[i]17-05-2001 10:32 2870 gram, 48 cm[/i]

Het kleine meisje dat ik tien jaar geleden in mijn armen sloot heeft mij zoveel gebracht dat ik, tot op de dag van vandaag, niet onder woorden heb kunnen brengen wat dit kleine mensje in mij heeft losgemaakt. Geluk kreeg een nieuwe dimensie en verdriet was plotseling niet meer iets wat ik alleen beleefde. Al haar pijntjes raakten mij, maar haar stralende lach bezorgde mij ook kriebels die verder gingen dan verliefdheid. De zorgen om haar welzijn, maakten van mij een moeder en het moederschap gaf mij een nieuwe uitweg voor de liefde die ik te geven had. In de afgelopen tien jaar groeide zij op tot een bescheiden, zorgzaam en pienter meisje met karakter. Ik groeide mee in mijn rol als moeder en inmiddels is ze, dankzij en ondanks al haar ervaringen een bijzonder individu waarvoor mijn liefde geen grenzen kent.

Samen hebben wij zoveel beleefd en overwonnen. Samen hebben we in tien jaar tijd veel van elkaar geleerd. Ik heb haar willen leren dat ze alles kan bereiken, door te laten zien wat de kracht van passie is. Zij heeft mij geleerd wat die passie is en wat de echte waarde is van het leven. Voor haar ben ik blijven vechten voor mijn bestaan en geluk, omdat dat geluk juist waarde kreeg door haar aanwezigheid en haar aanwezigheid een bevestiging was van mijn bestaan.

Op deze dag vier ik niet alleen de verjaardag van mijn mooiste meisje, maar ook de geboorte van mijzelf als moeder. Een geboorte die meer inhoud bleek te hebben dan alleen de pijn van een bevalling of het besef van absolute verantwoordelijkheid. Tien jaar geleden beleefde ik de wedergeboorte van mezelf en vandaag vier ik de verjaardag van ons allebei.

Mijn liefde groeit voor altijd mee met mijn meisje en daardoor zijn wij een twee-eenheid waar geen speld tussen te krijgen is!

17-05-2011 10:32 22000 gram, 138 cm

Categorieën: Liefde

Fem

"Today is a gift, that is why it is called the present"

10 reacties

SIMBA · 17 mei 2011 op 08:58

:kus:

Meralixe · 17 mei 2011 op 11:43

Mooie beschrijving van dierbaar geluk.
Veel sterkte toegewenst bij de komende jaren. Kent U de spreuk “Kleine kinderen, kleine problemen, grote kinderen grote problemen”?
Uw schrijven straalt wel voldoende volwassenheid uit, dit is een geruststellend gegeven.
Gefeliciteerd!!!!!!

sylvia1 · 17 mei 2011 op 12:11

[quote]Op deze dag vier ik niet alleen de verjaardag van mijn mooiste meisje, maar ook de geboorte van mijzelf als moeder.[/quote]
Zo heb ik het echt nog nooit bekeken. Mooi, want het is wel waar!
Gefeliciteerd, allebei! :ballon:

arta · 17 mei 2011 op 14:03

Ik had precies hetzelfde als jij, Sylvia!
Lief stukje!
🙂

Mien · 17 mei 2011 op 14:47

Tien bosjes ballonnen voor moeder, kind en column.
Mooie, lieve column.

:ballon: :ballon: :ballon: :ballon: :ballon: :ballon: :ballon: :ballon: :ballon: :ballon:

Mien

p.s. De bloemen waren op.

DreamOn · 17 mei 2011 op 18:03

Dit stukje zal door jouw dochter steeds meer op waarde geschat worden naarmate zij ouder wordt.
Ik had het geweldig gevonden om nu, als volwassene, zo’n stukje te bezitten, geschreven door mijn eigen moeder.
Alleen daarom vind ik het al super geschreven. :kus:

Frans · 17 mei 2011 op 19:46

Deze zin greep me heel erg aan:

Voor haar ben ik blijven vechten voor mijn bestaan en geluk, omdat dat geluk juist waarde kreeg door haar aanwezigheid en haar aanwezigheid een bevestiging was van mijn bestaan.

embee · 17 mei 2011 op 20:17

Geweldig Fem! Van harte proficiat!

:kus: Embee

Fem · 18 mei 2011 op 07:52

Allen bedankt voor de felicitaties en redactie bedankt voor de medewerking bij het inplannen op de juiste datum!

Omdat 10 in mijn ogen een echte mijlpaal is, heb ik dit stukje als speciaal cadeau voor mijn meisje geschreven. Dus DO, wat jij schrijft is precies wat ik heb bedoeld….

:kus:

Mup · 18 mei 2011 op 12:48

:wave:

Groet Mup

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder