In de krant las ik dat Philips een goed resultaat boekt dankzij de platte televisie. Nou had ik al een tijdje het idee dat televisie meestal een product is “van platte mensen voor platte mensen”, maar sinds vandaag weet ik het zeker. Een van de muziekzenders heeft affiches gedrukt waarop de clown Bassie van Toor wordt afgebeeld in een pooier-outfit. Dat schijnt erg hip te zijn, maar Bassie is niet blij. Hij eist een schadevergoeding. En terecht. Zonder zijn medeweten en dus al helemaal niet met zijn toestemming is het portretrecht dat hij heeft op zijn eigen gezicht geschonden.

Buderend van de lach viel ik van mijn stoel, toen ik Howard Komproe namens de jongerenzender op RTL-4 met droge ogen zag vertellen, dat Bassie af zou moeten zien van zijn schadeclaim. In plaats daarvan zou de zender de helft van het bedrag overmaken aan een goed doel. Als Bassie hier geen genoegen mee zou nemen, dan zou hij geen clown zijn, maar een ordinaire geldwolf. Wat een bespottelijke idioot, die Komproe. Zijn zender probeert er goedkoop vanaf te komen door het te betalen geldbedrag te halveren, en noemt Bassie een geldwolf? Knetter. Ik steel een brood, word betrapt en zeg tegen de bakker dat ik niet het brood betaal, maar de halve prijs wel aan Jantje Beton zal schenken. En als de bakker dat niet goed vindt, is de bakker een aso… Jazeker, ik heb een uitstekend verhaal, als oom agent erbij wordt geroepen.

Sommige mensen verdienen hun geld met iets lichamelijks. Claudia Schiffer met haar jongens, Eric de Zwart met zijn stembanden, en Bassie van Toor met zijn gezicht. Niet Bassie, maar Komproe en zijn discozender zijn hier de aso’s. Die misbruiken stiekem het gezicht van de clown voor een publiciteitsstunt. Bassie laat terecht niet met zich sollen. Gelukkig weet ik een uitstekende oplossing: Bassie krijgt een royaal bedrag, en mag zelf kiezen of ‘ie het houdt of weggeeft. In ieder geval betaalt de muziekzender daarbovenop een fors bedrag aan een goed doel. En ik: ik betaal gewoon mijn brood, niets meer en niets minder…

Categorieën: Media

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

16 reacties

Eddy Kielema · 14 november 2005 op 14:01

[quote]Een van de muziekzenders heeft affiches gedrukt waarop de clown Bassie van Toor wordt afgebeeld in een pooier-outfit. [/quote]TMF was slechts sponsor van de Pimpin party en het idee van Pimp Bassie was van de organisatie. TMF heeft er dus niet zo heel veel mee te maken, behalve dan dat ze een sfeerverslag van het evenement wilden brengen, dus je stelling valt een beetje in het water. Zie dit [url=http://www.liwwadders.nl/data/nieuws/items/EEkAAyZuyyUvCjJKcB.php]bericht[/url]. Overigens verdient Erik de Zwart al een aantal jaren zijn brood niet meer met zijn stembanden.

Troy · 14 november 2005 op 14:40

Alles is voor Bassie gaat in dit geval dus niet op 😛 Wat Komproe doet is natuurlijk je reinste manipulatie. Hoewel ik Bassie een vervelende clown vind, sta ik dit keer toch wel aan zijn kant. Arme Bassie, hij is maar een clown 😀

Kees Schilder · 14 november 2005 op 15:16

Wist niet dat Eric de zwart stembanden had.Het gerochel dat hij voortbrengt kan nooit geproduceert worden met een stemband.Met Bassie heb ik geen medelijden. Als er één geldwolf rondloopt is hij het wel.

Geertje · 14 november 2005 op 15:55

[quote]Nou had ik al een tijdje het idee dat televisie meestal een product is “van platte mensen voor platte mensen”, maar sinds vandaag weet ik het zeker.[/quote]

Ben niet zo ‘plat’ niet van buiten en niet van binnen, dus geen idee waar je het over hebt.:-o

Toch aardig om te lezen, dat mensen die zich niet tot die categorie rekenen, er zo’n verhandeling over kunnen geven. 😛

Wel leuk om te lezen! 😉

wendy77 · 14 november 2005 op 15:58

hihi, ik voelde me ook al een beetje aangesproken door die zin van de platte mensen.
Tja en net als Kees heb ik niet zoveel medelijden met Bassie. Alhoewel zo’n clown wel altijd zijn best doet er zo zielig mogelijk uit te zien.

Leuke column wel!

Eddy Kielema · 14 november 2005 op 16:12

[quote]Met Bassie heb ik geen medelijden. Als er één geldwolf rondloopt is hij het wel.[/quote]
Ben ik met je eens, Kees. Bassie een clown noemen is een belediging voor alle clowns in de wereld. Hij is slechts een ordinaire, seksistische, op geld beluste egoïst die volstrekt niet grappig is.

Fred · 14 november 2005 op 16:40

Ik mis dat allemaal. Alleen lingerieposters vallen mij op en mijn TV kent alleen Nederland 3. Dus niks plat.

Ma3anne · 14 november 2005 op 16:42

Nee, ik heb ook geen medelijden met Bassie. Heb hem jaren geleden als een irritante arrogante kwast leren kennen toen hij de opening verrichtte van de sportschool van mijn ex-schoonzus. Doe mij maar Adriaan. Das een scheetje.

Weer zo’n lekkere wegleescolumn over een akkefietje. Leuk!

Trukie · 14 november 2005 op 19:06

En toch en toch, aardig of niet, clown of geldwolf…………copywright mag niet geschonden worden.

Heerlijk die humor en ook die scherpte in jouw column.

DriekOplopers · 14 november 2005 op 19:25

Of Bassie nou een etter is of niet, hij is de baas over wat er met zijn beeldmerk gebeurt. En dat MTV slechts sponsor was van een party, heeft Komproe niet gemeld.

Volgende geposte columns gaan over groot en klein dierenleed, verklapte

Driek Oplopers. 😉

Chantal · 14 november 2005 op 20:20

[quote]Volgende geposte columns gaan over groot en klein dierenleed, verklapte Driek Oplopers[/quote]

Ik ben benieuwd! Deze was weer leuk! Ik kijk uit naar de volgende!

melady · 14 november 2005 op 23:56

Adriaan ligt toch al een paar jaar ‘plat’?
Hij was maar een clown.

Ik ken geen Howard Komproe en wil dit graag zo houden.
Laten ze het geld schenken aan de http://www.cliniclowns.nl/

Clowneske column.

Dees · 15 november 2005 op 08:22

Hmm, misschien moeten die twee in blauwe leeuw / clownskostuum er eens over modderworstelen in de Arena. De opbrengsten van de kaartjes gaan dan uiteraard naar het goede doel.

Erg leuke column over 2 opportunisten, eigenlijk 😛

Li · 15 november 2005 op 12:02

[quote]Knetter. Ik steel een brood, word betrapt en zeg tegen de bakker dat ik niet het brood betaal, maar de halve prijs wel aan Jantje Beton zal schenken. En als de bakker dat niet goed vindt, is de bakker een aso… Jazeker, ik heb een uitstekend verhaal, als oom agent erbij wordt geroepen.[/quote]

:laugh: :laugh: :laugh:

Li

Mosje · 15 november 2005 op 19:48

Zo leer je weer eens wat. Wist niet dat Schiffer jongens had.
@@

DriekOplopers · 15 november 2005 op 23:12

“Wist niet dat Schiffer jongens had.”

Jazeker. Twee. 💡

Groet,

Driek

Geef een reactie

Avatar plaatshouder