Ik word kaal! Het noodlot heeft desastreus toegeslagen. Vergrijzende manen. Kammend blijven er honderden haren achter. Nee, niet in mijn harses, in de kam. Zoals bladeren van de bomen waaien zo dwarrelt mijn haar richting niemandsland. Wanneer ik op mijn knietjes gehurkt de badkamervloer weer de originele kleur geef is het een en al haar. Toetie dramie! Doorwaakte nachten, identiteitscrisis, paniekaanvallen en op de pijnbank bij een dermatoloog: “U zult er (zonder) mee moeten leren leven!” Samen met tegenwerkend androgeen (mannelijke hormoon) een slagveld. Mijn hoofdwortels worden samengedrukt, zitten slechter vast, er vindt minder voeding plaats. Mijn haar raakt verzwakt, valt uit, groeit niet meer terug en verdund. Feitelijk praat ik over hetgeen eens was. Nu al resten enkel mijn wijduitstaande oren. Handgrepen zijn het. Die zich pijnlijk laten vasthouden. Omringd door nesthaar dat zich als een soort kopbaard naar mijn achterhoofd uitstrekt. Het uitvalpatroon heeft haar werk gedaan. Eerst inhammen als Noorse fjorden. Langzaam, vanuit het niets, een doorschemerende kruin. Fjorden en kruin vloeienden naar elkaar toe en ik zit met de brokken. Scherven die het mondstuk van de kruimeldief doen verstoppen. Een glimmend kaal schedeldak is wat rest.

Mijn zorgvuldig opgebouwd harig imago stromend foetsie door het afvoerputje. Het enige waarmee ik wellustig vrouwvolk nog aan me wist te binden slurpte het riool in. Ladies in black & white zien mij nu als een hulpbehoevende, tandloze oude van dagen. Laag opgeleid, benedenmodaal inkomen en een emotioneel quotiënt van een hond in de rui. Ik zal mijn verdere dagen moeten slijten in afzondering en verworden tot een clochard. Word geconfronteerd met een minder zorgzame samenleving. Ik ben een uitgestotene! Ik baal daarom van kaal! Gelukkig is daar Dercos Aminexil SP94™. Komend uit de laboratoria van Vichy. Schreeuwend duur maar bijtend werkzaam. Een klinische test onder 48 (…) vrouwen vormt het bewijsstuk van de groeilotionfabrikant. Magertjes? Ach, ik klamp me vast aan elke strohalm/hoofdhaar! Van heren ontbreekt ieder spoor in het onderzoekje terwijl die toch steeds jonger gekweld worden door kaalhoofdigheid. Vele postpubers kunnen een glansrijke amoureuze toekomst wel op hun kale kop schrijven. Mijn onderzoek onder ’48’ dames heeft me een ding geleerd: la señora smacht naar haar. Vrouwen wil zich vastklampen op het moment suprême. Aan een man, liever nog aan zijn bos haar. Waarschuwing: ga niet voorbij aan de trekkracht van een dame in opperste extase. Ook pijnlijk.

Ikzelf raak door het emotionele tragedie volledig ontwricht en neem geen (sonde)voeding meer tot me. Dom! Onthouding van elementaire voedings-/bouwstoffen brengt een glimmende zwart of witte biljartbal zeker niet meer tot enige activiteit. Dercos Aminexil SP94™ dus! In Vichy aangelengd met een zuiver bronwatertje. Twaalf ampullen voor € 34,95. Een 3e hypotheek op mijn huis dan maar om de kosten te drukken. Het lijkt nuttig te weten of je met de lotion de kopspiegel dient te besprenkelen of simpelweg dorstig moet wegklokken. Voor de zekerheid doe ik beiden! Eénmaal daags een dubbele dosis. Dubbele kosten, dubbele haren!? Voor die ruim 30 euri zou je een bijsluiter verwachten. In Vichy denken ze: “Alles wat kaal wordt, is ontoerekeningsvatbaar!” Klopt! Ik ben nu drie weken intensief bezig met mijn kuur SP94™ en behalve een steeds leger hoofd dus ook steeds minder saldo bij de Postbank. De brochure belooft 72% sterker haar en een diametertoename bij elke haar van 22,5%. Klinkende getallen. Trekkracht uitoefenen op hetgeen mij op het hoofd nog rest lijkt me niet wenselijk. De diameter van een haar vaststellen is ook nog niet eenvoudig met betraande ogen. Op het eerste (geen) gezicht slaat dit peperdure kuurtje maar minnetjes aan bij mij. Tijd voor een laatste wanhoopsdaad: een derde ampul daags. Anaal!

Nu de zoete werkelijkheid. Tot nu toe dacht geen haar op mijn hoofd erover blijvend verstek te laten gaan. Deze vos verliest niet zijn haren alleen soms zijn streken…

Categorieën: Gein & Ongein

1 reactie

Mien · 22 mei 2011 op 11:53

Pluk de vos. :hammer:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder