Respect voor dieren, zo noemt het ALF (Animal Liberation Front) zich tegenwoordig. Marketing-technisch een sterke keuze, daar het bevrijden van dieren vaak gepaard gaat met criminele methodes, en in recent verleden tot de dood van vele dieren heeft geleid. Een groepnaam met ‘Respect’ erin, wekt daarentegen meer vertrouwen. Vertrouwen dat, zo blijkt al snel uit hun laatste actie, volledig misplaatst zou zijn. Respect voor dieren heeft misschien wel respect voor dieren, ze hebben absoluut geen respect voor mensen die er een andere gedachte dan hen op nahouden. Ze hebben ook geen respect voor de rechten van de winkeliers die zijn brood verdient door waren te verkopen waar zij niet achter staan. Ze hebben ook geen respect voor de miljoenen mensen die de komende jaren zullen sterven aan verschillende ziektes, als hier geen geneesmiddelen voor gevonden worden . En bovenal: ze hebben al helemaal niets op met de wet.

Respect voor dieren stuurt winkeliers brieven waarin ze quasi-vriendelijk verzoeken de winkelier om te stoppen met bont te verkopen. Ze hebben zelfs een contract ontworpen dat de winkeliers maar beter kunnen ondertekenen. Als ze dit niet doen volgen er uiteraard acties. Wat voor soort acties dit zijn zeggen ze niet, maar ik zou maar een goede ruitschade- en brandverzekering afsluiten als ik zo naar het verleden van deze dierenvrienden-club kijk.

Dat deze winkeliers volledig volgens de wet opereren deert dit stuk tuig niet. Dat deze winkeliers gezinnen hebben om voor te zorgen, en afhankelijk zijn van de verkoop van bont, deert ze niet. Misschien hebben ze zelfs wel huisdieren die eten moeten, het zou ironisch zijn wanneer deze om zouden komen van de honger, omdat het baasje de pels van een allang overleden rat niet kan verkopen.

Respect voor dieren is niets anders dan een criminele organisatie. Sterker nog, het zijn terroristen. Ze proberen immers via intimidatie-technieken hun zin te krijgen. Ze sterken zichzelf met het feit dat ze het voor de arme onschuldige dieren doen, maar wordt hierdoor niet van de wijs gebracht. Hoewel deze doelen nobel lijken, is dit slechts een dekmantel. Als ze werkelijk dachten dat ze een punt hadden, zouden ze proberen de wetten te veranderen via de politiek. Ze zijn hierin echter niet geïnteresseerd.

Je kunt het vergelijken met voetbal supporters. Als hooligans werkelijk zouden vinden dat knokken in de Arena legaal zou moeten zijn omdat het doel de middelen heiligt, zouden ze proberen om de wet te veranderen. Dat is echter het punt dat ze willen maken, ze willen gewoon ‘ergens bij horen’ en de spanning ervaren van een flinke knokpartij. Of hierbij onschuldige slachtoffers vallen zal ze weinig uitmaken.

Dierenactivisten zijn veelal achterlijke randdebielen, met hetzelfde IQ als een demente goudvis. In de maatschappij worden ze door iedereen uitgekotst, en hebben veelal geen baan. Ze geven graag de schuld aan de ‘grote bedrijven’ om hun eigen incompetentie niet onder ogen te hoeven zien.

Het slopen van ruiten, het inbreken bij bedrijven en het bedreigen van kleine winkeliers zien ze als een bevrijding uit hun leven zonder prestaties,hun leven als compleet waardeloze nul. Opeens betekenen ze wat, opeens komen ze op voor de dieren. Opeens zijn ze niet meer de zwakke, bleke, mislukte jongeren die ze voorheen waren, nu zijn het koene ridders die opkomen voor ‘de zwakkere’, de diertjes die zelf geen invloed hebben op hun omgeving. Dat ze hiermee veel mensen schaden, zal ze een vegetarische worst wezen.

Respect voor dieren? Helaas heeft niemand ze kennelijk ooit verteld dat de mens ook een diersoort is.


4 reacties

pally · 27 augustus 2009 op 09:42

Een wervelend, verontwaardigd betoog waar de stukken van af vliegen, Dikkeboom en zeer actueel!Hoewel ik het niet helemaal met je eens ben, kan ik een heel eind met je mee. Vooral wat betreft de terreurmethodes die deze mensen gebruiken.Het doel heiligt de middelen nog steeds niet. Al is dat een plattitude.

Dat je in het vuur van je actuele betoog wat kromme zinnen construeert en hier en daar een meervoudig onderwerp een enkelvoudig werkwoord
meegeeft, het zij je vergeven 😉

groet van Pally

arta · 27 augustus 2009 op 10:20

Heel pakkend geschreven!
En de puntjes die Pally niet aansneed? Ga ik ook niet doen 😀

Prlwytskovsky · 30 augustus 2009 op 10:36

Zeker weten dat de mens ook een dier is. Maar dan van een soort die niet op deze aarde thuishoort, omdat de mens de enige diersoort is die zijn biotoop naar de bliksem helpt.

Goeie column FatTree.

FatTree · 31 augustus 2009 op 08:43

Elke diersoort helpt zijn biotoop naar de bliksem als er teveel van zijn. Echter ben ik er niet van overtuigd dat wij onze biotoop naar de bliksem aan het helpen zijn.

Bedankt voor je reactie 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder