Het entertainment in vakantie-oorden, je zou die mensen moeten redden van hun eigen vernedering.
‘Eim nowa guwl nojè a woma.’ Als je dit in één keer kunt ontcijferen, ben je echt knap of op z’n minst een professioneel entertainmentartiest. Op de één of andere manier vind ik het fascinerend dat er een wereldwijd circuit bestaat van artiesten die, zelfs met toevoeging van veel galm, vals zingen. Ik kom ze overal tegen: op bruiloften, op Gran Canaria, op partijen, in Chiang Mai en nu dus ook in Hurghada.

Het zijn van die artiesten die met een band meezingen. Schoonpapa heeft ongetwijfeld direct na het uitpakken van z’n sinterklaas-Casio een kittig cd-tje gemaakt. En “de artiest” gaat ermee de boer op. Veelal zijn de enige woorden die ze in het Engels spreken ‘thank you’, maar zelfs die zijn overbodig. Ze hebben door hun gebrek van kennis van de Engelse taal dan ook geen flauw idee wàt ze zingen. Het geluid dat ze produceren is louter klanknabootsing. Vals, maar wel goed nagebootst.

Waarom neemt echter niemand die mensen in bescherming? Tegen zichzelf dan vooral. Als familie of vriend van zo iemand heb je toch de morele plicht om Idols te bellen voor een mega-afgang. Dan help je die persoon tenminste nog. Het is jammer dat Idols pas sinds vorig jaar bestaat. Nu staat er namelijk een 50-jarige grootbeneusde permanent-zangeres Britney (!) te zingen: I’m not a girl, not yet a woman. Dat hadden we haar en vooral ook mijzelf kunnen besparen.

Categorieën: Diversen

3 reacties

Mup · 10 januari 2004 op 18:03

Merk net dat ik niet knap, noch een artiest ben. Dat was een schok:-)
Ik heb de vertaling, geheel en al aan de auteur te wijten, lekker gelezen,

Groet Mup.

viking · 11 januari 2004 op 09:41

Ik weet veel… maar niet dat ik zó dom ben!

deZwarteRidder · 11 januari 2004 op 15:41

true so true maar aan de andere kant….geen groter vermaak dan leedvermaak
Rich@RD

Geef een reactie

Avatar plaatshouder