Uit onderzoek is gebleken dat het op de wereld wat minder vaak mistig is. Dat is best fijn. Vooral voor automobilisten. Er zijn sowieso weinig mensen die voordeel bij mist hebben. Ja, misschien dat er hier of daar een sarcastische autoschadehersteller is die handenwrijvend de mist gade slaat in de hoop dat het hem de nodige klussen zal opleveren. Of boeren, die te gierig zijn om hun snoei- en afvalhout op verantwoorde wijze af te voeren naar een composteringsbedrijf en dit dus in de mist in de fik steken zodat de rook en de brandgeur recht omhoog stijgt zodat de omgeving er geen last van heeft (dat wist u niet hé? Dat komt omdat ze altijd in de mist stoken). In ieder geval zijn er veel meer nadelen dan voordelen te bedenken waar het gaat om mist. Maar daar gaat het nu niet om. Wat veel interessanter is is hoe het komt dat het minder vaak mistig is. Toen ik het hoorde was ik hevig verbaasd en al zeker net zo verrast. De reden dat het minder vaak mistig is is omdat de lucht schoner is…..

Omdat de lucht schoner is krijgt de zon meer ruimte om te schijnen en verdrijft daarmee de mist. En dat niet alleen, het wordt daardoor ook warmer op de aarde. Echt waar, dit is geen grapje. Ik heb het zelf gehoord op het journaal van zes uur. U leest het goed: de aarde warmt op omdat de lucht de afgelopen jaren schoner is geworden.

Het wachten is nu op een actiegroep die deze klimaatsverandering het hoofd gaat bieden. Ik denk dat er nog wel wat kandidaten te vinden zijn in deze tijd van stijgende werkloosheid. En als deze wetenschap uiteindelijk wereldwijd draagvlak zal hebben zullen mensen opstaan zoals Al Gore die de macht hebben om op het brede podium te prediken. Al Gore, de verliezende presidentskandidaat tijdens de verkiezingen in tweeduizend. Zou dit zijn wraak zijn geweest? De brandhaarden van Bush zijn natuurlijk ook enorme opwarmers. Laat staan de CO2 uitsoot van een oorlog. De ijsbeer en het regenwoud zouden meer kans hebben op een vredige wereld. Of toch niet? Hoe zat het nou?

Weet je, als je dit zo leest dan denk ik dat de enige echte problemen zitten in ons. In de mensen. De een warmt op door vuile lucht, de ander door schone lucht. De een gelooft in Lauw de Palingboer, de ander in God. Noch lauw, noch God kan iets doen tegen de opwarming van de aarde. Simpelweg omdat als ze de lucht schoner zouden maken, de aarde sneller opwarmt omdat er minder mist is en als ze de lucht vuiler zouden maken dan warmt de aarde door het broeikaseffect weer sneller op.

Mensen die echt in de problemen zitten hoor je wel eens zeggen: “waar was God toen ik hem nodig had?” (of Lauw, of Allah, of Bhoedda). Ik denk dat er soms een heel plausibele reden is waarom een grootmacht een wens niet in vervulling laat gaan. Na het journaal van zes uur ben ik God in elk geval een stuk beter gaan begrijpen.

Categorieën: Maatschappij

5 reacties

Mosje · 25 januari 2009 op 20:15

Lauw de Palingboer? Tja, die man was niet erg hot, maar het is toch echt Lou de Palingboer.
Ken je klassiekers!

Mien · 25 januari 2009 op 23:19

[quote]Na het journaal van zes uur ben ik God in elk geval een stuk beter gaan begrijpen[/quote]

Geweldige zinsnede.
Ben benieuwd wat het acht uur journaal met je doet. :hammer:

Mien gorilla in de mist

fijnedagnog · 26 januari 2009 op 00:54

[quote](dat wist u niet hé? Dat komt omdat ze altijd in de mist stoken).[/quote]

Ja hoor, dat wist ik wel, ik heb het jaren gedaan en ik wil je ook nog wel een keer uitleggen waarom. Ik krijg de indruk dat ik hier te maken heb een stadse kinkel die op zondag met de familie in een luxe auto een rondje platteland doet. Of zonodig een boerderijtje moet kopen en dan bij de gemeente gaat klagen dat het in de omgeving naar stront ruikt. Opzouten met die grachtengordel knakkers. Verder een goede column hoor John, maar dit wilde ik even kwijt als reactie op je domme stigmatiserende opmerkingen.

geertsjohn · 26 januari 2009 op 09:59

Als ik jou was zou ik naar de rechter stappen van Koll. Het is Spong ook gelukt om Wilders’ uitspraken lam te leggen. Als je dan toch bezig bent: het schijnt dat ene Hans Christian Andersen ook nogal wat dingen opschrijft die niet waar zijn.

lisa-marie · 26 januari 2009 op 11:06

Hij is goed 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder