Eén uurtje vooruit ging de klok en hup, ik ben compleet van slag, want ik kon mijn warme nestje op die laatste zondag van maart, tevens de eerste van de zomertijd dit jaar, maar moeilijk uitkomen. Nog net op tijd voor Boeken, een van de beste informatieve programma’s op de Nederlandse tv, en daarna naar het Buitenhof. Heerlijk, die uitgestreken tronies van politici als Maxime Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, die kwispelend als een schoothondje een conference, pardon conferentie, in den Haag over Afghanistan mag voorzitten. Neem de trein als u dinsdag naar den Haag komt, riep hij tweemaal extatisch uit als om aan te geven dat dit kabinet echt wel aan het openbaar vervoer denkt als dat in hun straatje komt.

En dan die CDA’er die met droge ogen durfde te beweren dat we de JSF, die overbodige en geldverslindende straaljager die nog niet eens klaar is, écht móéten kopen (welk belang heeft hij daar zelf bij?), hoewel dat, zoals Krista van Velzen van de SP aantoonde, ten koste gaat van ouderen die te oud zijn om nog te kunnen werken en afhankelijk zijn van geld van de overheid (maar die bezuinigt juist op de zorg!) en ouderen die wel willen stoppen maar tot hun 67ste moeten doorwerken terwijl jongeren geen baan kunnen krijgen.

Gelukkig kon columnist Max Pam mij opvrolijken met zijn onthulling dat de van normen en waarden verstijfde minister-president Balkenende ooit een slaatje uit de een of andere doorverkoop van een pand hoopte te slaan. Gauw geld verdienen is vast goed, zal hem ingefluisterd zijn van Boven.

Kortom: mijn zondagochtend kon niet meer stuk.
Het aanbod vrije vogels in mijn tuin beziende realiseerde ik me dat de mensheid nu toch echt helemaal gek geworden is en opgewekt besloot ik het verlate ochtendritueel uit te voeren, om daarna opgefrist en uitgerust te genieten van deze zevende dag, die mij heilig is, de zondag.

© Jan Bontje 2009


3 reacties

arta · 2 april 2009 op 21:04

Grappige beschrijving van jouw zondagochtend!
Leuke titel, trouwens.
🙂

Mien · 3 april 2009 op 07:43

Geweldige titel: Zomertijdzondagochtendblues

En wat te denken van de schattige roerende combinaties die ook zondagochtend tijdens het nieuws voor bij trokken.

Man en vrouw Obama tactisch gepositioneerd tussen Queen en King Elisabeth. En dan die blik van Queen Mum … alsof ze een alien uit Dr. Who zag verschijnselen!

Rice, Bangkimoon en wat Arabieren (ben even de namen de kwijt) … Multicultureel en diplomatisch oplossingsgezind.

Dat ware toch ook allemaal rare voorjaarsvogels.

Leuke bonte column!

Mien

pally · 4 april 2009 op 10:37

grappige column, leuke titel,

groet van Pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder