De dag na het verlies tegen Rusland liep ik over de vertrapte oranje vlaggetjes naar de bushalte. De chauffeur stempelde zwijgend mijn strippenkaart en ik liep naar een plaatsje bij het raam. Bij de volgende halte herkende ik een gezicht. Het was Maya. Ze had roodgeverfde lippen en op haar hoofd een opvallend zwart hoedje. Ze leek op zangeres Pauline van ska-band The Selecter. Samen met haar zusje stapte ze in. Ze wandelde langs mijn zitplaats, maar zag me niet. Vlug riep ik haar naam. Ze keek op, lachte en pakte mijn linkerschouder zachtjes beet. ‘Hoi’, zei ze. Ze vroeg hoe het met me ging en liep door. Ik baalde. Aan het einde van de rit stond ik snel op en begon bij het uitstappen een gesprek. Ze vertelde dat ze met haar zusje naar de film zou gaan en vroeg of ik nog tips had. Ik kon niets verzinnen. Wel wist ik nog dat haar moeder me ooit ‘Pursuit of happyness’ had aangeraden. Ik vond het maar een vreemde film waarin miljonair zijn aangeprezen wordt als het hoogst haalbare. Maya begon te praten over het mislukken van haar studies, haar wereldreis en haar huidige baantje in een kledingwinkel. ‘Na de vakantie begin ik aan de modeacademie, dat is echt iets voor mij. Lekker creatief bezig zijn.’ Ik knikte en keek haar nog eens aan. Ze was in het licht van de avondzon mooier dan ooit. Haar warme bruine huid had ik ooit gestreeld en op een zwoele zomeravond had ik na een wijntje welgeteld acht kussen van haar gehad. Ze glimlachte. ‘We moeten gaan, anders zijn we te laat voor de film’. Ik knikte. ‘Natuurlijk, begrijp ik’. Ze nam afscheid, maar draaide zich na een paar passen om. ‘Vind je dat ik op Nina Simone in haar jonge dagen lijk?’ Ik moest lachen. ‘Nee, degene die dat heeft gezegd heeft je beledigd. Nina Simone was altijd chagrijnig en ik heb je nog nooit in een slecht humeur gezien.’ Ze keek me nog een keer aan, glimlachte en liep met haar zusje aan haar hand weg.

Tijdens haar wereldreis die anderhalf jaar geleden begon, heb ik precies één e-mail van haar gekregen. Ik bewaar ‘m nog steeds in mijn inbox. Ze zat in Frankrijk en schreef over het relaxte leven daar. ‘Het is hier geweldig, Eddy, echt geweldig!’ Toen ik dat las, sprongen de tranen in mijn ogen en hoopte ik dat ik haar heel snel weer zou zien. Zelden heb ik me zo ellendig en blij tegelijk gevoeld. Op de e-mails die ik terugstuurde kreeg ik geen antwoord meer.

[img]http://www.venushill.net/news/img/2005/selecter_pauline_small.jpg[/img]

Categorieën: Liefde

14 reacties

arta · 27 juni 2008 op 07:38

Wat fijn om weer wat van jou te lezen!
Een heel mooi verhaal met een melancholisch randje!
:kus: :kus: :kus: :kus: :kus: :kus: :kus: :kus: (acht kussen en een reactie!:-D)

pally · 27 juni 2008 op 08:01

Ha Eddy, welkom aan boord!
Mooie weemoedcolumn om mee terug te keren. Goed geschreven.
En die acht kussen, als je ze zo precies hebt geteld, moeten ze een bijzondere betekenis hebben gehad…. 😀

groet van Pally

SIMBA · 27 juni 2008 op 08:29

Wat een lief verhaaltje! Jammer dat ze jouw liefde niet ziet…
Trouwens…het lijkt wel of jij ook op wereldreis bent geweest, je hebt al zo lang niks geschreven hier. 😀

lisa-marie · 27 juni 2008 op 09:18

Leuk om je hier weer te lezen.
Mooi geschreven over de ontmoeting en ik zou die speciale herinnering ook koesteren 😀

dj_Eddy · 27 juni 2008 op 09:54

Ja, het werd weer eens tijd om wat te schrijven! 😉

De column had wellicht beter 16 kussen, een e-mail en vier leuke reacties kunnen heten… :lach:

DriekOplopers · 27 juni 2008 op 10:45

Mooi opgeschreven, en fijn om eindelijk weer eens wat van je te lezen. Je column zet me aan het denken: wat is het nut van eindeloos blijven hangen in een liefde die niet wederzijds is? Dat wordt toch pure zelfkwelling?

dj_Eddy · 27 juni 2008 op 11:20

Het element dat je het meest aansprak, Driek, was waarschijnlijk dat de buschauffeur gewoon zijn werk deed en niet staakte? 😉

DriekOplopers · 27 juni 2008 op 11:24

@Eddy: Mwah, dat valt wel mee. Liefde is belangrijker dan de vraag of de bus op tijd is. Toch? 😉

Dees · 27 juni 2008 op 11:33

Wow Eddy, wat een beauty van een terugkeercolumn 🙂

Verder zal ik je statistische gegevens niet in de war schoppen 😉

WritersBlocq · 27 juni 2008 op 12:49

Een verhaal om te zoenen Eddy, wat leuk je weer te lezen! Groetje en tot snel hoop ik, Pauline. En da’s niet die zangeres :toeter: hihi.

Ma3anne · 27 juni 2008 op 16:49

Onbereikbare liefdes zouden niet moeten mogen. :toeter:
Je hebt me meegesleept in dat onbestemde rotgevoel door het heel subtiel en met mooie opbouw te beschrijven.

Verder alles goed met je? :aai:

dj_Eddy · 27 juni 2008 op 17:15

Zei Oscar Wilde niet ooit dat de enige liefde de onbereikbare liefde is? Daar hou ik me maar aan vast… 😉 Leuk om jullie opbeurende woorden te lezen!

KawaSutra · 27 juni 2008 op 21:22

Ach met acht kussen en een email kan een mens toch al dik tevreden zijn? Maar het smaakt altijd naar meer natuurlijk. 😀
Ik heb je columns gemist Eddy!

dj_Eddy · 27 juni 2008 op 22:18

Klopt, Kawa, 8 kussen en 1 e-mail is een prima score, om in voetbaltermen te blijven, maar je wilt niet, net zoals Nederland, uit het toernooi geknikkerd worden… 😀

Overigens is de uitspraak dat de enige liefde de onbereikbare liefde is van Lulu Wang. Oscar Wilde schreef ooit dat de Grote Liefde is voor mensen die tijd over hebben. Ook een interessante visie! 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder