[i]
Het publieke domein wordt steeds vaker gegijzeld door fanatieke gelovigen. Dat ben ik inmiddels spuugzat. Het lijkt echter alleen maar erger te worden.[/i] Orthodoxe islamieten willen van alles en nog wat verbieden op straffe van de dood. Ik mag geen grapjes maken over een middeleewse koopman die met een kind trouwde (Mohammed) of ontkennen dat ‘Allah’ bestaat en ik mag eerwraak (zoals het vermoorden van een meisje omdat ze op een andere jongen verliefd werd, pas nog in Engeland) niet aan de kaak stellen. Je mag geloven wat je wil, maar blijf met je p.. van mijn opvattingen af! En laat Salmon Rushdie met rust!

Orthodoxe- of hyperchristenen schrijven voor wat anderen wel of niet mogen. Een reclamebord waarop een mooie dame in bikini, willen ze verbieden; posters met bloot (maar stiekem natuurlijk ook zichzelf) rukken ze af; wie letterlijk [i]dood[/i]~moe is mag geen euthanasie vragen, abortus willen ze het liefst verbieden, homo’s mogen niet trouwen.

De Paus verbiedt nog steeds de pil en seks voor het huwelijk en vindt dat de Inquisitie goed werk heeft verricht (!) en verklaart Amnesty International (!) de oorlog.

En de lijst wordt alsmaar langer…

Dat al deze angstexploitanten niet meer in alle gevallen hun zin krijgen doet niet ter zake. Het gaat erom dat ze in dwang denken en handelen. Hun dwangneurose om te verbieden en gebieden is weerzinwekkend en hangt me nu toch echt de keel uit. Allerlei emancipatiebewegingen (vrijdenkers, socialisten, anarchisten, liberalen) en individuele voortrekkers (filosofen, wetenschappers, dichters, kunstenaars) komt de eer toe de godsdienstwaan en -dwang de laatste anderhalve eeuw te hebben teruggedrongen en zij laten zich de kaas niet opnieuw van het brood eten, dus men is gewaarschuwd.

CDA en CU zitten helaas in de regering en dat zullen we weten ook. Voor de vrijheid van expressie wordt dat een ramp, [i]mark my words[/i]. Ze willen jaren, nee, eeuwen terug. Hun opvattingen stammen immers uit de Oudheid of de Middeleeuwen…

Minister Rouvoet (‘Jeugd en Gezin’) heeft ‘Youth for Christ’ 300.000 euro subsidie gegeven. D66 fractievoorzitter Alexander Pechtold heeft hem daarover terecht aan de tand gevoeld. Hij had het gebods|gebedsgebit uit zijn mond moeten verwijderen! Het is tekenend voor de andere onfrisse wind die er waait (niet alleen uit Den Haag) en schokkend tegelijk, dat er om deze misse daad van Rouvoet verder zo weinig deining is ontstaan. Deze minister verminkt zijn ministerie zonder blikken of blozen tot een ministerie van ‘Jeugd en Christus’!

Youth for Christ wil ‘jongeren bekend en vertrouwd maken met Jezus Christus en hen helpen om naar Zijn bedoelingen te leven.’ Omkeren dus, met de rug naar de toekomst en bekeren, dát is wat ze willen. Dat mogen ze, maar niet met belastingcenten. Laat ze maar collecteren. Het is grof schandalig dat deze minister met onze centen bekeringsfanaten financiert. Ook hij is dienaar van het volk en niet van een zeer uitgesproken veelzeggend deel daarvan! Kerk, geloof, godsdienst, van welke aard ook, moeten -t-o-t-a-a-l- gescheiden blijven van de staat. En totaal is totaal.

© Jan Bontje 2007


3 reacties

Arne · 21 juni 2007 op 18:26

Kritisch stukje daar houd ik wel van. Maar je zet je wel heel erg af tegen al eeuwen oude normen en waarden. Nederland was/is natuurlijk van oorsprong een Christelijk land. Maar goed je hebt je punt

Goed geschreven dat wel 🙂

WritersBlocq · 21 juni 2007 op 18:31

Goed stuk, lekker fel en in mijn ogen niet over de top.
[quote]Kerk, geloof, godsdienst, van welke aard ook, moeten -t-o-t-a-a-l- gescheiden blijven van de staat.[/quote]
Ohohhhh!!!!! Mag niet, scheiden 😮 😮

Dees · 23 juni 2007 op 10:27

GodZijDank, zijn er nog wat lichtstukjes in deze christelijke duisternis 😀

Ik kan me helemaal vinden in je stuk en vind het ergens geestig dat jij juist woorden gebruikt als ‘niet van mijn belastingcenten’, woorden die vaak in heel andere context gebruikt worden en dan eentje waar jij je ws minder in kunt vinden.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder