wat maakt het nou uit, dat het kan bestaan! Laat de wetenschappers dit maar uitzoeken en dus niet met zijn allen speculeren.

Moet je nu eerlijk toegeven dat ik ook eerdere columns heb geschreven over buitenaards leven en dat soort ongein. Toen dacht ik opeens, ja wie ben ik die dat opschrijft. Is in principe met dit verhaal toch ook? Zouden ze dat ook met de bijbel hebben gedaan?. Alles wat ik lees zou wel eens waar kunnen zijn. Kom toch op met zijn allen, laten we eens de koppen bij elkaar steken en bedenken, hoe we bepaalde problemen die zich ‘nu’ afspelen kunnen oplossen.

Armoede, geweld, dierenleed, kinderleed en de natuur. We denken teveel na tegenwoordig, over onderwerpen, die op dit moment eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Als we over de acute problemen eens gaan denken, zal dat hele einde van de wereld wel meevallen en blijven er wel een paar over die onze generaties mensen kunnen voortzetten.

Categorieën: Maatschappij

2 reacties

Arne · 28 juni 2007 op 11:27

goede column weer:-)

Ik leef gewoon door met alle plannen die ik heb. De kunst is om niet te veel met “Het Einde” dat veel mensen geloven bezig te zijn. Leef je leven zou ik zeggen.

Groet,
Arne

lisa-marie · 28 juni 2007 op 12:38

[quote]Bij het idee een gruwelijk iets. Het is een plaatje die ik geef wat ook echt zou kunnen gebeuren.[/quote]
Deze zinnen lopen naar mijn gevoel niet lekker..
Bij de laatste zinnen raak ik jammer genoeg ergens de draad kwijt en komt het niet over wat je bedoelt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder