Ja, ik heb wel eens een contact-advertentie geplaatst op internet. Er ging een wereld voor me open. Ruim driehonderd reacties kreeg ik. Ik had niet eens erg veel gesmokkeld met mijn leeftijd, dus viel niet eens binnen de categorie die het meest in trek is. Ruim driehonderd reacties! Wat moet een mens daarmee? Nou, dat wist ik dus ook niet. De ene jong-ogende, niet onaantrekkelijke, opgeruimde, lieve, zelfstandige man met gevoel voor humor kon ik niet meer onderscheiden van de andere. Ze leken allemaal op elkaar, zoals ze zichzelf omschreven. Nooit geweten, dat er zoveel klonen van de ideale man door Nederland sjouwen. Daar moest ik het mijne van weten. En zo stortte ik me in het avontuur. Ik heb er een aantal uitgekozen door met gesloten ogen met mijn vinger te prikken in het venster van mijn speciaal voor deze gelegenheid aangeschafte hotmail-account, waar ze hun mailtjes hadden gedropt. Ja, hoe moest ik anders kiezen? Op grond van die exotische nick-names en bijna identieke beschrijvingen kon ik geen keuze maken.

En zo begon er een tijd, waarin ik weer een stuk wijzer werd. De ontluistering alleen al, hoe ze in het echt heetten! Benny’s, Henken, Jopen, Hanzen, Fransen en Gerards. O ja en Dirken. Op zich niets mis mee, maar uit deze namen was al af te lezen, dat ik minstens vijf jaar bij de opgegeven leeftijd moest optellen. Elke generatie kent zijn eigen namen. Jeroenen en Martijnen zijn een stuk jonger. Mijn namenlijst was toch minstens vijfenveertig plus, al schreven ze dat ze rond de veertig waren.

Ik heb een paar maanden heerlijk uit gegeten. Altijd mijn voorstel, want kennismaken tijdens een etentje is nooit weg natuurlijk, als je al jaren en jaren als minima-ma door het leven moet. Ik heb het me heerlijk laten smaken en altijd aangeboden dat ik voor mezelf wilde betalen. Maar dat hoefde niet altijd. Heb de wereld aan kneuzen, loozers, zeurpieten en af en toe een interessante man aan me voorbij zien trekken. Liet mijn avond niet door ze bederven, dus zorgde wel dat het gezellig werd.

Probleem was daarna wel vaak: hoe kom je weer van ze af? Maar dat is weer handig met zo’n hotmail-account: gewoon nooit meer openen en dan ruimt Msn het vanzelf op en kun je die mannen nooit meer terugvinden, al zou je het willen. Met het uitdelen van mijn adres en telefoonnummer ben ik absoluut niet scheutig, dus als ze mij zochten, jammer dan: spoorloos.

De lol ging er na een tijdje af. Ik kon geen restaurant meer zien! En van mannen die zo krampachtig zich beter voor zitten te doen dan ze zijn en alleen maar seks willen, had ik ook mijn buik vol. Ik geloof, dat mijn echte vriendjes best blij waren dat ik was uitgedold en dat ze me weer terughadden. Mijn vriendjes voor het leven… Die me steunen door dik en dun. Die af en toe een schouder voor me hebben waar ik op uit kan janken of mag rusten. Vriendjes die me nooit in de steek laten. Ik ben in de gelukkige omstandigheid een aantal zulke vriendjes te hebben. En laten dat nou echt jong-ogende, niet onaantrekkelijke, opgeruimde, lieve, zelfstandige mannen met gevoel voor humor zijn! Wat een bofkont ben ik toch!

Ideale mannen: ze bestaan! Mijn vriendschappen met ‘mijn’ mannen zijn me heel dierbaar. Daar kunnen al die klonen wat mij betreft voor naar de maan lopen! En mijn mannen blijven ideaal, omdat ik ze altijd op tijd weer naar huis stuur…


18 reacties

gast · 29 april 2004 op 20:33

leuke column 🙂

verder heb ik hier (jou column ) niet egt een mening over,
leuk 🙂 thats all.. nothing more, nothing less

Dees · 29 april 2004 op 20:51

Driehonderd mannen? En niet 1 goed genoeg… Sjeez, wat ben jij een femme fatale 😉

Ik vond je column erg leuk. En dat alleen maar helemaal in de positieve zin, want leuk is leuk en niets mis mee, met leuk.

Enne, mag ik af en toe een ideale man van je lenen? Want ik kom ze minder tegen dan jij, blijkbaar 😉

Li · 29 april 2004 op 22:27

Leuk dat je ons een kijkje laat nemen in de keuken van de contact-advertenties Ma3anne!

Dit onderwerp fascineert me mateloos. Ik probeer me atijd een voorstelling te maken van het verhaal achter zo’n advertentie. Een sportieve goeduitziende weduwnaar van 45 jaar bijvoorbeeld. Dan denk ik”: ,Ach gossie, daar loopt toch wel een leuke vrouw voor rond.:-(

Trouwens, wat een lef om zomaar met een wildvreemde op stap te gaan!
Maar eh, zit er geen leuke columnx-er voor je bij?
De passie ‘schrijven’ delen jullie alvast!:-P

pepe · 29 april 2004 op 22:57

Heerlijk weer zo’n echt ma3-column, je bent me er ook eentje 😉 Feestneus
Ik zie het helemaal voor me.

En ach niks mis mee je lekker eens laten verwennen.

Mosje · 29 april 2004 op 23:31

[quote]Ruim driehonderd reacties! Wat moet een mens daarmee?[/quote]De juiste eruit pikken!
Ben jij een ietsiebietsie kieskeurig of zo?
Als ik zou kunnen kiezen uit 300 vrouwen………

Shitonya · 30 april 2004 op 01:03

sjah..met een contactadvertentie krijg je meestal de wanhopigste enge typetjes…
Ik zal d’r nooit van me leven aan beginnen 😮

Bakema_NL · 30 april 2004 op 01:53

Blijven jullie maar vrolijk zoeken naar jullie ideale man hoor, met alle eisen die er aan gesteld worden zul je hem zeer waarschijnlijk toch niet vinden.
Ik ben blij dat ik als man geboren ben, die doen tenminste niet zo moeilijk. 😛

Ma3anne · 30 april 2004 op 04:04

[quote]De juiste eruit pikken! Ben jij een ietsiebietsie kieskeurig of zo?[/quote]

Mosje, zeg ik dan ergens dat ik eropuit ben gegaan om er één iemand uit te pikken? Ik ben helemaal niet op zoek naar een partner. Vind het wel erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar dit was dus niet de manier om dat te doen. Hoe duidelijk je ook in zo’n advertentie zet, dat het je om vriendschap gaat, mannen die op zoek zijn naar een partner lezen daar kennelijk gemakkelijk overheen. (Vrouwen misschien ook, maar dat heb ik niet onderzocht 🙂 ).

pleuro · 30 april 2004 op 04:22

De leukste mannen vind je uiteindelijk nog steeds gewoon in de kroeg! daar kan je ze eerst rustig observeren voor je je moves maakt 😀 (amateur stalken heet dat tegenwoordig trouwens)

Maar mag ik je complimenteren met je column? ja? mijn complimenten!

Ma3anne · 30 april 2004 op 04:34

Dat mag, Pleuro. 😀

Farfalla · 30 april 2004 op 08:00

Leuk geschreven. Ik denk dat de ideale man bestaat, en volgens mij heb ik ‘m ook gevonden…

Kees Schilder · 30 april 2004 op 11:36

Wizzard van Edam zoekt heks om liefde voor tropische spinnen te delen.Ervaring met behangen is een pre. Genoten van je column 😀

Louise · 30 april 2004 op 20:01

Hilarisch onderwerp, leuke vondsten; lekker leesbaar.

Ik heb genoten!

Groetjes

Ma3anne · 30 april 2004 op 20:01

Li: dat was het bij mij dus ook, dat het me fascineerde. Vandaar mijn ‘onderzoek’. Ach, lef? In een openbare gelegenheid kan er weinig gebeuren. En de waarschuwingen die ik mijn dochter meegeef, knoopte ik mezelf ook maar stevig in de oren.

Peep: ik durf je ouders bijna niet meer onder ogen te komen sinds ik weet dat ze mijn columns lezen… ik hoop, dat ze die feestneus zelf ook al ontdekt hadden… 😉

Bakema: ik schrijf juist, dat ik wel ideale mannen heb gevonden…

Farfalla: geniet maar lekker van je ideale man!

Kees: jammer, ik heb pas één keer behangen in mijn leven, anders had ik een afspraak met je gemaakt. Absoluut! 😛

pepe · 30 april 2004 op 20:36

nou ja zeg, maf mens, wat jij schrijft is niets mis mee!!

Gewoon doorgaan ma3 😛

Claudia · 30 april 2004 op 20:53

Je eigen mannen ideaal omdat je ze op tijd weer naar huis kunt sturen? Dat zijn geen ideale mannen, da’s de ideale situatie. Alleen de lusten niet de lasten. Heb echt gelachen om je column!

Clueless · 1 mei 2004 op 12:14

Een column naar mijn hart, Ma3anne! En wat zit iedereen opeens te mutsen over ’t woord ‘leuk’? Ik vind ‘m wel meer dan leuk! Hij zit goed in elkaar en klinkt erg herkenbaar. Beter nog, je hebt me nieuwe inzichten gegeven! Bekijk m’n vrienden opeens met heel andere ogen 😉

Irma · 3 mei 2004 op 18:29

Nog even een late reactie, want ik zit mezelf even ‘bij te lezen’ met alle columns van de afgelopen dagen.

Lef heb je zeker; en het lijkt mij ook allemaal erg spannend en avontuurlijk. Mooi opgescheven!!

Je conclusie kan ik ook helemaal volgen! 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder