Ik ben dertien jaar en zit op m’n bed. Voor me ligt een breakout! Met een foto van een mooie vrouw. Ik voel een opwinding in mijn broek en kan de verleiding niet weerstaan om mezelf te bepotelen. Ik ga erbij liggen en sluit mijn ogen. Dan hoor ik plotseling van dichtbij: “Frank?” Ik doe mijn ogen open en op dat moment gaat de deur van mijn slaapkamer open. Ik kijk met grote ogen recht in het gezicht van mijn moeder. Ze kijkt me lang genoeg aan om te zien wat er aan de hand is en doet de deur snel weer dicht. Mijn hoofd explodeert bijna. Ik schaam me kapot. Ik ben meteen gaan slapen en gelukkig is er nooit meer iets over gezegd. Op een dag moet het besef bij ouders komen dat je kinderen seks hebben. Je kinderen veranderen van onschuldige wezentjes naar geile pubers. Van zoete kinderdromen naar hete natte dromen. Van Turtle pop naar Tarzan Dildo. Van ballon naar condoom. Ouders weten het, maar zwijgen erover. Kinderen weten dat de ouders ‘t weten, maar zwijgen nog harder. Het is een stilzwijgend onderling besef

Want op een dag komt het besef dat ook je ouders ook seks hebben. De gedachte alleen al is verschrikkelijk, nog erger is het als je het mee moet maken omdat je huis toevallig dunne wanden heeft. Je beseft je dat je ouders geen geslachtsloze wezens zijn die er enkel zijn om jou op te voeden, nee, het zijn mensen van vlees en bloed. Je ouders hebben seks. En het is waarschijnlijk niet bij die ene keer gebleven om jou te verwekken, maar het is vaker gebeurd. En ga er maar van uit dat ze het nog steeds doen.

Het is daarom noodzaak om je seksleven buiten dat van je ouders te houden. Ik probeerde altijd zo onschuldig mogelijk over te komen. Mijn vriendin blijft bij me slapen, maar dat is op mijn kamer, waar ze dan ook niet zullen komen. We kleden ons aan als we gaan ontbijten, zoals mijn ouders dat ook doen. We houden de twee werelden gescheiden.

Maar soms kom je in een situatie terecht dat je de twee werelden niet meer gescheiden kunt houden. Ik lag met m’n vriendin in bed, m’n ouders waren niet thuis, we stoeiden wat. We kusten, we lachten en van het een kwam het ander. We waren niet bepaald stil, integendeel zelfs. Toen we later beneden kwamen, bezweet en wel, ontdekte ik mijn vader op de gang. Hij was thuis! De! Hele! Tijd! Met een rood hoofd liep ik langs mijn vader. “Goedemorgen jongens!” zei hij, en hij knipoogde.
Eén knipoog. En ik wist genoeg.

Categorieën: Algemeen

13 reacties

prikkels · 24 februari 2005 op 13:13

Enige column. Ik heb genoten. Maar eh waarom vind je dat je ouders niet hoeven te weten dat je sexueel actief bent en vice versa?

😕 😕

melady · 24 februari 2005 op 13:31

[quote]om mezelf te bepotelen. [/quote]

😀 die houden we erin!

Mijn ouders hebben het vier keer gedaan, zeker weten. Ik heb twee broers en één zus.

Melady 🙂

Mup · 24 februari 2005 op 13:36

[quote]Met een rood hoofd liep ik langs mijn vader. “Goedemorgen jongens!” zei hij, en hij knipoogde. [/quote]

Top! Misschien is het makkelijker te verwerken dat je weet dat je kinderen sex hebben, dan het besef dat je ouders het ook doen of deden. )Wishfull thinking)

Groet Mup.

