Jet Bussemaker trekt ten strijde tegen de vrouwenbesnijdenis en wil, in navolging van Frankrijk, streng optreden tegen dit fenomeen. “Omdat je ook laat zien: dames en heren, dit is gewoon niet acceptabel in Nederland.”, aldus Bussemaker. Men kan zich natuurlijk helemaal vinden in deze stelling, maar een kleine kanttekening lijkt mij op z’n plaats.
In 2001 pleitte Ayaan Hirsi Ali om vrouwenbesnijdenis streng aan te pakken. In plaats dat zij hiervoor alle lof ontving, is zij slechts met hoon en spot overladen. Vooral de partij van Jet Bussemaker degradeerde Ayaan Hirsi Ali tot een discipel van het extreem rechtse gedachtegoed wat geen rekening houdt met culturele verschijnselen uit andere landen. Kortom, Ayaan werd gebombadeerd tot nationale splijtzwam.
Nu Bussemaker tot inkeer blijkt gekomen, zou je kunnen zeggen dat de PvdA mede verantwoordelijk is voor alle besneden, dus verminkte, meisjes in ons land de afgelopen acht jaar. Daar de GGD stelt dat de schatting van 500 meisjes per jaar slechts het topje van de ijsberg is, zakt de PvdA steeds lager in mijn achting en stijgt mijn bewondering voor Ayaan Hirsi Ali.

Categorieën: Maatschappij

11 reacties

KingArthur · 4 februari 2009 op 12:21

Ik zie dat je weinig doet met commentaren op voorgaande zinnetjes die je eens hebt ingezonden dus weg met dit vodje tekst, terug naar de schrijftafel.

phoebe · 4 februari 2009 op 12:59

Ik kan hier echt helemaal niets mee… lijkt net of je halverwege je verhaal per ongelijk op verzenden hebt gedrukt..

Neuskleuter · 4 februari 2009 op 13:50

Jammer. Je kan hier heel veel mee doen en makkelijk overtuigen, bespotten, bekritiseren, maar het is zo kort dat het mij niet kan raken. Het zet me zelfs niet aan tot denken. Het is een mededeling. Nu graag wat meer inhoud, meer uitspinnen, want het onderwerp is goed, actueel en je kan er veel meer mee.

arta · 4 februari 2009 op 14:31

Ook mij kon dit stuk niet bekoren.
Kort (door de bocht) en krachteloos. Schrijftechnisch schort er ook het één en ander aan. Jammer. Dit is een onderwerp waar je in een column echt wel iets mee kan.

maurick · 4 februari 2009 op 15:26

Kort. Veel tekort om mij te overtuigen van jouw gelijk, wat je misschien wel hebt.

Ik heb gezien dat je andere columns ook zó kort zijn. Waarom doe je niets met de kritieken? Je kan er enkel beter door worden. 😉

Mosje · 4 februari 2009 op 20:46

Je stukje lijkt erg gebaseerd op hetgeen GeenStijl hierover te melden had op 28/1.
Hoe dan ook: zwak verwoord. Verdiep je meer in het onderwerp voordat je makkelijke woorden de wereld inslingert.

u-queen · 5 februari 2009 op 02:56

Kort vindt ik persoonlijk niet erg, kort kan heel pakkend zijn maar ik begrijp niet helemaal wat je bedoeling is en persoonlijk vindt ik het niet zo pakkend :eh:

Mien · 5 februari 2009 op 09:08

Ongenuanceerd en kort door de bocht.
Het is meer een statement dan een column.
Volgende keer iets meer uitwijden misschien.

Mien

zior · 5 februari 2009 op 11:05

ik hou het voorlopig op mededelingen

Ma3anne · 5 februari 2009 op 17:58

Lijkt me geen goed plan.

axelle · 5 februari 2009 op 20:00

zit jij in de politiek ofzo? A.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder