“Wie hetter minne gelozzie gezien?” Mijn vriend Harrie kijkt, met slaperige ogen, de tent rond. We zijn met de vriendenclub op vakantie, en hebben een heftig avondje stappen in de lokale disco achter de kiezen. “Die hedde gai gister verloot,” weet iemand. “Wah?” vraagt Harrie. “Ja, gai hield oew gelozzie in de lúcht en kwékte: een nummer onder de tien. Een meiske riep: Acht! Klopt, zidde gai. En toen hedde ge jaw gelozzie an heur gegivve!” “Shit.” moppert mijn vriend. ”Dè waar een splinterneie gelozzie.” “Ja jonge, dè dááchte wai ok al, mar gai waard zó ZAT! En dè meiske: BLIJ!”


G.van Stipdonk

Gerard van Stipdonk. Mijn motto: Wie schrijft die blijft.

3 reacties

Nummer 22 · 9 april 2019 op 07:33

Hahaha… deed me direct denken aan een tweeling ervaring. 1 Duitse uit Hannover en 1 uit ‘s Gravendeel.
Nu weet ik niet meer of mijn broer (1 jaar jonger) of ik toen een vergissing maakte. We zagen het niet meer zo helder in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Rebellen waren we en de 2 tweelingen ook.

G.van Stipdonk · 10 april 2019 op 09:49

Maakt nieuwsgierig. Vertel vertel vertel!!!

Suus · 2 mei 2019 op 22:28

Ja hahaha, lol

Geef een reactie