Robster · 24 februari 2005 op 14:06

Goh FJAG ik dacht dat jij jezelf bewaarde tot na het huwelijk? 😛

Meesterlijk column 🙂 *knipoogd*

A.s. Zaterdag moeten we toch even wat inspiratie opdoen voor de kroegverhalen 😀

Groet,
Rob.

pepe · 24 februari 2005 op 15:35

Wij (ouders van tieners en een jong volwassene) hebben alleen sex als die kids een hotel regelen 😉

leuke column weer Fjag 😀 😀 😀

Bakema_NL · 24 februari 2005 op 16:44

Hahaha, gelukkig werd er bij ons thuis nergens moeilijk over gedaan en omheen geluld………………en hierna kwam een heel verhaal, maar eigenlijk moet ik daar nu gewoon maar eens een column van maken. Dus even geduld, komt er aan. De column van fjag2003 brengt iets teveel herinneringen boven om er geen gebruik van te maken.
De noodzaak om je sexleven buiten die van je ouders te houden hoeft van mij niet, is niet nodig. Iedereen doet het, niks vreemds aan.

Ma3anne · 24 februari 2005 op 20:40

Ik vond het wel een mooie fase in mijn gezin toen de kids me deelgenoot maakten van hun eerste seksuele ontdekkingen. Totdat ik uiteindelijk riep: “Jongens, ik hoef niet ALLES te weten, je mag ook wel wat voor jezelf houden hoor!”

Ik sta dan ook op zijn zachtst gezegd verbaasd van je stelling dat het taboe moet blijven tussen ouders en kinderen. Maar leuk, dat je ouders je die ruimte geven als jij dat taboe wilt.

Die knipoog van die ouwe zegt mij in elk geval genoeg. 😀

Louise · 24 februari 2005 op 22:50

Ik weet ook nog mijn afgrijzen toen ik door kreeg dat mijn ouders gewoon mensen waren.
Jezus, m’n óuders, nee hè, het zal toch niet…
Mooi wel dus 😛

Mosje · 24 februari 2005 op 23:02

[quote]Mijn ouders hebben het vier keer gedaan, zeker weten. Ik heb twee broers en één zus.[/quote]Melady. Je moeder heeft het vier keer gedaan. Je vader is misschien wel geholpen door de melkboer.

Ab · 24 februari 2005 op 23:13

Hoi fjag, leuke column, goedgeschreven,maar riep ook een herinnering op.Ongeveer 30 jaar geleden had mijn vriendin en ik bij familie in breda een bruiloft.En om niet van breda naar amsterdam terug te rijden bleven wij daar slapen. Toen mijn vriendin en ik rond 5 uur wakker werden en het stil was in huis, besloten wij een wip te maken, toen wij echter net bezig waren, werd ineens de deur open gegooid van de logeerkamer. En stonden er 2 nichtjes en een neefje van tussen 6 en de 9 jaar te blèren van wij willen nog even bij jullie liggen, en daar lig je dan naakt onder de dekens met het hele spul op je. Het is gelukkig nog allemaal goed gekomen, door dat ik zei dat ik dorst had en zij gedrieën naar beneden rende om water te halen,konden wij ons snel aankleden ,maar je voelt je wel lullig. En ik ben het met Bakema eens waarom je ouders er buiten houden,wij zijn er toch ook op die manier gekomen. Groetjes ab 😀

melady · 24 februari 2005 op 23:40

[quote]Melady. Je moeder heeft het vier keer gedaan. Je vader is misschien wel geholpen door de melkboer.[/quote]

Mosje.. wat verschrikkelijk om te ontdekken dat mijn broers en zus rood haar, bruine ogen en een getinte huidskleur hebben.

Ik ben blont.

Melady 🙂

WritersBlocq · 25 februari 2005 op 14:31

@ Ab [quote]en daar lig je dan naakt onder de dekens met het hele spul op je. Het is gelukkig nog allemaal goed gekomen,[/quote] Ik zie het helemaal voor me, die kinderen kwamen toch geen ‘pap’ eten??? 😀 😀 😀

sally · 25 februari 2005 op 14:39

Heel erg leuk geschreven.

Voor de gein zeg ik wel eens tegen m`n dochter van veertien die af en toe op de zondagmorgen nog lekker bij ons in kruipt:” Nu weggaan sas, want we willen even lekker vrijen.”
Dan giert ze het uit, dat ze dát niet wil horen…

groetjes
Sally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder