Er bestaat geen enkel bewijs dat er enig opperwezen bestaat. Maar wie toch wil ‘geloven’, heeft daartoe het volste recht. Zoals ook degene die wil ‘ongeloven’. Ene Mohammed denkt daar lichtelijk anders over. Ongelovigen moet je uitroeien, bedacht hij. Prompt joeg hij een collega columnist over de kling. Dat gebeurde een jaar geleden. Mohammed hoopte ook zelf het leven te zullen laten bij die moord. Zijn opperwezen, die hij Allah noemt, zou hem dan kwalificeren als martelaar. En hem voor zijn martelaarschap belonen met maar liefst tweeënzeventig zwartogige maagden, zo geloofde Mohammed. Op zich wel een aantrekkelijk geloof, dat van Mohammed. Want tweeënzeventig maagden!? Wat en luxe! Je laat er één je was doen; één je potje koken; één je interieur verzorgen; enzovoort. Inderdaad, je kunt ze ook inzetten als bijslaap. Maar dan blijven het geen maagden. En ik betwijfel of Allah dat wel goed vindt. Het heeft trouwens geen zin om daarover te speculeren. Ik leef immers nog? Laat staan dat ik volgens Allah een martelaar ben. En voor Mohammed is het al evenmin aan de orde. Onze vaderlandse politie heeft namelijk geen vaste hand van schieten. Vandaar dat die stumper zijn fel begeerde martelaarschap faliekant misliep. In plaats van te mogen vertoeven tussen zwartogige maagden, mag hij nu de rest van zijn leven doorbrengen tussen vier muren. Nou ja, dat is bijna net zo’n waardevolle beloning als tweeënzeventig zwartogige maagden. Immers, ook nu wordt voor hem zijn was gedaan; zijn potje gekookt en zijn interieur verzorgd.

Wat Allah met die tweeënzeventig zwartogige maagden heeft gedaan? Zeg het maar. Hoewel…., ik heb wel een vermoeden. Ik denk dat Allah ze aan mijn vermoorde collega heeft gegeven. Mijn collega, laten we hem Theo noemen, is namelijk zonder meer de martelaarsdood gestorven. Want hij is gesneuveld in zijn puur verbale jihad tegen wat hij als onderdrukking zag of vreesde. En onderdrukking is ook Allah een gruwel. Tenminste, als ik mildere volgelingen van dit veronderstelde opperwezen mag geloven. Afijn, weliswaar zonder tweeënzeventig zwartogige maagden is Mohammed’s kostje maar mooi gekocht.
Edoch, dat is toch de wereld op zijn kop? Want u en ik, die geen ongelovigen vermoordden, moeten nog maar zien hoe we de eindjes aan elkaar knopen. Of gelooft u dat die nieuwe levensloop- en ziektekostenregelingen ons bestaan comfortabeler maken?

Groetend,
Sjeek Spier

Categorieën: Maatschappij

12 reacties

Kees Schilder · 10 november 2005 op 11:25

Grandioos geschreven.! Onderkoeld tot op het bot.
I love it

Outsider · 10 november 2005 op 11:28

Een zeer goede binnenkomer, SjeekSpier.
Ik vraag me af, zou Mohammed dat van die 72 maagden nu werkelijk geloven. Zo ja, dan is hij behalve een ijskoude, wrede moordenaar ook nog een superonnozele hannes.
Zouden die 72 maagden in het martelarenparadijs gekleed gaan in burka of zouden ze daar wel mooie lingerie mogen dragen?

WritersBlocq · 10 november 2005 op 11:29

Allah Jezus, wat een perfecte column! Die maagden en gevangenis-vergelijking, schitterend.
Welkom hier, laat maar weer gauw wat van je lezen!

Ma3anne · 10 november 2005 op 11:35

Nu je hier toch bent Sjeek Spier: Weet jij misschien ook wat vrouwelijke martelaren krijgen in het hiernamaals?

Heerlijke, gortdroge column. 🙂

wendy77 · 10 november 2005 op 12:02

Ik sluit me aan bij de rest. Geweldig leuke column

Dees · 10 november 2005 op 13:01

Sjeek die schrijversspier maar wat vaker. 😀

@Ma3, die worden voor maagdenvliesherstellende operaties naar de arts gebracht. Duh…

Ma3anne · 10 november 2005 op 15:37

@Dees: Dus je wilt zeggen dat hun enige beloning een nieuw maagdenvlies is? Duhuh!:-o

Dees · 10 november 2005 op 15:43

@Ma3: nee hoor, ook nog 71 vriendinnen en een lekkere vent. Wat wil een martelares nog meer…!

😀

Geertje · 10 november 2005 op 16:45

Heerlijk die onderkoelde humor!
Welkom op ColumnX! 🙂

Raindog · 10 november 2005 op 17:43

Nice, very nice.
Inderdaad ijs- en ijskoud.
Erg goed.

Meer?

Bakema_NL · 10 november 2005 op 19:01

Met scepsis aan Sjeek Spier’s stukje begonnen, maar gaandeweg bleek dit toch beter te lezen.

melady · 11 november 2005 op 11:48

Oh.. dacht ik niet WEER over die Mohammed, maar uiteindelijk toch gelezen. Mooie ronde column.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder