Opendeurdag. Een sjorboot, reusachtige tent en springkasteel later. Alles was hier zo perfect, zo leuk, dat het me deed zwijmelzweven.

En daar was dan Kumara… Ik had de eer te raden waar hij vandaan kwam. Tirana, Shkodra, Antalya, Macedonië, Prishtina, Kosovo, somde ik al vragend op. Hij stond met zijn mond vol tanden, vroeg of ik dat rijtje nog eens kon opzeggen en besloot toen dat ik “toch wel slim” was. Want Prishtina, dat lag toch niet naast België? Hoe wist ik dat dan?

Hij was een adoptiekind. Bruin van kleur, blank vanbinnen. Vriendelijk, maar o zo macho –wat hij trouwens in alle toonaarden ontkende. Een Ethiopische hardloper, maar een moederskindje. Toen we praatten, sloeg hij haast achterover. Hij vond mijn grote mond (“assertiviteit” heten ze dat dan) gewoon verbazingwekkend.

Later kwam ik zijn pleegmoeder tegen. Kumara had ons meteen in het vizier en vertelde haar dat ik met hem lachte; zei dat hij macho was en hij duidelijker moest articuleren. Hij knipoogde me toe en voor een moment kon ik hem wel villen.

Achteraf zei hij me -nog eens- dat ik “niet met hem mocht lachen”. Zijn taak zat erop en hij was weg (had me wel via-via nog de groetjes gedaan!).

Benieuwd hoe dit gaat aflopen…

Categorieën: Maatschappij

5 reacties

Siebe · 15 september 2007 op 20:27

Ik ben ook heel erg benieuwd hoe dit af gaat lopen Dashuri. Misschien had je dat even af moeten wachten alvorens deze column te schrijven. Want dit is op deze manier een vertellinkje maar geen column. En ik, als lezer, ben niet een van je vriendinnen, maar een potentieel belangstellende voor wat jij te schrijven hebt en die gerust eens door elkaar geschud mag worden.

[i]Next time better luck.[/i]

Ook met Kumara trouwens.

Gr.
S

dashuri · 16 september 2007 op 19:24

çka me ban ti, unë do ta baj ty

jammer dat dit “up e vertelliengsje geliekt”

axelle · 16 september 2007 op 20:09

fjaaa dashuri wat moet ik daarop zeggen, aangezien ik niet objectief kan oordelen aangezien ik jullie alletwee ken… GO FOR IT

pepe · 16 september 2007 op 20:14

Ik ben ook benieuwd hoe dit verder gaat.
Zeker een leuke orginele titel.

axelle · 16 september 2007 op 20:49

haha ja eigenlijk had het adoptiepleegmoederkindje moeten zijn dash 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder