Nee toch, dat zal me nu toch niet meer gebeuren. Ik heb de leeftijd om oma te worden, het laatste waar ik op zit te wachten is een baby met alles wat daar bij hoort.
Nu vind ik het nog steeds erg leuk hoor, baby’s van anderen. Ze mogen komen logeren, ik wil op ze passen. Daar kan ik met volle teugen van genieten. Ik ben nu drie weken over tijd en heb op advies van de dokter een test gekocht, voor de overgang vond ze mij nog te jong. Voor het eerst in mijn leven zal ik die zwangerschapstest doen, morgenochtend zal ik het weten. De spanning stijgt nu toch wel naar een hoogtepunt. Of is het meer angst
Als ik terug denk, ben ik de laatste weken wel behoorlijk misselijk geweest, maar dacht dat het kwam van een zomergriepje of door het zwemmen in de meren.

De andere zwangerschappen heb ik nooit een test gebruikt, ik voelde goed wanneer ik zwanger was. De meeste keren was ik daar ook super blij mee, hoewel niet elke zwangerschap een gelukkig einde kende. Nu voel ik me beroerd bij het idee zwanger te zijn.

Onze volwassen dochter maakt er grapjes over, ze legt haar hoofd op mijn buik en zegt lachend: ‘Ja hoor, joepie krijg ik eindelijk toch nog een zusje.’
Ik wil wel lachen, want ik hou wel van een lolletje, maar dit keer vind ik het niet echt leuk.
‘Vergeet het maar, het blijft echt bij twee broertjes.’
‘Jammer.’

Niet voor niets heb ik me jaren geleden laten steriliseren. Wij waren toen al gelukkig met de kinderen die ons gegeven zijn, we doen ons best ze groot te brengen tot mooie mensen. Daaraan hebben we de handen vol genoeg.

De volgende dag.
Met de test naar het toilet en binnen een minuut weet ik de uitslag, dat staat op de verpakking en op de uitgebreide gebruiksaanwijzing die ik gisterenavond gelezen heb.
Ik doe precies wat ze vermelden en zie al direct het teststripje roze worden, dat geeft aan dat de test begint te werken. Heel langzaam verschijnt in het eerste vakje een lichtblauw streepje, niet lang daarna ook in het tweede vakje een streepje. Dit betekent dat de test goed is gegaan.

Een diepe zucht van uit mijn tenen ontsnapt, ik ben niet zwanger, wel ontzettend opgelucht en blij. Ik zal onze dochter moeten teleurstellen, zij krijgt geen zusje. En ook geen broertje dus.

Categorieën: Diversen

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

9 reacties

Ma3anne · 26 augustus 2006 op 09:39

Nee, er komt een tijd dat je niet meer blij bent met een zwangerschap van jezelf.
Jammer, ik had er nog wel een nichtje of neefje bij willen hebben! 😉

Mosje · 26 augustus 2006 op 10:41

Verdorie, wat jammer nou. Na het lezen van de eerste alinea waren mijn gedachten al bij het breien van sokjes.
😀

DreamOn · 26 augustus 2006 op 12:44

O, wat zul je in de rats hebben gezeten! Was je niet een piepklein beetje teleurgesteld toen de test negatief bleek te zijn?
Mooie column!

Li · 26 augustus 2006 op 13:06

Pfff, spannend. Mijn maag raakte helemaal in de knoop tijdens het lezen. Ik kan me jouw opluchting heel goed voorstellen. En om het te vieren eet ik beschuit met hagelslag 🙂

Li

WritersBlocq · 26 augustus 2006 op 15:15

Pfffff wát een thriller!!! TT heeft er een concurrent bij! Feli met de goede afloop, ik zou er ook niet aan moeten denken 😡

Dees · 26 augustus 2006 op 16:16

Ow Peep, wat een stress..

Gefeliciteerd met je blauwe streepjes!

Kan me helemaal voorstellen dat je er blijer mee bent dan met beschuit met blauwe muisjes, of roze meisjes… (of gele, eigengebreide Mosjes)

pally · 27 augustus 2006 op 11:32

😛 Oeff Pepe,
Wat spannend.Ik hield mijn hart even vast, maar nu heb ik hem (haar) weer losgelaten.
Mooie column,
Pally

KawaSutra · 28 augustus 2006 op 17:29

Gelukkig ben ik alleen af en toe overtijd met het plaatsen van reacties. Nou is dat soms ook wel een zware bevalling. 😀
Leuke column Pepe en ik ben overal blij mee als jij er ook blij mee bent. 😛

SIMBA · 30 december 2006 op 15:42

Ja..pfff een nachtmerrie lijkt het me!
Ik vind babies ook leuk, maar het leukste is om ze weer aan hun mama te geven na een paar uur
😆

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder