Taakstraf na verkrachting; dit was de kop van de homepage van de website van de telegraaf.

Als je dit stukje doorleest, kom je tot de conclusie dat het hele rechtssysteem in Nederland niet klopt. In de wet staat dat als je veroordeeld word voor ernstige misdrijven zoals zware mishandeling, verkrachting, poging tot doodslag, moord en poging tot moord je een celstraf moet krijgen. In de praktijk is het zo dat als je veroordeeld wordt voor deze feiten het nog wel eens zo zou willen zijn dat je een taakstraf krijgt. Ik zeg hierboven nog wel eens zo willen zijn, maar als je bedenkt dat in 272 gevallen een taakstraf is opgelegd voor misdrijven tegen het leven, waarvan 1 keer voor moord, tien keer voor poging tot moord en 183 keer voor poging tot doodslag. Ook voor 830 zedenmisdrijven werden taakstraffen opgelegd, waarvan 54 keer voor verkrachting. Voor mishandeling werd 6520 keer een taakstraf opgelegd, waarvan 269 keer voor zware mishandeling.

Wat hierboven beschreven word is in 1 woord SCHANDALIG! Als dan ook nog uit een enquête blijkt dat de veroordeelden de opgelegde taakstraf niet als straf zien, is dat maar weer eens een bewijs dat deze bananenrepubliek met een korreltje zout wordt genomen. Wat Hirsch Ballin (minister van justitie) zou moeten doen is nagaan welke rechters dit betreft en onmiddellijk uit het ambt zetten!

Terugkomend op de taakstraffen in het algemeen. Iemand die regelmatig steelt krijgt ook een taakstraf. Vaak zijn dit werkelozen. Wat er gebeurd als deze mensen een taakstraf krijgen is dat hun gedachten bevestigd worden:”In Nederland is WERKEN EEN STRAF”.

[i]www.detelegraaf.nl zo 14 okt 5:30 [/i]


7 reacties

Kees Schilder · 26 oktober 2007 op 11:52

Houd jij dat allemaal bij dan?

[quote]Terugkomend op de taakstraffen in het algemeen. Iemand die regelmatig steelt krijgt ook een taakstraf. Vaak zijn dit werkelozen. Wat er gebeurd als deze mensen een taakstraf krijgen is dat hun gedachten bevestigd worden:”In Nederland is WERKEN EEN STRAF”. [/quote]

Vind ik wel erg kort door de bocht.Is daar onderzoek naar gedaan? Want ik ken veel werklozen die nog nooit iets gestolen hebben

arta · 26 oktober 2007 op 11:59

De eerste helft van jouw ‘column’ is het droog opsommen van feiten, het tweede deel is, zoals Kees al zegt, kort door de bocht.
Volgende column beter?
🙂

lisa-marie · 26 oktober 2007 op 12:48

Na een opsomming van feiten verwacht ik een uitdieping. Dit blijft uit en het is allemaal ook erg ongenuanceerd en niet onderbouwd.
Eigenlijk is dit in het wilde weg roepen vind ik.

Dees · 26 oktober 2007 op 13:09

Los van de mankgaande stelling die je poneert in je laatste alinea, vind ik het dan wel weer een slimme vondst.

De column vind ik een beetje ingezonden brief in de Spits gehalte hebben.

Dat is overigens ’s ochtends veruit mijn favo rubriek, dus ik zou zeggen… 😀

sidneydb · 28 oktober 2007 op 15:06

Ik zeg tog ook VAAK zijn dit werklozen, en niet alle werklozen stelen. ten tweede is het simpelweg een makkelijke beredenering, mensen die werkloos zijn en weinig geld hebben gaan stelen. Mensen die goedverdiend werk hebben gaan nu eenmaal niet stelen omdat ze het kunnen betalen.

en wat bedoel je ermee of ik dit allemaal bij hou?

sidneydb · 28 oktober 2007 op 15:07

Waar basseer je het op dat het in het wilde weg roepen is?

sidneydb · 30 oktober 2007 op 15:17

dankjewel, ik doe ook erg mijn best als 16-jarige

Geef een reactie

Avatar plaatshouder