Door de eeuwen heen is er veel veranderd, we hebben zoveel rijkdom tegenwoordig, dat we helaas soms als rijken en middenstanders vergeten dat er ook nog armoede is op de wereld, ook helaas in Nederland tot op heden. We zijn tegenwoordig zo op ons eigen ingesteld, alles draait om geld en macht, met als gevolg dat we de wat minder bedeelde mensen vergeten. Gewoon ongelooflijk dat er nog steeds werelddelen zijn waar mensen moeite moeten doen voor water en eten. We hebben op de wereld toch genoeg geld, om anderen te helpen.Het is dan misschien wel een prachtig idee om een gedeelte van onze belastingcenten te verdelen onder verschillende hulporganisaties. Als elk belastingsland dit invoert, helpen we veel mensen en de criminaliteit zou misschien nog wel kunnen afnemen, op deze prachtige aarde.

We hebben een welvarend land door de eeuwen heen, een prachtige geschiedenis. Nu kunnen we weer geschiedenis maken door mens en dier te helpen. Politiek Nederland is dan nu ook eindelijk wakker geschud, of is dat alleen weer om zieltjes te winnen?

Ik kan mij nu wel kwaad maken maar, ik creëer mijn eigen hulpverlening aan mensen, die het moeilijker hebben door belasting te betalen en lid te zijn van verschillende hulporganisaties. Ik wil dan ook iedereen oproepen die deze column leest om gewoon mensen te steunen die echt nodig hebben, misschien steun je al maar, het kan nooit genoeg zijn.

Denk gewoon niet teveel aan jezelf, maar bouw aan de toekomst als mens en maak anderen blij en ik verzeker je, je krijgt er een heerlijk gevoel terug. Dit geldt uiteraard ook voor dier en milieu. Een betere toekomst begint bij jezelf, dan maak je al je eigen geschiedenis.


6 reacties

Arne · 6 maart 2007 op 18:49

mee eens,

Be the change hoor ik wel eens…!:-)

Arne 😀

Eddy Kielema · 6 maart 2007 op 19:08

Weer een heel andere ‘armoe’ dan die van WB vorige week.

DreamOn · 6 maart 2007 op 20:55

Een idealistische column, en daar is helemaal niks mis mee! Als mensen wat meer naar elkaar zouden omzien, dan zou de wereld er inderdaad beter uitzien. Alle beetjes helpen daarbij! Prima boodschap dus. Ik val wel over wat slordigheidsfoutjes en zinnen die niet zo lekker lopen.
Voorbeeldje:
[quote]We zijn tegenwoordig zo op ons eigen ingesteld[/quote]
Niet: ons eigen, maar onszelf!!

DriekOplopers · 6 maart 2007 op 20:55

Hoi Ronald,

een sympathieke boodschap waar ik het erg mee ens ben. Armoede is relatief. Was afgelopen najaar in de tropen. Weet je hoe ze daar dammen? met kroonkurken. Ribbeltjes omhoog is wit, ribbeltjes omlaag is zwart. Is dat armoede? Weet ik niet: men zit in de zon en kijkt tevreden. Volgens mij gaat armoede vooral over het verschil t.o.v. de buren.

Hier en daar een slordigheidje gezien. Zoals

op ons eigen ingesteld

belastingsland

Ik kan mij nu wel kwaad maken maar, ik creëer mijn eigen hulpverlening aan mensen, die het moeilijker hebben door belasting te betalen en lid te zijn van verschillende hulporganisaties. (komma’s op hol geslagen en verdwaald)

Maar hoe dan ook: ik zie jou nog wel uitgroeien tot een prima schrijver. Je bent goed op weg!

Veel groeten,

Driek

pally · 6 maart 2007 op 22:45

Idealistische column.Sympathiek.
Over de slordigheidjes is al genoeg gezegd

groet van Pally

goofy · 6 maart 2007 op 23:49

Soms is armoede een gevolg van persoonlijke factoren. (een man begint na een slecht verteerde echtscheiding zwaar te drinken, hij verliest zijn baan etc en beland uiteindelijk bij de bijstand.)Heel vaak is het echter een gevolg van sociale uitsluiting. (Diezelfde man probeert weer een nieuwe start te maken, lukt niet want hij heeft foute kleren aan en uit alles blijkt dat hij van de bijstand komt waardoor …)
Geld geven aan liefdadigheidsverenigingen is niet goed, dat houdt die uitsluiting in stand.
Geld geven aan de belastingen? Ik meen dat de politiek beleid is gaan zien als een marketingstrategie naar de volgende verkiezingen toe. Rond armoede moet je veel verklaringen afleggen (vb persconferentie om te zeggen dat armoede erg belangrijk is en 25 werkgroepen oprichten die binnen 6 jaar aanbevelingen moeten formuleren) en liefst niets doen.
Maar, als armoede tot op zekere hoogte het gevolg is van sociale uitsluiting, kan je er als burger ook heel veel zelf aan doen. Het kost geen geld, het is een kwestie van ingesteldheid. Sociale insluiting begint bij jezelf!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder