Misschien herkent u het, maar het is aannemelijker dat u denkt; ‘Waar heeft dat mens het over?’ Over het kleinste kamertje, en dan vooral de pot erin dus. Voordat u terecht valt over de titel, ik weet dat het gezegde met een klok te maken heeft. Maar ik heb niks met een tikkende klok, wordt er alleen maar gek van. Laat staan dat ik er een thuis-gevoel van krijg. Zo heb ik ook niks met Zo geil als een pakje boter, komt door de boter. Vandaar dat ik tegen manlief eerder zeg; ‘Ik ben zo geil als een bosje uien’ dan weet hij ook waar hij me wakker voor kan maken.

In de loop der jaren, ja, dat zijn er al veel, heb ik gemerkt dat een pot voor mij erg belangrijk is, om een gevoel van thuiskomen te krijgen. Dat begon eigenlijk op te vallen tijdens vakanties. Dan duurde het altijd wel even voordat ik ontspannen tijdelijk mijn ruggenmerg kon gaan verlengen. Gemiddeld kon ik het zo’n drie dagen uitstellen, onbewust in eerste instantie. Kon ik dan nog geen verlenging verwezenlijken, ging ik naar huis. Er is een persoon in mijn omgeving die roept, ‘Je laat je toch niet dwingen door stront.’ Ik wel dus, met alle gevolgen vandien.

Het gaat me ook niet om het uiterlijk van een pot, of het nou een designerpot of een gat in de grond met beugels aan de muur is, dat maakt niets uit. Ook een boek, tijdschrift of fotolijsten, helpen niet. Gemakkelijker ga ik er niet van zitten, en langer dan noodzakelijk al helemaal niet.

Er was dan ook sprake van een lichte vorm van paniek toen de kleine kamer in onze woning verbouwd ging worden. Het is uiteindelijk goed gekomen, dat dat misschien te maken heeft gehad met de maaltijd die manlief met veel gebakken uien liefdevol heeft klaargemaakt een aantal uren voor heropening, is een detail. De paniek brak pas echt los, toen we gingen verhuizen. Met schrik en beven zat ik in het vliegveld naar Curaçao, met een leeg frisdrankbekertje als alternatief kotszakje als reisgenoot. Uit betrouwbare bron had ik ook nog begrepen dat het warme klimaat voor een versnelde stofwisseling kan zorgen. Dat heb ik ook mogen ondervinden. Letterlijk en figuurlijk. Mijn figuur is er van opgeknapt. Met de kinderen houden we er een telling op na, de ‘ongelukjespoule’ ik zal u de details besparen, maar ik sta aan kop. Ik moest er aan geloven, een andere pot, twee zelfs. Wat een luxe. Tel daarbij op dat ik ook nog een winderig type ben, die geen onnodige risico’s meer durft te nemen. U vindt me nu dus redelijk vaak op de pot.

Zoals de pot hier zit, zit-ie nergens. Ik ben thuis!

Ayo!

Categorieën: Gein & Ongein

21 reacties

Outsider · 27 oktober 2005 op 17:28

Heel amusante column, Mup.

Zoals het potje thuis poept, poept hij nergens.

klungel · 27 oktober 2005 op 18:08

Is er dan ook nog een gezegde wat jou nogal vaak ter oren komt?

Zoals: Je kan de pot op! 😀

Leuke column hoor.

pepe · 27 oktober 2005 op 18:14

[quote]Zoals de pot hier zit, zit-ie nergens. Ik ben thuis![/quote]

THUIS= hier om de hoek hoor 😛

Oke het is fijn dat je draai daar een beetje hebt gevonden en de pot, maar nog altijd wil ik je weer hier terug als speciale BUUF!

Hoewel het leuk is wat te lezen van jou, vind ik deze niet de lekkerste om te lezen…

doegi

WritersBlocq · 27 oktober 2005 op 18:24

Hoe kan je nou in een vlieveld zitten en een ruggenmerg verlengen 😕
Ik vond het ook niet je lekkerste schrijfsel Muppiejaajeemuppiejaajoo, maar daar moet je gewoon schijt aan hebben hoor 🙂

Ma3anne · 27 oktober 2005 op 18:32

Zeer h*rk*nb**r. 😀

Wessel · 27 oktober 2005 op 18:54

Ja hoor, het eerste wat ik van Mup lees,… en waar gaat het over,… 🙂
Misschien dat het helpt als je je favoriete Ambi-Pur geurtje meeneemt op vakantie. Ogen dichthouden en het is net of je thuis zit

wendy77 · 27 oktober 2005 op 19:19

Net als voor Ma3anne is het erg herkenbaar voor me, hihi

Chantal · 27 oktober 2005 op 19:37

[quote]Misschien dat het helpt als je je favoriete Ambi-Pur geurtje meeneemt op vakantie[/quote]

:laugh: :laugh:

Li · 27 oktober 2005 op 19:59

Het zit tussen je oren Mup. Het is eenvoudig te verklaren. Je schrijft getikt te worden van een klok. Dit wijst op een stoelgang waarop je de klok niet kunt gelijkzetten. Het feit dat je zo geil bent als een bosje uien wil zeggen dat je onbewust bezig ben met het vinden van voedingstoffen die de spijsvertering op gang brengen 😀

Li

pepe · 27 oktober 2005 op 20:02

[quote]Misschien dat het helpt als je je favoriete Ambi-Pur geurtje meeneemt op vakantie.[/quote]

Wessel, was mijn Buuf Mup maar op vakantie, maar nee ze is gewoon voor drie jaar weg naar de andere kant van de oceaan. Iets wat jij niet kon weten overigens.

Gelukkig zijn er nu bijna 5 maanden om, dus nog maar 31 te gaan 😉

bert · 27 oktober 2005 op 22:24

Leuke column. Ik begrijp alleen niet wat alinea twee er mee te maken heeft, maar die zal wel weer voor de kijkcijfers zijn toegevoegd.
Dat doet wel afbreuk aan het geheel, vind ik.

Trukie · 27 oktober 2005 op 23:21

O jee Mup. als je met die twee potten maar niet naast de pot gaat piesen.
Maar gelukkig voel je je er nu thuis.

Persoonlijk heb ik meer affiniteit met de pot waarvan de inhoud door het mondje gaat.

Leuk stukje, maar een column?
Wel blijven schrijven hoor.

Outsider · 28 oktober 2005 op 07:54

[quote]Leuk stukje, maar een column?[/quote]

Om de haverklap komt er wel iemand aanzetten met een dergelijke onzinnige opmerking. Wie maakt eigenlijk uit wat een echte column is en wat niet.
Het doet er in feite niet toe. Het gaat er om of er iets staat wat op een of andere wijze leuk of interessant en leesbaar is.

Dees · 28 oktober 2005 op 08:16

Grijns. Helemaal eens, thuis is pas thuis als de plee je eigen is. Erg leuk Mup, al moet ik zeggen dat ik hoe meer ik je hier lees, me ga afvragen waarom ik niet daar een potje verwerf om op te poepen.

Mup · 28 oktober 2005 op 13:40

Bedankt voor julie reacties,
@WB, Pepe, heb er lekker sc**t aan 😛 maar mis jullie toch,
@Klungel, wie de schoen past hoeft hem niet te ruilen 😛
@ma3, wat betekenen die sterretjes? Gelukkig heeft Wendy77 zr verklaard,
@Bert, eens met de tweede alinea, was een verwijzing naar ander stukje,
@Outsider, het voordeel van deze site vind ik dat er gereageert kan worden op stukjes, al dan niet een echte column, en ook op het inhoudelijke, dat gebeurd ook gelukkig, alle ‘kritiek’ of persoonlijke meningen zijn dan welkom, bedankt voor je reactie
@Li, je hebt me door!!
@Chantal 🙂
@trukie, ben het met je eens, ben (nog) niet op het niveau van de echte column schrijver, maar zoals al beschreven naar Outsider, het leuke van deze site is dat je er van kan leren,
@dees, je bent altijd welkom! Kan wel wat prive-schrijflessen gebruiken, maar dan niet op de pot, bijv. aan de baai?

Ayo, Mup.

mario · 28 oktober 2005 op 14:39

[quote]Zoals de pot hier zit, zit-ie nergens. Ik ben thuis![/quote]

Mag ik dan wel even de vraag lanceren; welke pot?
De pot boven of onder? Want dan kan ik me bekommeren om die andere pot, dat ze wel evenveel aandacht krijgen.

Mi ti por hanja toiletpapier por fabor? 😀

melady · 29 oktober 2005 op 00:40

Je maakt er wel een potje van Mup 😀

Kees Schilder · 29 oktober 2005 op 09:49

Geweldig Mup.Lachen 😀 😉

Trukie · 29 oktober 2005 op 10:25

@ Mup ik ben zelf ook nog lang geen columnist. Ik neig ook nog te veel om verhalend bezig te zijn. Zeker als het een onderwerp is wat me persoonlijk bezig houdt. Door te lezen en te proberen leren we van elkaar.

Eddy Kielema · 30 oktober 2005 op 12:59

Na een lange reis is het eerste waar je naar toe gaat je eigen toilet. Dan ben je pas echt thuis, heerlijk! 😉

KawaSutra · 31 oktober 2005 op 17:44

Een Frans toilet vind ik altijd wel leuk voor de afwisseling en is nog het meest hygienisch ook. Maar je kunt er niet de pot op. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder