Co-column Fem/Simba

Vanaf morgen ga ik het helemaal anders doen! Vanaf morgen laat ik alle vette dingen staan, ga ik elke ochtend ontbijten en laat ik de auto in de garage staan om met mijn fiets naar het werk te gaan. Ik ga vanaf morgen de strijd aan met mijn overgewicht! Op internet heb ik een goed dieet gevonden waarbij ik gewoon lekkere dingen mag eten en als ik elke week een keer ga sporten moet het toch een koud kunstje zijn. Gelukkig heb ik vandaag nog om even lekker te genieten want als ik morgen begin, moet ik het er nu nog even goed van nemen. Met een lekker appelpuntje met slagroom voor mijn neus surf ik over het net, op zoek naar een goede leverancier van dieetpillen en vetverbranders. Zo’n step apparaat voor thuis lijkt me ook wel wat! Dan hoef ik niet steeds helemaal naar de sportschool en kan ik elke dag aan mijn conditie werken. Want stel nu dat het regent? Dan moet ik door de regen naar mijn werk en heb ik de hele dag natte kleding! Van fietsen ga je sowieso wel erg veel zweten. Kan ik dat mijn collega’s wel aan doen? Misschien moet ik gewoon een hometrainer aanschaffen…

Zwetend word ik wakker, mijn vermoeden dat dít niet mijn eerste leven is, is nu wel bevestigd. Ik moet al eens geleefd hebben in een andere tijd want hoe kom ik anders aan deze vreemde, ouderwetse informatie.
Mijn grootmoeder heb ik wel eens horen praten over auto’s, fietsen en diëten.

In het begin van deze eeuw namen de mensen teveel fout voedsel tot zich en dat betekende overgewicht en ziektes. Omdat de kosten voor gezondheidszorg de spuigaten uitliep, is er veel actie ondernomen om de mensen gezonder te laten leven. Maar de meeste individuen konden dat niet zelfstandig, daarom heeft de overheid de volledige regie op zich genomen.

Daarom is tegenwoordig iedereen gezond en leeft lang zonder ziektes. En omdat we geen ingewikkelde maaltijden hoeven te bereiden, maar enkel supplementen slikken en water drinken, houden we veel tijd over om gezond en doelmatig te bewegen.
Geen martelingen op een fiets of een step apparaat maar beweginsapparaten die per dag de beweging op jouw lichaam afstellen. Je ligt er ontspannen in en wordt bewogen, onder genot van een lekker muziekje of interessant boek.

En toch, na die droom ben ik gaan nadenken. Vroeger hadden de mensen veel meer uitdagingen en eigen inbreng.
Er is vast wel iemand die nog ouderwetse sportapparaten op zolder heeft staan, misschien moet ik gewoon een hometrainer aanschaffen…


Fem

"Today is a gift, that is why it is called the present"

9 reacties

Mien · 16 oktober 2008 op 13:12

Een sportieve co-column en mooi teamwork.
Nu niet meer afvallen hoor … 😆
Gewoon doorgaan met co-wrighting!

Mien Complimenten

pally · 16 oktober 2008 op 13:23

Mooi samenspel waarbij nauwelijks een stijlbreuk te zien is.
Apart perspectief,zo vanuit de toekomst

Groet van Pally

klapdoos · 16 oktober 2008 op 16:11

Mooi tekstueel samenspel dat goed ineevalt tot een lekkere leescolumn.Graag gelezen,
groet van leny

Dees · 16 oktober 2008 op 23:55

Leuke Femba, zelfde genen zeker? 😉

KawaSutra · 17 oktober 2008 op 00:28

Leuke switch in deze column waar de scheidslijn duidelijk aanwezig is maar juist een verrassende wending geeft. Wie wat geschreven heeft, daar durf ik me niet aan te wagen.

arta · 17 oktober 2008 op 09:23

Leuk duet!
Ik gok dat Fem deel I geschreven heeft. (vanwege de !, die past meer bij Fem en laat me dit aub niet uitleggen, haha)
🙂

Mup · 18 oktober 2008 op 19:10

Zeker geen afvallig duo, jullie, erg leuk!

Groet Mup.

lisa-marie · 20 oktober 2008 op 16:57

Gewoon een hometrainer aanschaffen en lekker samen gaan fietsen!
Hij is goed 😀

SIMBA · 27 augustus 2012 op 15:18

Leuk om dit weer terug te lezen, ik heb geen idee welk deel ik geschreven heb 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder