“Heb je even voor mij?” vroeg de directeur van de TROS aan de altijd goedlachse Frans Bauer. Dat is een grappig begin van deze column hè? Ja, ja, altijd lachen met mij. Maar helaas ben ik láng zo leuk niet als Frans Bauer. Die is pas grappig joh! En dat wist de directeur van de TROS ook. Daarom had hij de volgende vraag voor Frans: “Jij bent een man vol grappen en grollen. Zou je voor ons het programma ‘Banana Split’ willen gaan presenteren? We willen dit concept weer nieuw leven inblazen, en jij bent onze man!” Nou, daar had Frans wel oren naar! Frans mocht hier van de week over komen vertellen in ‘De wereld draait door.’ Op zich zie ik Frans best zo’n programma presenteren. En ach, alles wat hem afleidt van het zingen is mooi meegenomen, denk ik dan maar!
Maar Frans draaide wel een beetje door. Volgens mij heeft hij een variant op de ziekte Gilles de la Tourette, namelijk Gilles de la Touprette. Die man kan echt geen zin uitkramen zonder de giechelen, hinniken, giebelen, of zelfs hysterisch te brullen van de lach. Tot grote hilariteit van het publiek, overigens. Hij vertelde, dat hij bijna alle grappen zelf heeft bedacht. Voorbeelden werden genoemd, filmpjes werden laten zien. Op zich best grappig. Totdat Frans vertelde over de grap die hij heeft uitgehaald met Dries Roelvink. Tot dan toe vond ik Frans wel een beetje een domme, maar verder wel een aardige man. Maar wat hij Dries heeft geflikt, dat vind ik echt gemeen.

Stel je voor: je bent Dries Roelvink. Lukt niet? Gewoon proberen. Verplááts je dan in ieder geval eens in Dries Roelvink. Je hebt maar één droom: doorbreken als zanger en net zo beroemd worden als Frans Bauer. Daar doe je alles voor. Je haar blonderen, vier uur per dag onder de zonnebank, naar de sportschool, o ja, en ook nog zanglessen volgen. Maar het lukt maar niet. De echte doorbraak blijft maar achterwege. Je haalt nog nét programma’s als ‘RTL Boulevard’, je mag af en toe meedoen als panellid van een tweederangs quiz, maar daar houdt het gewoon mee op.
Je wordt tegenwoordig elke ochtend mismoedig wakker, want er valt niet meer tegenop te smeren met je anti-rimpelcrème, en al het harde werk heeft nog steeds zijn vruchten niet afgeworpen. Je zit landerig je muesli met yoghurt naar binnen te lepelen en kijkt peinzend naar de bruine huid van je handen die zo mooi afsteekt tegen je hagelwitte badjas.

En dan gaat de telefoon. De TROS. Of je in allerijl naar de studio wilt komen. Nee, nee, door de telefoon kunnen ze je nog niks zeggen, maar snelheid is geboden! Maar het is diep geheim hoor, dus met niemand over praten!
Je kiest sneller dan je ooit hebt gedaan een outfit uit je inloop-kledingkast, borstelt je haar minder lang dan de kapper voorschrijft, je laat zelfs de dagcrème voor het eerst sinds jaren voor wat het is. Met een kloppend hart race je naar Hilversum.

Daar krijg je het beste nieuws van je leven te horen. Doordat de ‘Toppers’ uit elkaar gaan, mag jij Gerard Joling opvolgen die na ruzie zijn collega’s Gordon en Froger heeft verlaten. Er worden fotoshoots gedaan, je krijgt te horen dat je dus naar het Eurosongfestival mag met René en Gordon, kostuums worden aangemeten, kortom, het duizelt je helemaal, want je droom komt uit.

Dit moet toch de geweldigste dag uit het leven van Dries Roelvink zijn geweest! Frans Bauer heeft geluk gehad. Hij werd een publiekslieveling en werd snel beroemd. Hij kon zijn woonwagen al snel inwisselen tegen een enorm riante villa. Prima. Het is hem gegund. Maar juist iemand als hij zou toch moeten snappen dat dit niet voor iedereen is weggelegd? Hij moest toch juist begrijpen, dat deze grap de pijnlijkste grap uit het leven van Dries zou worden? Als je je collega, die ook zo graag beroemd zou willen worden zóiets flikt, dan ben je een matennaaier!

Daar stond Dries. Van het topje van de berg in een ravijn gegooid. En dat gebeurde op het moment dat Frans Bauer schaterend van de lach de studio inliep en tegen hem zei: “Kijk eens in de camera! Hahaha! Dit is ‘Bananasplit’! Grappig hè, hihihi, zelf bedacht deze grap!”

Ik vind het heel sportief van Dries, dat dit programma van ‘Bananasplit’ mag worden uitgezonden. Aan de andere kant: deze man doet sowieso alles om met zijn kop op tv te kunnen komen. Dat is dan weer jammer. Weet je wat ik hoop? Dat Dries Roelvink op een dag tegen Frans Bauer gaat zeggen: “Dacht jij nou echt, dat jij de nieuwe presentator van ‘Bananasplit’ zou worden? Dikke pech jongen, want dat ben ik namelijk! Kijk eens, zie je de verborgen camera? Grappig hè?”


DreamOn

DreamOn publiceert sinds 2006 columns op het internet. Zij schrijft over alles wat haar bezighoudt. Vaak (te) breedsprakig, maar dat is een leerpunt! In het dagelijks leven is DreamOn pedagogisch coach en heeft ze haar man, kinderen, familie en vrienden lief.

15 reacties

maurick · 14 februari 2009 op 17:27

Haha.
Leuk en leesbaar geschreven. Het leest lekker weg.

[quote]Stel je voor: je bent Dries Roelvink. Lukt niet? Gewoon proberen.[/quote]

Als iets je niet lukt, en je blijft maar proberen, dan kan je dat best Dries Roelvinken noemen :hammer:

Erg vermakelijk om te lezen 😉

Mien · 14 februari 2009 op 19:13

Gelukkig kan ik me in helemaal niemand inleven die in deze column genoemd wordt. En dan ben ik ook nog eens allergisch voor de genoemde programma’s. Maar toch …

[quote]Gilles de la Touprette[/quote]

Die vond ik dan weer wel leuk. :hammer:

Mien

u-queen · 14 februari 2009 op 20:38

Eigenlijk was ik best opgelucht toen het me niet lukte om me voor te stellen dat ik Dries Roelvink was 😉 Ik heb het dan ook maar niet verder geprobeerd…

Heel leuk geschreven, ik heb het met plezier gelezen 😀

Mosje · 14 februari 2009 op 20:48

Goh DO, nou maar hopen dat op je aanstaande huwelijk Bauertje niet te voorschijn springt en roept: Dit is ‘Bananasplit’!

pally · 14 februari 2009 op 21:59

Leuk geschreven, Do, hoewel deze ‘scene’ met alles erop en eraan me echt totaal niet boeit.
Maar toch vals en dom om deze grap te verzinnen. Ik weet nu nog beter dat het de moeite niet waard is om naar dat soort prut te kijken. Bedankt dus voor de waarschuwing,

groet van Pally

Ma3anne · 15 februari 2009 op 10:35

Bauer giechelt me te veel tegenwoordig.
Dit drama is me ontgaan, maar als het waar is wat je schrijft: inderdaad een rotstreek.
Arme Roel Driesvink.

Dees · 15 februari 2009 op 11:07

Het zijn BNers die zover van me afstaan dat ook het bespotten ervan ver van me afstaat. De FransjeBauers en DriesjeRoelvinkjes en Toppertjes van dit land gaan hun gang maar, het kan me niet schelen. Maar het is wel weer Droomdoor-goed geschreven.

Prlwytskovsky · 15 februari 2009 op 11:36

Dat Dries het programma “laat” uitzenden, daarmee scoort hij sportieve punten bij mij. Nu maar wachten op een tikkie terug naar Frans, want daar vroeg hij om.

[quote]Kijk eens, zie je de verborgen camera?[/quote]
Nee natuurlijk niet. Die is toch verborgen? 😆

phoebe · 15 februari 2009 op 15:58

Haha.. Erg vermakelijk..

:hammer:

DriekOplopers · 15 februari 2009 op 17:07

Alweer een supercolumn van jouw hand. Top.

Inderdaad, die Frans Bauer is een belediging voor elke man. Hinnikende randdebiel.

axelle · 15 februari 2009 op 19:47

Fransieee Rulesss!!!
Axellé 😉

DreamOn · 15 februari 2009 op 21:45

Dank voor de reacties; ik schrijf zelden of nooit over bekende Nederlanders, dat onderwerp staat ver van me af.
Ik schrijf wel regelmatig over pesten, ook omdat ik daar in mijn werk veel mee te maken heb.
Volwassenen die elkaar pesten vind ik nog schrijnender; zij zouden beter moeten weten, en horen ook nog eens een rolmodel voor kinderen te zijn.
Vandaar dat ik (zelf had ik dat ook nooit gedacht!) een column heb geschreven over Frans Bauer en Dries Roelvink! 😀

Tja, gekker moet het ook niet worden… 😀

KawaSutra · 15 februari 2009 op 23:31

[quote]….filmpjes werden laten zien.[/quote]
Ondanks dat het onderwerp mij totaal niet boeit heb je toch een stijl van schrijven die uitnodigt tot verder lezen. Bovenstaande quote is dan ook de enige waar ik even over struikelde. ‘Filmpjes werden getoond’ zou ik liever gebruiken.

SIMBA · 16 februari 2009 op 08:17

Ik krijg bijna medelijden met Dries…bijna.

arta · 16 februari 2009 op 08:54

Echt heel grappig!
😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder