Wat nou zeg. Wat mot je mij nu vertellen over zinloos geweld? Professortje met al die duren woorden. Ik heb alle hoeken van de kamers gezien. Bont en blauw geslagen, bedreigd met een nog hardere afranseling als ik mijn moeder zou vertellen wat er is gebeurd. Nee jij hebt een fijne jeugd gehad en ging de kroegen langs toen je studeerde voor piesiegater. Ik herkende je  velen jaren later pas toen de politie de zinloos geweld daders met hun gezicht op de televisie lieten zien. Dit was namelijk uniek in die jaren. 30 jaar later en ik riep direct tegen Nelly, ja jouw schoonzus, ‘verrek kijk nou …dat moet Pieter Jan zijn’  wie is Pieter Jan?  Ik ging bijna hyperventileren ‘da’s  mijn broertje’.

‘Psychotherapeut  ben ik’ Zie je nu daar is de betweter weer. Corrigeren en corrigeren maar. Vergeet niet meneer de professor dat ik wel jouw broer ben en daar helpt geen enkele therapie tegen.

Kijk mijn tatoes, hier jouw naam ‘broertje onbekend’ en hier mijn tranen.

Kijkers, dit was de laatste uitzending over zinloos verdriet door geweld uit het verleden. ‘Terug naar onze zielenpijn’ is er volgende t.v. seizoen weer. Blijf kijken!

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder