Bij ColumnX viel mijn blik toevallig (ja natuurlijk) op een poll die nu gaande is. Daarin wordt gevraagd wie je graag als zomergast zou willen zien in het VPRO programma “ZOMERGASTEN”
Op het moment van schrijven “scoor” ik 13 stemmen en ben ik, vooralsnog, koploper hetgeen mijn verbazing wekt. Want laten wij eerlijk zijn en elkaar geen mietje noemen, hoewel een ieder vrij is om dat wel te doen, ik heb niets interessants te melden. Er zijn anderen die veel meer met niets interessants een hele avond kunnen vullen. Maar mocht ik wel worden uitgenodigd, hoe zou mijn niet interessante lijstje van gespreksitems er dan uitzien?

Op één staat muziek. Ik wil dan aan de hand van het fenomeen Kwijleke Kwalberti een discussie starten over de vraag of het esthetisch verantwoord danwel, moreel aanvaardbaar is dat musici van rond de zestig zich nog op het podium wagen. En met name de achtergrond, de beweegreden van de artiest om zulks te wagen.
Bij Alberti kun je daar naar raden. Na vier min of meer mislukte huwelijken, waarvan het huwelijk met topvoetballer Zeuren Lerby de laatste was, kun je je ergens voorstellen dat er neigingen tot zelfmoord aan de oppervlakte komen.En hoe kun je dat beter effectueren dan op je zestigste een tournee te beginnen. Dan sterf je tenminste in het harnas. Maar dan geen hulpmiddelen à la Mick Jagger gebruiken die tijdens zijn optredens herhaaldelijk naar de kleedkamer strompelt om daar aan een zuurstoffles wat nieuw leven te laten inblazen.Op die manier stel je de gewenste executie alleen maar uit.

Op twee staat de politiek. En vooral wil ik het dan hebben over het geraaskal van die twee DNA mislukkingen, PVDA voorman Wouter Bos en VVD trol Mark Rutte.
Dan wil ik dat NOVA fragment zien waarin Bos zijn plan verdedigt om gepensioneerden mee te laten betalen aan hun AOW.
En dan de reactie van Rutte waarin deze zegt dat asociaal te vinden.Op de vraag hoe heer Rutte de vergrijzing dan denkt te bekostigen zegt hij: ‘dat is inderdaad een probleem, maar wat wij van de VVD willen doen is deze kosten, en dan hebben wij het over zestien miljard, meer en beter verdelen. “Bezuinigen dus,” concludeert de NOVA presentator, waarop het antwoord van Rutte duidelijk is: “Eh..”
En waarin ik de stelling dan wil poneren dat de gepensioneerden zowel in het plan van Bos als van Rutte, de lul zijn.Want of je nou je eigen AOW moet betalen of dat de bezuinigingen je door de strot worden geduwd, blijft lood om oud ijzer.U vraagt, wij betalen

Tenslotte wil ik dan nog ingaan op het verraad van Marijnissen van de SP. Ik stemde op die partij omdat ze uit de NAVO wilden en terug naar de gulden..
Beide punten hebben ze uit het programma geschrapt. Zoals Marijnissen stelt.”Wij hebben ons standpunt over de Navo aangepast aan de realiteit”
Ik wil tijdens zomergasten dan de stelling poneren:”Is Marijnissen achteraf een grote klootzak met een grote bek en een laffe houding omdat hij principes verkwanselt aan een kans op meeregeren? Is Marijnissen achteraf net zo’n gluiperige leugenachtige lafbek als de meeste andere politici?

O my God, ik was mijn favoriete onderwerp bijna vergeten: Jan Smit!
Die gaat een kledingslijn beginnen bij C&A. Wij hebben het dus over uitsluitend kleding want aan schoenen doet Jan niet. Daar loopt hij toch alleen maar naast dus wat heeft het voor zin om daar energie in te steken.
Mijn stelling voor Zomergasten: Is Jan Shit het aan zijn rolatorgerechtigde publiek verplicht om een kledinglijn voor bejaarden op te zetten?
Mijn tweede stelling zou zijn: Zou het maatschappelijk gezien effect hebben op de algehele volksgezondheid wanneer die kledingsLIJN zou eindigen in een kledingsSTROP waarin de heer Smit’s nek zich dan al dan niet vrijwillig in bevindt. En zou gelet op de samentrekkende neiging van de strop ,dan de zuurstoffles van Frau Alberti c.q. M.Jagger dan nog een reële optie tot overleven zijn?

Gevarieerde niet interessante onderwerpen dus.Maar om eerlijk te zijn:Eerder denk ik, dat wanneer ik gast zou zijn, het programma Zomergasten, binnen een kwartier om technische redenen uit de lucht zou worden genomen vanwege mijn suïcidale neiging tot slap gelul
Blijf dus vooral niet op mij stemmen.


11 reacties

Prlwytskovsky · 6 september 2006 op 18:39

Kees, bij deze nodig ik al mijn buurvrouwen uit om op jou te gaan stemen. Zal mij benieuwen. 😉

Li · 6 september 2006 op 20:23

Kijk, en dáárom willen we jou in Zomergasten 😀

Li

WritersBlocq · 6 september 2006 op 21:24

Hee gast!
Jammer voor je, je hebt er nu 17 dus je bent echt aan de beurt!
Helaas voor die pakkumbeet 10.000.000 mensen die geen humor hebben; ik weet zeker dat de sterren in menig brillenglas gelachen worden. En Jan Marijnissen? Die heeft nu al klotsende oksels en een natte bilnaad bij het idee alleen al.
Partijtje tomaten gooien?

KawaSutra · 6 september 2006 op 22:25

Haha Kees, lijkt me wel een boeiende gewaarwording. Zomergasten zal nooit meer het zelfde zijn! Maar je kunt altijd nog opteren voor Wintertijd als het deze zomer niet lukt.

Als het aan Mosje lag zou ik wel naast Conny Palmen plaats kunnen nemen.
Tja, als….. Gelukkig (?) is Conny nu vervangen. 😀

Ma3anne · 6 september 2006 op 22:35

Ja, en dan in plaats van Joris Luyendijk Maarten van Rossem. :laugh:

Mosje · 6 september 2006 op 22:50

Ik dacht al, wat valt daar, maar dat was jouw blik dus. Ik had het kunnen weten.

KingArthur · 7 september 2006 op 16:22

Nu ik dit zo gelezen heb zou ik je toch graag zien aanschuiven in dit programma. Valt er tenminste nog iets te lachen.

Dees · 7 september 2006 op 18:23

De column is doorgestuurd naar de redactie van Zomergasten met een smeekbede erbij of ze jou alsjeblieft een avond willen laten razen 😀

pepe · 7 september 2006 op 19:32

Van mij mag het ook nog wel wintergasten worden, want een zomer in Nederland is voorlopig nog ver weg.

Kees kijken door jou ogen, laat ons zelfs geloven dat een drol op een bord nog smakelijk kan zijn. Dus zeg niet dat je ons niets te vertellen hebt, want dan kan je ook wel stoppen met schrijven 😉

DriekOplopers · 7 september 2006 op 19:39

Overduidelijk: Kees moet in Zomergasten. Zonet heerlijk gegeten; mijn bulderende lach komt het verteringsproces zeer ten goede.

Maarre Kees, vergeet je dan niet, ook Patty Brard even aan de orde te stellen? Ooit schreef ik in een column dat Patty maar beter binnen kon blijven wegens het risico dat ze wordt verward met een vuilniszak. Nu schijnt ze de deur niet meer uit te durven…

En mag ik nog een verzoeknummer? Een hilarisch stukje Harry Mens? Please?

Kees, Columnx rekent op je! 😀

Driek

Martijn · 8 september 2006 op 00:20

Beste Kees,

Beiden weten we dat ik hier en daar een connectietje heb. Soms met connexxion, soms zonder vertraging. Dus, heb ik een format ingediend bij Zomergasten, waarbij Henk Jan Smits aan de achterzijde door Jamai eruit geflikkerd zou worden, jij zijn plaats had ingenomen en Mick Jagger daar een nieuwe klassieker over had geschreven. Wat denk je? Wat denk je dat de VPRO zei? “Geen enkel probleem, voor Kees doen we alles! Klein probleempje, we hebben maar beperkte zendtijd en het programma heet toch echt Zomergasten….”

(…)

Beste Kees,

Beiden weten we dat ik hier en daar een connectietje heb. Soms met connexxion, soms zonder vertraging. Dus, heb ik een nieuw format ingediend bij de VPRO: De Vier Jaargetijden. 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder