De dieren in de schuur van de Kinderboerderij zijn ’s nachts op hun wak[b]kerst. Bal[/b]lorig knagen de muizen aan de tralies van hun kooi terwijl de hamsters een sprintje trekken in hun rad. Het maanlicht schijnt op de ratten die over het touw van hangmat naar hangmat trippelen en de huppelende langoren die in het stro roetsjen. Cavia Goofy rent de stress en ergernissen van die dag uit zijn lijfje. Een zonnige dus drukke dag met plakkerige vingertjes, dreinerige huiltjes en pesterige kreetjes als “Urgh! Die cavia stinkt!” “Ga jij eens in b[b]ad, vent, want je[/b] stinkt zelf!” had Goofy teruggebeten. De Kinderboerderij is bedoeld om de stadskinderen te laten kennismaken met het buitenleven. Mooie filosofie maar Goofy ziet er weinig van terecht komen. Niet de dieren zijn favoriet, maar de plastic tractors. Liefst rammen de etters elkaar net zo hard totdat er eentje kantelt en huilend afdruipt. De overwinnaar rijdt een triomfantelijk rondje, raakt verveeld en vertrekt naar de kinderen op de schommels om stampij te maken.

Pa en ma vinden het allang goed. Uitgeput laten ze zich in de tuinstoelen vallen, nadat ze een snoepzak en ijsje hebben gekocht als prijs voor een vurig gewenst uurtje rust. Het tijdschrift komt uit de tas, de zonnebril gaat op en even ervaren ze een glimp van die goede oude tijd toen de zondag nog een rustdag was. Geen wonder dat de Kinderboerderij populair is, zucht Goofy. Koffie voor 50 cent, gratis entree. En “wij zijn vanmiddag met de kinderen naar de Kinderboerderij geweest”, doet het altijd goed bij vrienden en familie, het is immers een pedagogisch en educatief verantwoord uitstapje.

Sporadisch waagt een ouder zich in de geitenwei. Voorzichtig loopt moeder met geveinsd vertrouwen naar de geiten. Kindlief spurt tot moeders schrik op de kudde af en begint gelijk die vieze beesten te strelen. Het witte merkjurkje is in vijf minuten vuil. De verd[b]acht puntige, ster[/b]ke hoorntjes zien er wel erg gevaarlijk uit. ‘Kom schat, we gaan weer terug.’ ‘Maar mam, ze zijn zo scháttig.’ ‘Ja ze zijn erg schattig, liefje, maar je wilt toch wel een ijsje?’

[b]Ouwe Nel en[/b] Bep schudden mekkerend hun koppen terwijl ze de twee nastaren. De moeder trippelt op haar hakken tussen de keutels. ‘Mam, kijk, wat hier ligt?’ vraagt het kind terwijl ze iets van de grond pakt. ‘Niet doen!’ gilt de moeder verschrikt. ‘Ja, maar, dat zijn dropjes’ zegt het meisje, terwijl ze de snoepjes opraapt. ‘Nee, dat zijn geen dropjes, dat zijn poepjes’ hijgt moeder terwijl ze haar dochter naar zich toe trekt. Het meisje laat de zwarte balletjes langzaam uit haar hand rollen, op haar witte jurk. Dan draait ze zich om en knipoogt naar Nel en Bep. Die liggen op hun zij te schuddebuiken van het lachen.

Categorieën: Thema column

20 reacties

Libelle · 9 juni 2012 op 13:12

‘De verdacht puntige, sterke hoorntjes zie.., wat goed zeg!, ‘achtpuntige ster’. Dit moet een knappe auteur zijn geweest, dat kan niet anders. En dan dat knipogende kindje, wat snaaks.

arta · 9 juni 2012 op 13:36

Dit is Mien!
No doubt about it!

Nachtzuster · 9 juni 2012 op 15:37

Ik heb geen idee wie de schrijver is, maar vind dit echt een razendknap stuk.
Tintelingen en jaloezie!
:wave:

LouisP · 9 juni 2012 op 15:41

Pa en ma vinden het allang goed. Uitgeput laten ze zich in de tuinstoelen vallen, nadat ze een snoepzak en ijsje hebben gekocht als prijs voor een vurig gewenst uurtje rust. Het tijdschrift komt uit de tas, de zonnebril gaat op en even ervaren ze een glimp van die goede oude tijd toen de zondag nog een rustdag was. Geen wonder dat de Kinderboerderij populair is, zucht Goofy. Koffie voor 50 cent, gratis entree. En “wij zijn vanmiddag met de kinderen naar de Kinderboerderij geweest”, doet het altijd goed bij vrienden en familie, het is immers een pedagogisch en educatief verantwoord uitstapje.

Silvia1 100 %

SIMBA · 9 juni 2012 op 16:14

Wow, sterk staaltje! Ik ben onder de indruk hoe de woorden zijn verwerkt in een goedlopend verhaal! Ik gok op Silvia1.

Meralixe · 9 juni 2012 op 16:43

Ik ook!!! 😆
En dan is er voetbal…
Nederland-Denemarken….1 – 3 :hammer: :hammer:

sylvia1 · 9 juni 2012 op 17:06

Ah ja, zo kan het ook! 😆
Leuk altijd die themacolumns, en dat raden… maar wie o wie? Lastig hoor.

Sagita · 9 juni 2012 op 19:05

Heel creatief geschreven. Iemand die toch nog af en toe op de kinderboerderij komt. Arta zal er toch geen twee geschreven hebben? Ik ga voor Fem!

Mien · 9 juni 2012 op 20:02

Dat is zeker moeilijk als je hem zelf geschreven hebt … 😆

Sylvia1 dus!

Mooi de verplichte woorden vervlochten.

Terecht in bold !!!

Mien

sylvia1 · 9 juni 2012 op 20:32

Ik ben zeer vereerd Mien, dat jij tot nu toe bij alles wat er te raden viel nog op mij hebt gegokt 😉 Maar zoveel lef heb ik niet; ik ga voor DACS, een echte themacolumnschrijver en jonge vader als ik me niet vergis…

WritersBlocq · 10 juni 2012 op 13:38

Hij is briljant!!! Ik lig echt blauw en ga voor Arta. Of is het een duo Arta-Mien? Als dat kan, dan is het dat. Echt, briljant!

Dees · 10 juni 2012 op 18:07

Ik noem Sagita. Voor Mien istie te rustig, voor Arta net te braaf ofzo, Sylvia vind ik meer van de slimheid en schoonheid en minder van het praktische vernuft dat ik hier zie. Hoewel ik ga twijfelen door haar reacties. Heb getwijfeld over WB(elgië). Maar daarvoor is hij niet dramatisch genoeg. Ik verdenk dus een nieuweling en houd het bij (zie regel 1) 😀

Erg leuk en knap trouwens.

lisa-marie · 11 juni 2012 op 11:41

Kei leuk om zo de woorden te verwerken 😆
maar nu nog van wie die is en dat is moeilijk,
mien,arta,fem en wb maar ga toch voor sagita.

Harrie · 13 juni 2012 op 14:39

Wat een leuek manier om de verplichte woorden te verwerken. Ik denk dat deze van een nieuwkomer is. Ook gezien de titel die volgens mij niet helemaal goed is. Ik ga voor Sagita.

Pierken · 27 juni 2012 op 16:27

Te kort door de bocht voor zo’n goede column, alleen moet toch wat;
‘Maar je wilt toch wel een ijsje?’ Ik gok ook Sagita

Nachtzuster · 27 juni 2012 op 19:39

Ik ga ook voor Sylvia 1.

DACS1973 · 29 juni 2012 op 11:13

Potverdrie zeg, ik had niet verwacht dat ik zo snel ontmaskerd zou worden.

DACS1973 · 29 juni 2012 op 11:14

Ik zeg Harrie

De Redactie · 2 juli 2012 op 13:31

Allerlekkerst balletje is geschreven door….

Sylvia1!

Mien · 2 juli 2012 op 14:33

Ik wist het … !!! :hammer: :hammer: :hammer:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder