Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste column schreef. Een schrijversblok, niet lekker in je vel zitten, gewoon de puf er niet voor hebben of andere zaken die gewoon even wat meer aandacht nodig hadden? Wie zal het zeggen, maar ik zeker niet! Na een kortstondige ontmoeting met één van onze ColumnX leden, waarbij het woord meeting viel was het gedaan met de creatieve handelingen op het toetsenbord (andere creatieve vingermatige handelingen hebben er gelukkig niet onder geleden) Bij het woord meeting gingen mijn gedachten weer even terug naar de diverse ontmoetingen welke ik via zo’n meeting met verschillende internetjunkies heb meegemaakt.

Mijn eerste meeting was in Leerdam met een aantal mensen uit een chatbox waar ik al enige maanden actief chattende was. Allereerst struikelde ik al over het feit dat mensen ineens ook nog gewoon een naam hadden. Zo was er een Barry die gewoon Ron heette. Face off die wel gewoon een face had, maar met Gerard aangesproken wenste te worden. We maakten kennis met VJ Sandra, die niet voor zo’n popzender als TMF of MTV werkzaam was, maar gewoon in het dagelijks leven Vrouwe Justitia bleek te zijn. We hebben zelfs nog een nickname bedacht voor één van de jongens die er nog geen eentje had. Het werd HCD (Horny Cab Driver) en hij doet zijn naam letterlijk en figuurlijk eer aan!

Sommige mensen vielen me bar tegen, zoals een V@gebond die helemaal niet zo stoer was als hij zichzelf deed voorkomen en door ons gekscherend [b]“die dooie met een dag verlof”[/b] werd genoemd. Hij woonde nabij een Shell tankstation in Tilburg, en wanneer we tijdens een meeting wederom met het type [b]goh-op-de-chat-leek-je-zo-leuk[/b] werden opgezadeld, kon die persoon er verzekerd van zijn dat hij/zij het ere predikaat van[b] “gevalletje Shell”[/b] meekreeg.

Tot mijn standaard uitrusting behoorde dan ook mijn Shell tankpas welke ik altijd in mijn broekzak meenam en regelmatig omhoog hield naar mijn vriendinnen ten teken dat ik iemand gewoon helemaal niets vond en dat we daar heel snel afscheid van moesten nemen. Mijn allerbeste vriendinnetje heeft zelfs eens haar sigaretten in een vuilnisbak gekieperd om op die manier te kunnen ontsnappen aan de versierpogingen van een loser uit Rotterdam. De meeste mensen verdwenen toch immers spoorloos nadat ze het huis uit gingen voor een pakje sigaretten bij het tankstation??

Eén van de dingen die ik me nog van al die meetings kan herinneren is, dat één van mijn beste chatvrienden tijdens een meeting te horen kreeg dat er speciaal voor hem iemand was uitgenodigd. Toen hij zich omdraaide en voor hem een roodharig gedrongen meisje zag staan vroeg hij “en wie mag jij dan wel wezen?” “Ik ben Es!” antwoordde het meisje gedwee, waarop hij luidkeels begon te lachen en tegen haar zei… “Jij hebt helemaal geen nek!” Natuurlijk had ze hem voor die meeting allerlei foto’s gestuurd met daarop een stoot van een meid uit de wehkamp catalogus, maar dit boontje kwam daardoor wel om haar loontje!

Toch vind ik een meeting nog steeds het beste alternatief om mensen te leren kennen waarmee je via de digitale snelweg in contact bent gekomen. Dat is met name één van de redenen geweest om voor deze site een heuse meeting te bekokstoven. Ten eerste is het met meerdere mensen lekker safe en daarnaast heb je altijd nog uitwijkmogelijkheden wanneer blijkt dat het niet zo klikt in real life

De meeting met mijn mede columnX leden, was er weer eentje die ik niet snel zal vergeten. Het ontvangen van een zeer persoonlijk presentje van mijn medepassagier Kobus, een dromerige Archangel zittend in het gras voor de universiteit, het scheren van mijn bikinilijn met Viking zijn scheermesje, mijn eerste knuffel met Irma, een eerste ontmoeting met een heks, een vogel de hand schudden ipv. Een vleugeltje uitwisselen en natuurlijk de grandioze ontvangst bij de familie Godspeed zijn een aantal van de gebeurtenissen die mij nu nog helder op het netvlies staan.

En nu ik dan een week later weer even weg zit te dromen bij de grote hoeveelheid foto’s, kom ik tot de conclusie dat ik er een familie bij heb gekregen! En wat voor familie! Er hoort ook een hond bij die we Mosje noemen, met minder haren dan zijn avatars doen vermoeden en in werkelijkheid gewoon Pieter heet!


18 reacties

Mosje · 20 juli 2004 op 17:07

Wat is er fijner in het leven dan af en toe mijn kop op jouw schoot te leggen, en je met met mijn ietwat vochtige en donkerbruine ogen aan te kijken?
:kiss:

tontheunis · 20 juli 2004 op 17:20

Hoewel een columnist eigenlijk geen gezicht moet krijgen en je hem of haar feitelijk alleen op de wrochtsels en het gepeins hoort te beoordelen, lijkt het erop dat jullie een grote gezellige familie aan het worden zijn.
Ik ben wat, hoe zal ik het noemen, afstandelijker in dat opzicht. Leen nooit een scheermesje uit maar stop gewoon met scheren.

Waarom ik reageer? Nou, ik was er niet bij maar heb (geheel tegen mijn gewoonte in) de foto’s bekeken. Jullie lijken me een leuk stel mensen. En nu weer gewoon aan hetrk, verdikkeme!

gast · 20 juli 2004 op 17:48

De meeting was leuk, had ook volstaan. Nog meer van dit soort ‘columns’ en je kan het een forumpje van chatclubje columnx gaan noemen…

Hans · 20 juli 2004 op 20:15

Is lekker als het een keer goed uitpakt. Om het gezelli te houden ben ik niet geweest 😆

pepe · 20 juli 2004 op 20:45

Gewoon lekker om te lezen Pleuro, je hebt het mooi weergegeven.

Met of zonder blok, ik hoop dat je lekker blijft schrijven.

Louise · 20 juli 2004 op 21:32

[quote]het scheren van mijn bikinilijn met Viking zijn scheermesje[/quote]

Sodeju zeg, dat is wel heel intiem 😀

Shitonya · 20 juli 2004 op 21:33

Ben het gedeeltelijk eens met meneer Moustafa.
Al zoveel topics in het columnx Cafe en dan ook nog eens een column erover, is nogal dubbel op.
Deze column had je ook in kunnen korten en dan n het cafe kunnen hangen hier op de site.
Maar buiten dit om: mooi geschreven, hopelijk ben je voorlopig weer van je blockgeval af 🙂

Ma3anne · 20 juli 2004 op 22:34

Gezellige column, Pleuro!

Dit gaat niet alleen over de afgelopen meeting. Wel goed lezen als je commentaar geeft, betreffende dame en heer.

Shitonya · 21 juli 2004 op 02:30

gedeeltelijk ging het om de meeting en meetings in het algemeen.
Pleuro noemt allerlei namen van Columnxers, leuk voor het gezellige clubje/familie hier, maar niet echt leuk om te lezen voor mensen die hier net nieuw zijn 😕

Dees · 21 juli 2004 op 07:41

Weer zo’n lieve column. En voor de mensen die kunnen lezen inderdaad slechts voor een heel klein deel over de ColumnX meeting…

😉

pleuro · 21 juli 2004 op 14:10

[quote]De meeting was leuk, had ook volstaan. Nog meer van dit soort ‘columns’ en je kan het een forumpje van chatclubje columnx gaan noemen…[/quote]

Dat zou een leuke optie zijn, ware het niet dat de leden van het eerder in het café genoemde “theekransje” allang een eigen chatclubje hebben! 😀

[quote]Al zoveel topics in het columnx Cafe en dan ook nog eens een column erover, is nogal dubbel op.[/quote]

Begrijp best dat het moeilijk is om te lezen hoeveel plezier de mensen aan de meeting hebben beleefd en jij niet aanwezig kon/mocht zijn. Daarom willen we met name de mensen die er niet bij aanwezig konden zijn middels een columnpje en de foto’s mee laten delen in de feestvreugde! Zo sociaal denkend zijn we dan ook wel weer 😀 😀
Misschien is het een leuk idee voor jezelf, om eens een column te skriebelen over wat jij deed terwijl wij in het pittoreske Beegden aan het feestvieren waren?

Voor de overige mensen die er wel bij aanwezig waren en dit schrijfsel wel kunnen waarderen “bedankt!”

Kobus · 21 juli 2004 op 15:05

Sorry voor de late reactie, Pleurtje. Ik weet dat je je eigen inzet voor de meeting snel wegwuift. Niet doen ! En een schrijfseltje van mij in het boekje komt nog wel binnenkort. :kiss:

Mup · 21 juli 2004 op 19:03

De pc is terug heroverd-)

Oke, ik snap dat voor nieuwkomers en meetingmissers het wel eens mooi geweest is er over te lezen, maar ik heb er van genoten, als misser dan. Je moet toch ook niet alles hoeven lezen? En voor andere nodigt het misschien uit om hier wat te komen schrijven, ik heb er van (oke oke jaloers) genoten,

Groet Mup

Shitonya · 21 juli 2004 op 20:13

Pleurootje toch…was je bang dat ik jaloers was misschien doordat het “moeilijk” is voor mij te lezen, wat een plezier jullie hadden? Ik wil je best geruststellen hoor meid, want dat was niet het geval 🙂
Die dag was ik op een soort van festival met een aantal bandjes en ja, zelfs ook een hele groep vrienden, dus ik heb me ook genoeg vermaakt die dag 😀

Mosje · 21 juli 2004 op 22:49

Eerlijk gezegd snap ik de negatieve reacties op dit verhaal niet. Ok, jullie waren niet bij die meeting, maar daarom mag er toch wel over geschreven worden, en ter lezing aangeboden aan een ieder die het maar lezen wil?
Ik ben ook nog nooit in de achtertuin van Irma geweest, of in de buurtsuper van Ma3anne. Heb ook nog nooit in een bus gezeten waar dingen gezegd werden als door Shit opgeschreven. Maar toch lees ik de verhaaltjes die daar over gaan.
So, what’s the point?

Shitonya · 22 juli 2004 op 03:00

point is, dat het hier wel degelijk een soort van theekransje begint te worden. Sorry voor het woord, maar ik ken er zo gauw even geen ander woord voor verzinnen.

pleuro · 22 juli 2004 op 10:21

En nu voel je je een beetje buitengesloten? Er zijn door heel Nederland allerlei praatgroepjes waar je je bij aan zou kunnen sluiten om over dit probleem te praten. Maak je borst(jes) maar nat Shitonya, want naar wat ik begrepen heb komen er nog meer columns over hetzelfde onderwerp aan!

Kobus · 22 juli 2004 op 13:45

Misschien dan toch nog een serieuze noot. Voor de eerste meeting is er ook een discussie geweest over wel of niet iets organiseren. Discussiepunt was vooral of dat niet van invloed zou zijn op de manier waarop je schrijft of reageert. Mocht iemand zwaar tegenvallen in het echt of juist erg meevallen, dan zou je daar toch gevoelsmatig anders mee om kunnen gaan. Voorbeeld is wellicht Maurits, die nog steeds regelmatig als voorbeeld wordt gebruikt. Leuk of minder leuk bedoeld.
Ik kan me wat dat betreft wel iets voorstellen bij die terughoudendheid. Heb ook wel meegemaakt dat een hecht chatgroepje binnen de kortse keren uiteenviel na een meeting. Maar ieder zijn of haar mening. Niemand is verplicht om deel te nemen. Maar geef anderen dan wel de kans om hun gevoelens te uiten over een bijeenkomst. Bovendien vind ik het wel prettig om wat van de anderen te weten. Geeft voor mij soms een meerwaarde aan een reactie. Ook in die zin vind ik niks mis aan een “theekransje”. En ja, als je daar als betrekkelijk nieuweling mee geconfronteerd wordt dan zul je moeten kiezen of je daar deel van uit wilt maken. Niet ? No hard feelings.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder