Pas op het moment dat haar ingewanden de eerste slokken alcohol verwelkomen is de dag met enthousiasme begonnen. Na het nuttigen van de nodige wijntjes is ze een totaal “ander mens” en dat “andere mens” in haar heeft geweldige dorst. In een leven van structuren en patronen is elke dag drinken ook een geregeld leven.
Maar… als je drinkt om te vergeten…vergeet het maar! Psychologen vinden (-en verantwoord Nederland knikt instemmend- ) dat vaak en veel drinken niet goed voor je is. In de ogen van de zelfhulp-psycho-techneut is dit natuurlijk volslagen onzin. Er worden termen als “vluchtgedrag” en “alcoholisme” naar je hoofd geslingerd en voor je het weet staat je wijntje dood te slaan terwijl jij verwikkeld in een gesprek over je jeugd op zoek bent naar de nooduitgang.

Een wijntje is goedkoper dan de psycholoog en bovendien gewoon in het keukenkastje te vinden. Daarom wanhoop ik niet,Ik overzie de puinhopen van alweer zo’n avond… en ik schenk mezelf een wijntje in, want dat heb ik wel verdiend.

Wijn maakt mensen doorzichtig, dus als je het eens nuchter bekijkt dan lost wijn toch helemaal niets op.

Categorieën: Gezondheidszorg

12 reacties

arta · 14 oktober 2007 op 17:58

Jeetje, ik schrik wel van jouw column.
Als jij er werkelijk zo over denkt, dan kan ik het alleen maar eens zijn met de psychologen en verantwoord Nederland.
Drank maakt meer kapot dan je lief is, een cliché, maar ook zo waar!
Wanneer dit spottend bedoeld is, vind ik dat niet zo goed gelukt.
De stijlfoutjes laat ik maar ff voor wat ze zijn, na een paar wijntjes zou ik dat zelf ook niet helder meer zien. 😀

DreamOn · 14 oktober 2007 op 18:03

[quote]Pas op het moment dat haar ingewanden de eerste slokken alcohol verwelkomen is de dag met enthousiasme begonnen[/quote]

Altijd met een stevig ontbijt de dag beginnen, daar ben ik voor! 😀

Volgens mij ben jij dan diegene die vorige week zo aan het slingeren was op de snelweg, vlak voor mijn autootje…

Verder ben ik het eens met wat Arta schrijft.

Welkom op cx, trouwens!

Groetjes DO.

DriekOplopers · 14 oktober 2007 op 18:15

[quote]Volgens mij ben jij dan diegene die vorige week zo aan het slingeren was op de snelweg, vlak voor mijn autootje…[/quote]

Maar het was ook wel een heel bochtige weg… 😀

Beryl · 14 oktober 2007 op 18:26

Van ‘ze’, naar ‘je’, naar ‘ik’. :eh:

En als psycholoog sta ik volledig achter mijn collega’s en verantwoord Nederland in deze. Teveel alcohol lost namelijk inderdaad niets op, op welke manier je het ook bekijkt… 😉

Welkom!

FatTree · 14 oktober 2007 op 22:15

Beste oneindig,

Allereerst een welkom op CX!

Ik ben helaas ook niet zo te spreken over je column,
de omslag van ‘ze’ naar ‘ik’ is vanwege het onderwerp niet aan te raden. (Het idee van een man komt bij de dokter en vertelt uit gene dat de buurman een druiper heeft).

Verder moet je oppassen voor de clichés. Elke dronkelap kent zinnen als ‘ik ben een gelegenheidsdrinker, en elke dag is er gelegenheid om te drinken’. Zinnen als dat zijn van het nivo ‘Wil je een glaasje fris? Ga maar buiten staan!’ en zijn alleen grappig op verjaardagen en begrafenissen.

Overigens vind ik het standpunt dat je inneemt dan wel weer goed. Niet omdat ik het er mee eens ben, maar juist omdat bijna niemand dat standpunt zou verdedigen. Toch nog een puntje voor originaliteit dus.

Nu niet je zorgen weg gaan drinken, ik bedoel het niet zo kwaad als het klinkt. Als je je onderwerpen iets beter uitwerkt, en op je spelling let, sla je ons straks vast om de oren met een topcolumn, die naar meer smaakt!

lagarto · 14 oktober 2007 op 22:27

Als je het nuchter bekijkt lost wijn niets op. En als het wel (even) iets oplost, heb je het niet nuchter bekeken…Dan was het vast een goede korte termijnwijn. Prima onderwerp.
Groeten Lagarto

Siebe · 15 oktober 2007 op 00:01

Heb zowel column als commentaren met belangstelling gelezen. Persoonsvormen en tikfoutjes daargelaten vind ik dit toch een erg goede column hoor. Het is alleen ietsjes onuitgewerkt, zowel op vorm als op inhoud.

Wie weet was de drank dat ook wel? Onuitgewerkt? 😉

Interessante naam van de auteur trouwens. Alleen zo’n naam suggereert al dat het lastig maat houden is. Als niet in drank, dan wel in andere dingen. Noem me gek, in de praktijk staan dat soort dingen zelden los van elkaar.

Benieuwd wat mateloosheid verder oplevert.

Deze titel was geniaal trouwens.

gr
s

lisa-marie · 15 oktober 2007 op 09:03

De titel is zo ontzettend waar.
Voor de rest probeer ik erachter te komen hoe je het geheel eigenlijk bedoelt hebt.

Mosje · 15 oktober 2007 op 09:33

Ik sta er helemaal achter!
(behale dat je wijn in een keukenkastje bewaart)

pally · 15 oktober 2007 op 09:44

Eigenlijk vind ik hem wel lekker tegendraads en ironisch, deze column.
Aan de technische kant zul je nog behoorlijk moeten schaven, maar dat is aan te leren en originaliteit niet. Dus het belangrijkste ( buiten de drank 😀 )heb je al in huis….

groet van Pally

Ineke · 15 oktober 2007 op 10:18

Op stijlfouten na kan ik mij hier wel in vinden, ervan uitgaande dat dit met een goede dosis ironie geschreven is ;-). De titel vind ik waanzinnig en je slotzin slaat de spreekwoordelijke spijker op z’n kop. Ach, en wijn in een keukenkastje? Bij mij staat het in de boekenkast…

Groeten,
Ineke

Shitonya · 15 oktober 2007 op 13:53

Ik vind hier werkelijk niets aan

Geef een reactie

Avatar plaatshouder