Afgelopen vrijdag was een echte sportdag durf ik wel te stellen. Tennisminnend Nederland toog massaal naar Amsterdam of zat aan de buis gekluisterd om maar niets te missen van de Daviscup-ontmoeting tegen de Russen. Verontrustend in deze is dat het tennispubliek niet alleen qua kleding, maar ook qua verbaal geweld steeds meer gelijkenissen gaat vertonen met het schaatspubliek of, erger nog, het voetbalpubliek. Nee, dan ging het er bij de finale van de Afrika-cup heel wat gemoedelijker aan toe : muziekmakende en dansende supporters op de tribune’s gaven aan dat het ook zeker anders kan. Zo ook op het veld zelf : voorafgaand aan de beslissende penaltyserie werd er door menig speler een gebed gepreveld en op de egyptische bank zaten de assistent-trainer en de materialenman samen hardop een stuk uit de/een bijbel te lezen. Met succes overigens, want het kebabland won de Afrika-cup ten koste van het andere Oranje : Ivoorkust.
Iets later op de avond togen duizenden verkleumde sporters het Olympisch stadion binnen teneinde de Olympiche Winterspelen in Turijn feestelijk te openen. De beste winterspelen ooit – dat zal Jaques Rogge ongetwijfeld zeggen over twee weken in zijn speech, dan weet U dat vast – gaan morgen van start met “ ons “ onderdeel : schaatsen. En de schaatsploeg wordt gesponsord door Robijn, Erben Wennemars stopte zelfs de Robijntje-knuffel in zijn reiskoffer, dus we maken weinig kans ben ik bang. De amerikanen lachen zich ondertussen een breuk…..
Overigens nog een geluk dat de meeste islamitische landen niet meedoen aan die diepvriesspelen. Anders hadden de aanwezige Deense sporters al tijdens de openingsceremonie hun eerste wedstrijd moeten spelen. En dat allemaal om een paar lullige cartoons !
Ikzelf zat, ondanks alle sportgeweld, gisteravond aan de radio gekluisterd : het jubileumconcert van De Dijk werd op radio 2 uitgezonden. Daar konden even – terecht overigens – geen Olympische Spelen tegenop !


2 reacties

DriekOplopers · 18 februari 2006 op 09:41

Compliment voor de creatie van het woord “diepvriesspelen”!!! Erg goed gevonden.

Brrr, ik krijg het meteen koud 😀

Groet’n,

Driek

senahponex · 18 februari 2006 op 17:25

leest heerlijk weg ondanks de diepvries

Geef een reactie

Avatar plaatshouder