Er zijn in de loop der tijd veel columns over Geert Wilders geschreven. Wilders is daarbij geportretteerd als een gek, een narcist, een racist, een hedendaagse fascist, een Blonde Indo, een blonde Führer en nog veel meer. Onder de mensen die stukjes over Wilders hebben gepubliceerd zijn ondermeer Paul de Leeuw, Youp van ’t Hek, Nico Dijkshoorn, Bob Smalhout en de Haagse part time publicist Karel Kanits.
Ik ken deze laatste persoonlijk en zijn vergelijking van Wilders met een blonde Führer heeft voor hem de weg naar landelijke tv-optredens geplaveid. Wereldberoemd in Nederland dankzij Geert Wilders. Kanits is zelfs serieus bedreigd. Ik zag hem in mijn fantasie al met slaapzak en een stapel Stones cd’s onder de arm zijn intrek nemen in de bunker naast die van Geert. Hoe ironisch.

Nu bedacht ik mijzelf, kan ik niet een graantje meepikken door een stukje te schrijven over columnisten die Wilders aanpakken? Over Kanits bijvoorbeeld? Kom ik dan misschien een keer op de locale TV West om mijn verhaal te doen? Of misschien op een geïmproviseerd podium op het noorderstrand in Scheveningen? En zal ik het dan nu meteen doen, of zal ik wachten tot Karel de AKO-literatuurprijs in ontvangst heeft genomen? Of een prijs voor zijn gehele oeuvre?

Daarin natuurlijk ongetwijfeld een verhaal over de ingegroeide teennagels van Keith Richards (Kanits is een kenner en fan van de Rolling Stones en heeft in 2007 het boek “De teennagels van Keith Richards” gepubliceerd). Het pad van rocksterren gaat immers niet alleen maar over rozen. De afkickklinieken zitten vol met popsterren die met doorgerot neustussenschot en beurs geprikte armen te diep in het glaasje hebben gekeken. En als ze daar niet aan het infuus liggen worden ze wel strakgetrokken of leeggezogen in de kliniek van de wereldberoemde plastisch chirurg Dr. Robert Rey aka Dr. 90210. In die laatste zul je Keith niet echt aantreffen, maar in het afkickcircuit des te meer.

Keith is weinig bespaard gebleven. Meerdere bijna dood-ervaringen, uitputtingsverschijnselen, ingegroeide teennagels en dan ook nog eens vol getroffen door een kokosnoot tijdens zijn vakantie op de Fiji-eilanden. Midden op zijn bolus. Wat dat betreft had hij minder geluk dan de koffiedrinkende homo-acteur, George Clooney (who else), die schijnbaar achteloos aan een naar beneden suizende piano wist te ontkomen. Maar goed, Richards getroffen door een kokosnoot. Kijk, dan ga ik nadenken, he? Dat soort dingen gebeurt niet zo maar. Ik geloof niet in toeval. Hoe is die kokosnoot nu werkelijk op Keith’s hoofd beland? Was het het werk van de almachtige God, die de wereld wilde beschermen tegen de op handen zijnde 86e farewell tour van de Stones? Of nam Hij nu juist Keith in bescherming om zijn gepingel en gepluk te beperken tot huiselijke kring en hem daarmee een mondiale afgang te besparen? Of was een rancuneuze Bill Wyman een palmboom ingeklommen om met een welgemikte worp Keith een kopje kleiner te maken? Of was de dolende geest van een jaloerse Brian Jones toevallig in de buurt?

Maar weer even terug naar Geert Wilders. Kunt u zich een Nederland voorstellen dat enige jaren onder het bewind van Geert heeft gestaan? Ik zal een poging doen en kijk daarbij verder dan de voorspelbare gevolgen van een restrictief vreemdelingenbeleid en zijn houding ten aanzien van de Islam. Daar wordt al genoeg over geschreven en gesproken.

Ik kan mij voorstellen dat Wilders’ nationalisatiedrang gemakkelijk kan zijn overgeslagen naar andere sectoren. Naar de voedselsector bijvoorbeeld. Voortaan geen multiculturele schijf van vijf meer, maar vertrouwde Hollandse eenheidsworst. Stelt u zich eens voor: bij de visboer uitsluitend Hollandse Nieuwe. Bij de groentenboer slechts appeltjes van oranje, westlandse tomaten (waar geen Poolse plukhanden meer aan te pas komen, maar slechts die van jeugdige draaideurcrimineeltjes) en dito gestoken asperges (slechts door Venlose ex-koffieshopexploitanten gestoken). En uiteraard geen uitheemse broodjes döner, shoarma etc, maar uitsluitend Raspatat bij de snackbar. Het Reinheitsgebot in een nieuw Wilders-jasje.

Ook het huisdierenbeleid zal onder Geert strakker zijn aangelijnd, om in jargon te spreken. Ierse setters, Engelse buldogs en Duitse en Mechelse herders, worden nog gedoogd, maar voor Afghaanse windhonden en pekineesjes zal in het nieuwe Nederland geen plaats meer zijn. En wat de katten betreft: alle perzen per direct op het vliegtuig naar Iran.

En zeg nou zelf, een tuin vol met eerlijke Hollandse brandnetels oogt toch heel wat natuurlijker dan een bloembed vol met afrikaantjes? Er blijft natuurlijk nog wel ruimte voor dat Nederlandse export product bij uitstek, de tulp. Vooral de Geert Wilderstulp (jazeker er is een tulp naar Geert vernoemd, knaloranje van kleur) zal een dominante plaats in het Nederlandse tuinbeeld hebben ingenomen.

En bij Geert zelf, en bij veel columnisten ook trouwens, zal de narcis het ook altijd goed blijven doen. Niet bij mij, ik heb absoluut geen groene vingers. Gelukkig maar, want met een beetje pech wordt iedereen met groene vingers in een fantieke bui van Geert misschien wel als niet-blanke allochtoon bestempeld en dreigt de hoogontwikkelde antiglobalist met onmiddellijke uitwijzing…….naar Groenland!


Chris

Chris den Daas

6 reacties

Mien · 14 juni 2011 op 08:10

Oeps Chris, je vergeet de vele schrijvers op CX die over Wilders geschreven heeft.
Daarvan worden zij en Keith niet echt [b][url=http://www.youtube.com/watch?v=AOnpA-HoHaE]Happy[/url][/b].

Chris · 14 juni 2011 op 08:44

Jij ook??

Mien · 14 juni 2011 op 09:37

Min of meer.

Chris · 14 juni 2011 op 10:03

Welke dan? Ik net ff bij jouw inhoudsopgave maar ik ben de tel kwijtgeraakt 😉

sylvia1 · 14 juni 2011 op 14:25

Toch is deze ook lang hoor Chris. Ik vind je Keith Richard interessanter en boeiender dan GW. Met de vierde en vijfde alinea als mijn favorieten in deze column.

Dees · 15 juni 2011 op 12:35

Een tijdje geleden verscheen er een website die zogenaamd van de PVV was. Daar kwamen allerlei nepberichten op, bijvoorbeeld inderdaad over het uitroeien van de Afghaanse windhond, of andere grappen rond het verschijnsel. Dit lijkt erop. Leuke column trouwens.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder