21minuten.nl …. Het nieuwe middel van politiek Den Haag om zelf zo min mogelijk te hoeven doen. Even Googlen leert ons dat de definitie van onze democratie is : Een staatsvorm waarin (een vertegenwoordiging van) het volk de hoogste macht heeft en een overwegende invloed heeft op het regeringsbeleid. (Instituut voor Publiek en Politiek) Dat houdt dus eigenlijk in dat het volk iemand kiest en die vervolgens de beslissingen laat nemen. Dat is ook het meest effectief, anders zou je elke Nederlander van elk vraagstuk in detail op de hoogte moeten brengen, en zou er dus ook van elke Nederlander verwacht moeten worden dat hij of zij de kennis en het inzicht heeft om zich deze materie eigen te maken en naar waarde in te schatten.

Het is niet mijn bedoeling om iemand te beledigen, maar…laten we eerlijk zijn, er zijn gewoon te veel Nederlanders te stom (of niet slim genoeg) om de politieke vraagstukken te begrijpen, laat staan daar een weloverwogen oordeel over te vellen. Dus laten we de politiek aub over aan de mensen die dat het beste doen.

Als je een ziek bent vraag je het publiek op straat niet om de diagnose te stellen, daar heb je nu eenmaal een dokter voor. En ja, je mag twijfelen over wat een dokter tegen je zegt, maar voor een seconde opnion ga je naar een andere dokter, niet naar de kruidenier. Waarom gaat de politiek zich bezig houden met het afschuiven van de moeilijk vraagstukken dmv een referendum (bv Europese grondwet), maar kan er wel tijd worden vrijgemaakt voor de vraag of Lingo op de buis moet blijven. We zijn in oorlog, maar de politiek vind het belangrijk om het een stevig te hebben over het hallal vlees bij de AH.

Ik ben het echt beu dat de politiek zich meer bezig houd met de vraag wat wil het volk, dan met de vraag wat is goed voor het volk! Als er gekozen kan worden voor een oplossing die op de lange termijn veel goed gaat doen voor Nederland, of een oplossing die nu veel kiezers trekt, dan gaat men voor de laatste.

Als je in de bus stapt bemoei je je zo min mogelijk met het besturen van de bus. Als je je huis laat schilderen kies je zelf de kleur, maar het type schuurpapier en vorm kwast laat je aan de schilder over. De slager hoeft niet verteld te worden hoe hij een biefstukje moet maken, en bij de kapper is het beste advies “stilzitten”. Kortom, schoenmaker blijf bij je leest.


4 reacties

arta · 31 oktober 2006 op 20:35

Ik begrijp wat je wilt zeggen, maar vind dit niet echt lekkerlopend geschreven, mede door de (onnodige) taalfouten.

SIMBA · 1 november 2006 op 11:37

[color=00CC00][font=Verdana]Inderdaad, schoenmaker blijf bij je leest……..dat is een goed advies voor heel veel mensen, niet alleen politici. [/font][/color]

pally · 1 november 2006 op 14:34

Mijn ‘seconde opnium'( ik heb het twee keer gelezen) is dat ik niks van de titel snap.
Dus misschien ben ik wel net zo stom als jij de meeste Nederlanders vindt.
Maar check dan zelf wel even de moeilijke woorden die je gebruikt.

Bitchy · 1 november 2006 op 17:52

Een dictatuur dus?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder