Een snel verhaal, wil dat zeggen snel verzonnen, snel getypt, snel gelezen? Geen idee, maar ik heb ook geen tijd om erover na te denken. Ik heb enorme haast en mijn schrijverstomtom staat ingesteld op lange halen, snel thuis. Zittend in de Thalys, spoed ik mij onderwijl richting Parijs met snelheden boven de 200km/h. Mijn ogen schieten door de coupé op zoek naar een onderwerp, het saaie Franse platteland langs de rails ligt daar maar te liggen en zorgt zeker niet voor inspiratie. Excuse-moi, France. Elke seconde realiseer ik me de kostbare tijd die ik verlies. Dit verhaal moet af zijn bij aankomst. Nog minder dan half uur te gaan. WIE of WAT gaat mij redden?
Vertwijfeld blader ik in een tijdschrift op zoek naar een bruikbare hint. ‘Dans quelques instances ce train arrivera a Gare du Nord.’ klinkt het opeens. Verbijsterd schrik ik op. Ondanks al mijn haast heeft de tijd me ingehaald. Bijna! Terwijl de tijd grijnzend op mij neerkijkt, druk ik op ‘send’.

Categorieën: Verhalen

7 reacties

SIMBA · 2 september 2008 op 13:21

Tsja…soms kun je beter even niet op SEND drukken. 😀

Fem · 2 september 2008 op 14:19

ach… het is gewoon wat kort door de bocht 😉

lisa-marie · 2 september 2008 op 16:19

Hij is wel erg,erg,erg kort maar snap hem helemaal 😀

Mup · 2 september 2008 op 17:07

Schrijverstomtom, leuke vondst, gaat ook voor de kortste weg. Moet oppassen dat de reactie niet langer wordt dan het gezonden stuk,

groet Mup.

pally · 2 september 2008 op 22:07

Nou nee, Pally

weathergir · 3 september 2008 op 11:20

Hm… 😎

Neuskleuter · 4 september 2008 op 23:41

In een halfuur is er toch wel meer te produceren? 😉
Neuspeuterende passagiers doen het altijd goed. Als je geen inspiratie hebt, maar wel mensen om je heen, kan je natuurlijk een verhaal verzinnen rondom die mensen. Wat zit er in de tas? Waarom belt die persoon met zulke grote armgebaren?

Enneuh, verhalen doen het soms beter als je ze een dagje laat rijpen… Spelfouten eruit, zinnetje bijwerken, alinea’tje erbij… En dan pas ‘send.’

Ik moet nu mezelf afkappen, anders typ ik wel meer dan het deel hierboven 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder