De huidige president van de VS is een boeiende figuur. Hij is telg uit een puissant rijke familie. Zeg maar familie Kapitaal. Sam Bush, zijn overgrootvader, bezat een bank die in de jaren 1920 Standard Oil, Ford Motor Company, General Electric, DuPont en ITT in staat stelde om de NSDAP van Hitler en de Duitse staalindustrie te financieren. Zonder deze steun zou de NSDAP een nietig partijtje zijn gebleven… Sam’s zoon, Prescott Bush, exploiteerde mijnen bij Oswiecim, ook wel bekend als Auschwitz. Dit bedrijf, Consolidated Silezian Steel Corporation, roofde samen met IG Farben de Poolse grondstoffen waarmee de tanks en vliegtuigen werden gemaakt waarmee Hitler buurland Polen in 1939 binnenviel. Vanaf eind 1941 werd Auschwitz onder Himmler’s SS ook gebruikt voor slavenarbeid. De ‘gezonde’ gevangenen moesten werken als slaven in de mijnen en fabrieken van IG Farben en Bush’ Consolidated Silezian Steel. Na de aanval op Pearl Harbor in 1941 werd Prescott Bush aangeklaagd wegens verraad, maar Allan Dulles, die later de CIA zou oprichten, hield hem de hand boven het hoofd. Na het einde van WO II ontving Bush anderhalf miljoen dollar schadeloosstelling voor zijn Poolse bedrijf! Geld waaraan dus het bloed kleeft van mensen die wij ook op 4 mei herdenken… Dit werpt een wel heel ander licht op het bezoek van Bush aan Nederland bij de zestigjarige herdenking van de bevrijding van ons land…

Ook Prescott’s zoon George (de vader dus van de huidige president) zette de familietraditie voort. Hij was een belangrijk figuur in de CIA, o.a. achter de coulissen van ‘Operatie 40’ die ondermeer tot doel had Fidel Castro te vermoorden (wat nooit gelukt is). Moorden die wél lukten waren o.a. die op Che Guevara en de Chileense president Salvador Allende. Dit moordcommando was in 1963 ‘toevallig’ óók in Dallas toen president John F. Kennedy werd vermoord… George leverde ook clandestien wapens aan Iran. (Het Iran-Contra Schandaal.) Van het geld werd met geweld geprobeerd de regering van Nicaragua omver te werpen, wat duizenden mensen het leven kostte én tonnen drugs in de VS bracht, wat duizenden en duizenden gezinnen ontwrichtte. De ster van George Bush steeg en hij werd president van de VS. Tegenwoordig werkt hij voor de Carlyle Group, die investeert in wapenfabrieken, medische laboratoria en telecommunicatiebedrijven. Deze Groep is één van de grootste Irak-contractanten van de regering van zijn zoon George Bush Jr. en verdient miljarden aan de zgn. ‘oorlog tegen terreur’. Saillant detail: op 11 september 2001 hield deze Groep van pa Bush ‘toevallig’ een conferentie in het Ritz Carlton Hotel in Washington DC met leden van de Bin Laden familie, een van hun investeerders…

Een broer van de huidige president, Neil Bush, had ‘toevallig’ een etentje gepland met de broer van John Hinckley Jr. op de dag vóór Hinkley in 1981 een mislukte moordaanslag pleegde op president Reagan. Neil’s mama zei na de aanslag dat de Hinckley’s ‘zulke aardige mensen’ waren en ‘veel geld hadden gestopt in de verkiezingscampagne’ van manlief. Neil bezat een bank en deze bank ging in 1988 ‘zomaar’ bankroet, wat de belastingbetaler 1,3 miljard (!) dollar kostte. Hij kreeg een boete van 50.000 dollar (die hij nooit betaalde) en verdween voorlopig naar de achtergrond.

Een andere broer, Jeb Bush, pleitte in 1987 met succes bij toen president-papa Bush voor vrijlating van de beruchte terrorist Orlando Bosch, die op 6 oktober 1976 een Cubaans verkeersvliegtuig in de lucht opblies, waarbij 76 mensen stierven. Deze massamoordenaar loopt naar het schijnt nóg vrij rond in de VS. Jeb werd uiteindelijk gouverneur van Florida, waar het manipuleren van stembiljetten een staatssport is. Het is immers je broer? 😀

Is George W. Bush jr. aansprakelijk voor de daden van zijn familieleden? Natuurlijk niet. Hij is echter wel verantwoordelijk voor zijn eigen daden en en voor het gebruik an het familiekapitaal voor doelen en daden die het daglicht niet kunnen verdragen. Die zijn minstens zo misdadig als die van all damned in the family.

© Jan Bontje 2006


6 reacties

DriekOplopers · 8 mei 2006 op 08:12

Wat wil je nou precies zeggen? Goede column, hoor, maar het einde: daar zeg je dat Bush niet verantwoordelijk is voor de misdaden van zijn (voor)ouders en broers, maar voor zijn eigen daden. Daarmee maak je bijna je hele column overbodig, lijkt het. Of zie ik het verkeerd?:dunno:

Nieuwsgierige groet,

Driek

Anne · 9 mei 2006 op 21:18

Al die dingen wist ik niet. En toch ook weer wel.
Wat een hoop onbeschrijfelijke smerigheid. Opvallend dat op deze column zo weinig mensen reageren.
Geschreven als een spannend verhaal. Wat het helaas ook is.
Anne

Dees · 10 mei 2006 op 10:03

Vrij populair materiaal onder de it’s a conspiracy aanhang. Maar verder opvallend stil gehouden. Eens in de zoveel jaar duikt het weer even op, om als oninteressant nieuws in de vergetelheid te raken. Best vreemd.

Bush niet verantwoordelijk voor de daden van zijn famile? Nee, misschien niet. Maar de meeste telgen uit ‘foute’ families blijven of zelf op de achtergrond of worden naar de achtergrond gedwongen. Best opvallend, dit.

Mosje · 10 mei 2006 op 14:11

Een column die goed past in het rijtje van “conspiracy”-verhalen en documentaires die de laatste tijd nogal opgeld doen, en waar ik eerlijk gezegd mijn buik een beetje van vol heb.
[quote]Jeb werd uiteindelijk gouverneur van Florida, waar het manipuleren van stembiljetten een staatssport is. Het is immers je broer?[/quote]Deze zin bijvoorbeeld is zeer suggestief, maar allerminst een feit.

JanBontje · 10 mei 2006 op 19:35

@Mosje:
Een typische reactie van mensen die liever hun hoofd wegdraaien als er misdaden worden gepleegd om niet in de nare situatie te verzeilen getuige te moeten zijn of een onwelgevallig standpunt te moeten innemen tegen de moordenaars. Dat is immers risicovol… Dat struisvogeliaanse wegduiken gebeurde ook al bij de overgrootvader, de grootvader en de vader van deze d.m.v. en staatsgreep (valse stemmen) aan de macht gekomen president (en bij andere families en multinationals zoals Ford, Rockefeller, Anaconda Copper, ITT, IBM, DuPont, Rothshild, enz. enz…) en zo konden de Bush familie en andere tycoons ongestoord hun misdadige gang gaan en o.a. Hitler aan de macht brengen, de Vietnamoorlog (op)voeren, de Kennedy’s en Che Guevara en Salvador Allende (laten) vermoorden enz. enz.

Als het allemaal verzonnen is:
* Is Auschwitz dan níét het toneel geweest van SS barbarendom? Zijn er dan geen slaven naar de IG Farben- en Bush-fabrieken gesleept!? Is dat dan allemaal een slechte B-film geweest!? Zouden de shoa en holocaust dan een verzinsel zijn!?
* Zijn de Kennedy’s dan niet vermoord!? Was het soms een Talpa uitzending avant la lettre!?
* Is Che ook niet vermoord!? Leeft hij soms nog!?
* Is Allende ook niet vermoord!? Is er dan geen staatsgreep geweest in Chili in 1973!? Zijn de lijken in de straten van Santiago de Chile dan poppen geweest en zit Allende gewoon in een villa in Hollywood!?

Logen en liegen dan alle getuigen en documenten!?

Onwelgevallige feiten afdoen als ‘conspiracy’ is een bekende demagogische truc van handlangers en collaborateurs van deze en andere moordenaars – én van ‘struisvogels’ die weliswaar eerlijk en te goeder trouw zijn maar zich laten misleiden door de mooie praatjes, bling bling en dure spullen en gladde smoelen van deze Priesters van Mammon. Ik reken je tot de laatste categorie, maar raad je aan de recente geschiedenis vanaf pakweg de Eerste Wereldoorlog eens goed te bestuderen…

JanBontje · 10 mei 2006 op 21:40

Misschien had ik het einde inderdaad anders moeten formuleren…
Feit is, dat Bush niet verantworodelijk is voor de daden van zijn familieleden, maar wél voor zijn eigen daden, waartoe (en dat staat er ook met zoveel woorden) – (gedeeltelijk) beheer en gebruik van het door list en bedrog en moord en uitbuiting en slavernij verkregen familiekapitaal behoort…
Weer wat geleerd dus 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder