Traditioneel gezien misschien wel het meest voorkomende beroep dat door vele heren van vandaag de dag in hun kinderjaren genoemd werd op de vraag wat zij later wilde worden. Brandweerman… Een brandweerman is stoer. Hij doet gevaarlijk werk , redt levens en wordt ingezet voor vele andere belangrijke zaken. Een brandweerman kan trots zijn op wat hij is. Hij kan trots zijn op wat hij doet. Eervol werk. Wat zou de wereld zijn zonder brandweermannen. Het zijn rolmodellen voor ons allemaal. Daar staan we veel te weinig bij stil. Iedereen zou toch iets van een brandweerman willen hebben of kunnen? Ik in ieder geval wel!

Naar mate we ouder worden laten we de droom om brandweerman te zijn varen. Voor niks gaat de zon op. Wat vrij vertaald betekent dat voor welvaart gewerkt moet worden. Brandweerman worden, keihard en gevaarlijk werk doen, zou dus de oplossing zijn. Niets is minder waar. We worden daarom maar geen brandweerman, maar kiezen voor iets wat ons een dikkere portemonnee kan brengen. Dokter, account manager, boekhouder of zelfs ondernemer. Wie wil niet van grote hoeveelheid welvaart spreken? Of heeft dat niks met je beroep te maken?

Iedere beroep heeft natuurlijk zijn charme. Je wordt iets en probeert daar het beste van te maken. De meeste mensen doen dat vanuit een passie. Ze werken allemaal voor het geld dat op het einde van de maand weer op hun bankrekening wordt gestort, maar kunnen toch ook wel zeggen dat het werk dat ze uitvoeren leuk is. Heb jij niet een functie vanuit je passie, dan zal je weinig ambities hebben. Althans, een veel moeilijkere weg om je ambities te realiseren. Wellicht tijd voor verandering?

Bob Marley zei ooit: “De grootsheid van een man zit niet in de hoeveelheid welvaart die hij vergaart, maar in zijn integriteit en zijn vermogen om anderen positief te beïnvloeden.” Wat een mooie gedachte. Helaas zal in deze harde wereld het grootste deel mannen zichzelf willen meten aan de hoeveelheid welvaart die hij heeft vergaart en echt niet aan hoeveel personen hij positief heeft beïnvloed. De wereld heeft ze niet genoeg.. Bob Marley’s en brandweermannen.

Ben jij Bob Marley of een brandweerman dan heb ik je helemaal niks te vertellen. Stiekem aanbid ik je maar ik ga mee toch mee met de meute. Voor mij geen eervol werk. Ik ga voor het vergaren van een grote hoeveelheid welvaart en doe dat als ondernemer. Kies jij ervoor om dit net als mij te doen, in wat voor functie dan ook, dan wens ik je succes. Ik gun namelijk iedereen het beste en jou dus ook. Voor jou ook geen eervol werk, maar trots op jezelf zijn dat wil ik net als jou ook wezen. Wees daarom geïnspireerd, je bent geen Bob Marley en ook geen brandweerman maar wees ‘the next best’. Er moet gewerkt worden. Hard gewerkt. Bloed, zweet en tranen. Gemotiveerd en vol met passie want alleen dan haal je het maximale uit je mogelijkheden en zul je ambities waarmaken. Je kan niet wachten op morgen. Kansen kunnen verkeken zijn. Ik ben geen brandweerman, nee, ik ben ondernemer, maar vandaag is één ding zeker: Ik ga als de brandweer!

Categorieën: Maatschappij

5 reacties

Meralixe · 19 november 2011 op 12:55

Welkom op column x.

Wat een poging tot manepuleren.
Ik zal zelf wel uitmaken wat goed is voor mij! :hammer:

Boukje · 19 november 2011 op 13:31

Nee, dit vind ik niet prettig om te lezen.
Erg kortzichtig en belerend. 🙁

Ik neem aan dat je het goed bedoeld maar mensen laten zich niet graag een mening opdringen en daar heeft het nog teveel van weg.
Volgende keer beter!

BKVDM · 20 november 2011 op 14:54

Ik vraag me af wat Bob van je stukje gevonden zou hebben. Het is natuurlijk jouw mening en dat mag in een column. Sterker nog, dat is zelfs de kern van veel columns. Alleen het bijna persoonlijk aanspreken van de lezer moet je, naar mijn mening, met mate en op de juiste momenten doen. Anders schiet je je doel voorbij. En dat vind ik hier het geval.

Ferrara · 20 november 2011 op 18:49

Volgens mij heb je geen flauw benul van de brandweer. Veel korpsen bestaan gedeeltelijk uit vrijwillgers die er een “gewone” baan naast hebben. Petje af daarvoor.

Slimme omweg om je site en bureau in de markt te zetten.

Mien · 24 november 2011 op 02:26

Brandweer Bob dat lijkt me wel leuk.
Ik zie het al voor me.
Een man in een rood pak met lang rastahaar en een enorme geurende toeter in zijn mond.
Dat wordt relaxed brandjes blussen.

Mien Firework

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder