Nu mevrouw Godspeed met 2 kindjes de handen vol heeft met voeden en kolven en wassen en poetsen, en geen tijd meer heeft om te winkelen, is bij een interne reorganisatie van Godspeed BV dit in mijn nieuwe taakomschrijving opgenomen. Winkelen is nooit mijn favoriete bezigheid geweest, en boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt is dan nog wel de ergste uit de categorie winkelen.

Natuurlijk hebben wij mannen een andere kijk op het fenomeen boodschappen doen, en denken dat wij dat beter en vooral goedkoper kan. Waarom de groente van HAK nemen, als je ook het huismerk 30% goedkoper kunt krijgen. Met deze nieuwe inkoop methode is het niveau van de maaltijd drastisch afgenomen, de kinderen lusten opeens de groenten niet meer, en ik moet zeggen het huismerk smaak wel een beetje muf.

Wel probeer ik iedereen tevreden te houden, door alle nieuwe artikelen uit de aanbiedingen ook mee te nemen. Frisdrank met vreemde smaken, yoghurt met stukjes weet ik veel erin etc. etc.

Dan maar overstappen op verse groenten, dat is ook veel gezonder, en alles ligt in de winkel schoongemaakt en voorverpakt in de G&F hoek (Groente en Fruit). Even op de datum kijken en volladen die winkelkar. Verse boontjes mooi gesorteerd netjes in rijtjes naast elkaar op een zwart schaaltje, met de kopjes er afgesneden uit Nigeria. Heerlijk misschien in Nigeria, maar na 2 dagen koelkast kunnen ze zo de GFT bak in. Sla gesorteerd en gewassen mooi in een
Plastic zak onder beschermende atmosfeer ingepakt, blijft lekker lang vers, en kan dan ook na 2 dagen de GFT bak in. Beschermende atmosfeer?!?!? worden deze soms in de gevangenis verpakt?? Komkommers verpakt in een kunststof condooms is o zo handig voor de barcode sticker, maar na enkele dagen beginnen ze wel zacht te worden en kunnen dan ook de GFT bak in.:-(

De oplettende lezer vraagt zich natuurlijk af waarom eet je de groentes niet gewoon op.
Dat vraag ik me dus ook af, iedere keer als ik naar de winkel ga neem ik voor de hele week van alles mee om in die week te koken, maar ieder keer komt er dan iets tussen.
Lekker weer voor te BBQ-en en dan de sla en komkommers vergeten omdat de brikets met behulp van een flesje aanmaakvloeistof zo snel op temperatuur zijn dat men erg snel moet BBQ-en. Wisten jullie dat aanmaak blokjes in combinatie met een fles aanmaak vloeistof vlammen van 2 meter hoog kan veroorzaken en dat de houten schuttingen daar niet goed tegen kunnen. 😮
Even naar de stad gaan om spuugdoekjes te halen bij de Wibra en dan maar meteen in de stad wat eten, is ook zo gezellig.

Op donderdag worden dan alle groentes weggegooid, en op vrijdag haal ik dan weer alles vers. Nu ik dit zo schrijf bedenk ik dat hetzelfde met het verse vlees voor de boterham gebeurt, alleen kan dit dan meestal naar de honden, nu begrijp ik ook waarom ze vreemd kijken, als ze eens een dag alleen droge brokken krijgen, dat zijn ze niet meer gewend.

We zijn nu overgestapt op diepvriesgroenten omdat je deze ook beter kunt doseren en is ook handig als je bedenkt dat we of met 3, 5 of 7 personen eten, en dat aantal is elke dag weer een verassing.

Ik ben benieuwd wanneer ik word ontheven uit de functie hoofd inkoop van Godspeed BV, want op deze manier gaan we nog failliet.

PS: Buurman, de nieuwe schutting wordt zaterdag geplaatst, sorry.

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Kobus · 19 juni 2003 op 21:55

Leuke column, dat wel.
Jammer Godspeed. Dacht ik een mede huisman gevonden te hebben hier, blijkt het maar een tijdelijke bezigheid te zijn !
Wist je trouwens dat de meeste (verse) groenten en fruit buiten de koelkast langer vers blijven ?
Vlees broodbeleg kun je wel in vaste porties invriezen. Haal je er elke dag een portie uit.

Huisman Kobus
😀

Yoyogro · 20 juni 2003 op 22:52

Zo zie je maar weer. Het Huishouden blijkt keer op keer een belangwekkende inspiratiebron voor schrijvers en columnisten…….. 😉 😉 😉 😛

MBB · 22 juni 2003 op 09:08

Ikdoe weliswaar zelf nog geen inkopen, maar wil wel helpen meedenken 🙂

1)2 keer in de week boodschappen doen; vers brood en verse groente wordt sneller/meer van gegeten dan van oude troep.
2) misschien kan je vrouw een boodschappenlijstje naar kantoor doormailen, zodat altijd een actuele lijst is welke groente er nog is en welke niet, en niet op de gok wat meenemen. (klaagt mijn moeder altijd over :P)
3) de groentes uitpakken voordat het in de koelkasyt gaat in plaats van wanneer het eruit komt
4) NOOIT met vloeistoffen barbecuen. (woord zegt het aal, he vloeit, bovendien verdampt vloeistof een beetje => gasvorming (licht explosiegevaar)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder